Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Novo letna evforija

Novo letna evforija

Bilo je novo leto 1987 / 88 ko sem komaj spraskal in plačal globturju za trodnevni izlet v Prago. To so bila leta inflacije , spomin na mileno , ki me je obračala še vrsto let , in dva tipa ki sta na novoletni večerji v bližini glavnih namesty v Pragi kar naprej težila. In pogeld v realnost z balkona domače hiše v vso bedo in blišč vsakdana.

Vzorec ki se iz leta v leto ponavlja , tekmovanje kdo bo porabil čim več za novoletne praznike in se ga čim bolj napil. Ne mislim da je pri vseh tako , a ko se vrnete v reality ni nobene evforije več. Povsod kamor greste zanima turistično industrija samo vaš denar , in nasmehi so dokler plačujete. Mogoče je na Strmcu in podobnih vaseh drugače , a tudi tam razen pogovora ne boste dobili ničesar zaden dobrega počutja , dobre vode , lepega razgelda, relaksa in seveda odpočili se boste. Kar se bojim se na novo letnih žuranjih ne more zgoditi. Point to point turizen pa zahteva še najmanj toliko dopusta ko se domov vrnete nespočiti , od tekanja za sobami , ki se jih ne rezervira in šparanja tam kjer se najmanj prihrani , za večerje / ki sejih dobi v nakupovalnih centrih za nekaj evrov / pa zapravi velike vsote.

Tako je dragi moji ,, in če ste doma in se zberete sosedje ob okrašeni jelki na vaškem ali mestnem trgu je tudi lepo. In na trr po novem letu je zelo lepo.

Koliko od vas gre na dopust izven turistične sezone , kos o cene najnižje , število sprašujočih turistov pa najnižje ?

Koliko od vas se je letos povzpelo na kakšen hrib ali goro in uživalo v samoti ?

Preživeti novo letne praznike na kakšnem letališču – večje bede ni !
Kar se zdaj dogaja v letalskem prometu zelo spominja na obsedenost.
Jaz osebno rad potujem , vendar v miru. Že za ljubljano nimam nobene želje , še manj pa izven šihta prenašati turistično evforijo. ta izgine že po nekaj tednih potovanj.

Lepa potovanja v 2007
z čim manj težavami
in čim več fotkami
želi
lordwales

je za nami

In res ne vem zakaj nas posiljuješ s svojimi šparanji, idejami…naj gre vsak kamor mu paše, pa je.No, zame to niso aforizmi ali kaj posebnega pisanje. Le tvoje mnenje, OK.
In vedi, marsikje te sprejmejo kot svojega, ko te spoznajo in če si jim všeč, pa čeprav ne kupiš nič. In četudi je turistični kraj. Tudi jaz uživam v naravi, pa s tem ne posiljujem forumašev in posiljujem s svojim prelepim domačim krajem. Saj to je že reklama, reklame so pa kot vem prepovedane. pa brez zamere, samo sem morala povedati…

Lordi!!!

Si pa res bil siromak, ko si si v 80 – tih komaj privoščil Prago. Jaz sem takrat v Pragi jedel v najboljših restavracijah najdražje jedi (flambirana sranja in podobno), pil šampanjec itd itd,,,bilo je namreč vse smešno poceni, sam pa sem imel plačo cca 300 mark…

Verjetno pa uživaš v samoti in tišini samo ti, čeprav je človek družabno bitje in ima druženje ter deljenje svoje osebne sreče z drugimi, v genih…

A si kdaj že bil pri psihologu??? malce se spoznam na te stvari zato mislim, glede na tvoje članke, da si zrel za njega.
Želim ti, da ozdraviš ali vsaj omoliš nekaj svojih kompleksov…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close