Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Novo stanovanje – monterji v hribovskih čevljih?

Novo stanovanje – monterji v hribovskih čevljih?

Imam novo ravnokar vseljeno stanovanje in v ponedeljek mi pridejo monterji, ki bodo montirali zunanje rolete. Kaj naj jim rečem ob prihodu naj se sezujejo naj jim dam copate ali pustim da mi hodijo po stanovanju v delovni obutvi.

Odkrito povedano me skrbi da ne bodo uničili tal , saj se zaradi tega res ne mislim prepirati.

Kako se drugi naredili v podobnih situacijah?

da boš bolj brihtna naj ti šepnem, da se monterji sezuvajo sami od sebe, je pa lepo, če jim daš copate, da ne bodo oni tvoj prah nosili domov, a ne. pa pred okni pogrni po tleh in odmakni pohištvo, da se ne boš potem jezila zakaj so ga oni umikali.

prvič, ko je prišel k nam dimnikar, je sam rekel, da mu naj dam dve vrečki, ki si jih je “obul” čez čevlje. tako da te vrečke še kar prakticiramo, če se kdo noče sezut. drugače pa jaz kar povem oz. jih prosim, da se sezujejo.

Smo že razprevljali. Ne sparvljaj delavcev v težave, ker je to nihova vanostna-zaščitna predpisana delovna obleka. NPR: električar, ki ti popravlja npr TV mora biti v delovnih čevljih z gumjatim podplatom. Če ga strese elektrika v copatah med delom nima nobene podlage za odškodnino za poškodbo na delo, lahko ga odpustijo ker krši predpise oz. ne opravlja delovne naloge kot je treba.
Predlagaj delavcem, da dobro obrišejo čevlje v predpražnik, da kamenčki ne bodo uničili parketa.

Pri nas ni panike, imamo skoraj povsod ploščice :)))
Ti pa položi na tla kakšen karton ali tepih. V Baumaxu dobiš v roli 14 m zaščito za tla ali karkoli pač, ko se recimo pleska. Stane zelo malo. Širina je 1 m. Lepo razrežeš in položiš tam, kjer bodo stopali.
Monterji se ne sezuvajo, je tudi neprijetno, pa kdo si bo čizme sezuval in spet obuval … kdo bo vohal smrdljive noge … no way! ;)) Pred stanovanje daš tepih, da se lepo otresejo snega in to je to.

Na pot proti oknom položiš karton, pa problem rešen! Ali pa stare rjuhe, cunje…mogoče pa imajo celo sami kaj zraven, da “se zaščitijo” pred “tečnimi babami”….;))))))

Mislim, da se da takšna stvar hitro rešit. Če imaš po tleh ploščice pa tako ni problem, cunjo pa obrišeš!

Maj dej no. Če delajo 8 ur dnevno bodo po tvoje 8 ur bosi? Položi po tleh karton ali papir in ne teži delavcem. K nem so sami prinesli kartone za po tleh.

Se strinjam. Pismo more bit jeben tak monterski job, ker vsakodnevno srečuješ težake in kislice. Ma kaj imate tla za jih gledat ali kaj?

Točno tako je. Monteriji imajo predpisane začitne obleke in obutev in v primeru poškodb se najprej obregnejo ob to.

Naredi tako kot oni. Najprej zaščiti s svoje strani ( papir, karton, polivinil), potem pa teži, če tvoje zaščite ne bodo upoštevali.

Pa daj no mir, monterji se pa res ne bodo sezuvali!!!

Položi po tleh zaščito in ne teži!!

Lahko zmontiram od zunaj.

Jaz sem položil karton po parketu.

Na tla kartone do oken, da jih ne bo zeblo v noge.

Mene bi bolj skrbelo, če bi neprivezani plezali po oknih. Pa ponavadi jim naredim kakšen kakav, sok ali kavo in 2 sendviča, ko so proti koncu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close