Novi ukrepi od ponedeljka
negativnost obvezna za vstop v vse trgovine za vse, 06.11.2021 ob 08:12
zanimivo563, 06.11.2021 ob 06:54
in še vedno ni testiranja za cepljenje lol
Seveda bo potrebno testiranje tudi za cepljee -bodo pa zastonj hitri testi za vse, imeti ga boš moral tudi za obisk živilske trgovine po tanovem.
Od kod vam ideja, da bodo testi zastonj?? Testi bodo zastonj samo za zaposlene in za šolarje. Ostalo bo plačljivo, če boš recimo v gostilno hotel itd. Samo ceno za teste so določili.
Zarinda, 06.11.2021 ob 08:49
v tej vojni ni solidarnosti, 06.11.2021 ob 08:40
Zarinda, 06.11.2021 ob 08:32
Cepljeni smo svoj delež k preprečevanju okužb že prispevali. Zadnje čase sem se nekajkrat samotestirala (pred stikom z bolj ogroženo osebo) in ugotavljam, da mojemu nosu vrtanje s palčko po njem ne ustreza. In je dobro, da imamo taki alternativo – to je cepljenje (cepljena sem sicer že zdavnaj, sedaj se pripravljam na tretji odmerek).
Skratka, dragi anticepilci, ne tako egoistično misliti samo na lastno rit. Vi imate možnost za testiranje (zagovarjam PCT, PC ne zagovarjam), drugim pustite, da se cepimo.
good for you. raje se palčkam, kot da tvegam zaenkrat možgansko ali infarkt s trenutnimi cepivi. Vsak ima pa svojo pravico do odločitve, kaj bo kaj storil in kaj je dobro, zdravo in najbolj primerno zanj, njegovo telo, njegovo zdravje. V tej vojni pa se je že dokazalo, da ni solidarnosti.
Drži, družba ni solidarna. Lahko pa si solidaren na osebni ravni. Jaz svojo solidarnost v tej “vojni” izkazujem tako, da zagovarjam PCT. Naj bodo anticepilci solidarni vsaj toliko, da ne tulijo o testiranju cepljenih. Zmenjeno?
saj sem.Vendar samo še do svojih najbližjih in meni pomembnih .Ker so me drugi v tej vojni že razočarali.
Pa v javnosti spoštujem predpisane ukrepe, da se razumeva: razdalja, nošnja maske, razkuževanje in umivanje rok po uporabi javnega WCja.
Spet kozlarije, 06.11.2021 ob 06:11
Uh…..z zapiranjem gostiln od 22 do 5 ure bodo bistveno zmanjsali okuzbe.
Se boljsi je pa ra: druzenje omejeno na druzinske clane. S tem da se ne zapirajo ne sole, ne popoldanske dejavnosti, ne sluzbe in ne kulturni in sportni dogodki.
Mislim da so z vcerajsnjimi ukrepi prekosili sami sebe.
Ja, halo, in kaj bi ti – edino normalno, skrajni čas je bil, da so prenehali z norostmi, poskrbi zase, ce zelis, ce ne, ostali ne bomo vec ‘solidarni’ tako, da bomo še bolj omejeni kot smo že.
v tej vojni ni solidarnosti, 06.11.2021 ob 08:54
saj sem.Vendar samo še do svojih najbližjih in meni pomembnih .Ker so me drugi v tej vojni že razočarali.
Pa v javnosti spoštujem predpisane ukrepe, da se razumeva: razdalja, nošnja maske, razkuževanje in umivanje rok po uporabi javnega WCja.
s teboj se pa ne mislim nič “zmenit”, ker te ne poznam.
vatikanske ječe, 06.11.2021 ob 08:55
A lahko bedaki razumete, da ne bo nobenega testiranja za cepljene, če je pogoj PCT? vam je to jasno? je to preveč za vašo možgansko celico?
Točno to! Očitno nepismeni! Tudi testiranje bo PLAČLJIVO, samo najvišjo ceno so določili, torej za hitri antigenski test, ki ga boš recimo moral opraviti, če boš hotel kamorkoli, je 7€. WTF budale ne kapirajo? Zastonj testiranje je za zaposlene vsake dva dni in za šolarje.
Ahmm, 06.11.2021 ob 08:58
Ja, ljubči, vemo, si cepljen, a s tem si si dobil le status nedotakljivosti, vsi pa vemo, da se nisi cepil zaradi zdravja, temvec svobode – svobode, da lahko neomajno siris okužbo…tako da tak tip cepilcev ni vreden nic.
Manj kot clovwk, ki se drzi ukrepov in je necepljen.
Za ‘vatikanske ječe’..
težko bo tole, 06.11.2021 ob 08:57
Točno to! Očitno nepismeni! Tudi testiranje bo PLAČLJIVO, samo najvišjo ceno so določili, torej za hitri antigenski test, ki ga boš recimo moral opraviti, če boš hotel kamorkoli, je 7€. WTF budale ne kapirajo? Zastonj testiranje je za zaposlene vsake dva dni in za šolarje.
Recimo, naročen si pri zdravniku za pregled. Moraš se testirat, a je tudi to plačljivo? Zdi se, da ne bi smelo biti. Kako to dokazovati?
kaj pa obisk zdravnika, 06.11.2021 ob 08:59
Recimo, naročen si pri zdravniku za pregled. Moraš se testirat, a je tudi to plačljivo? Zdi se, da ne bi smelo biti. Kako to dokazovati?
Testiranje krijee spet državni proračun -tako piše. Kako to ti razumeš – kot plačljivo???? Dajte bit funkcionalno bralno pismeni. Ja za k dohterju, če nimaš napotnice zelo hitro ali nujno, pa za na urgenco, se moraš testirat oz pogoj PCT. Tudi za oddajo krvi v laboratoriju – morač meti PCT pogoj.
fukcionalna bralna pismenost, 06.11.2021 ob 09:02
Testiranje krijee spet državni proračun -tako piše. Kako to ti razumeš – kot plačljivo???? Dajte bit funkcionalno bralno pismeni. Ja za k dohterju, če nimaš napotnice zelo hitro ali nujno, pa za na urgenco, se moraš testirat oz pogoj PCT. Tudi za oddajo krvi v laboratoriju – morač meti PCT pogoj.
Kje to piše? Testiranje zaposlenih in učencev, dijakov krije državni proračun. Za ostalo so pa dorekli ceno hitrega testa, česa ti ne razumeš?
kaj ne razumete, 06.11.2021 ob 09:00
Testiranje je plačljivo, če hočeš kam iti. Kdo je dal ven to, da bodo testi brezplačni? Ja, za zaposlene in učence in dijake, kot doslej. Tu se nič ne spremeni.
pa peeezda no – beri pa toži 24 UR:
Piše v članku :Bo pa stroške hitrega testiranja spet kril državni proračun.
Zarinda, 06.11.2021 ob 09:04
Prav. Saj ti nič nočem. Nekako pa me pod ledvičkami nekaj opozarja, da skušaš biti ti malce nasilna do mene. Ni ti treba biti. Ti se pač nočeš cepiti, jaz pa ne testirati. Meni se zdi to dober deal. 🙂
Namenjeno seveda “V tej vojni ni solidarnosti”
Avtorica Melinda:
Matr si težka in trda – ne da s mi s teboj ukvarjat, resnično.
Nisem anticepilec imam pa upravičene zdr. razloge, da se še ne cepim. Spoštuj in ne obsojaj drugih i njihovih stanj, razlogov da se še n cepijo, če se ne odločajo enako kot ti. Jaz spoštujem tvojo odločitev. Enoug said.
Forum je zaprt za komentiranje.