novi partner
Po mojem si dostkrat iščeš partnerja po nekem istem vzorcu, pa se tega sploh ne zavedaš. Men se je to dogajalo, pol sem si pa vzela čas za razmislek in sem ugotovila, kje delam napake. 3 leta sem bila v bistvu sama, hočem rečt brez neke daljše veze, tud ti, s katerimi sem se dobivala, se nisem na nikogar čustveno vezala, itak sem pol ugotovila da to ni to. Zdaj je čisto drugače. In ko gledam nazaj, si mislim, sreča,d a se nisem, ker sme pri nekaterih našla veliko napak, ki so nesprejemljive.
Bom rekla približno tako: če je šel prvi zakon narazen zaradi nekega resnega vzroka, pa če se potrudiš, da iz tega potegneš neki nauk in če se potem podaš v novo zvezo, je zelo možno, da bo boljša od prve. Ni pa nujno, seveda.
Če pa srečaš “boljšega” in greš zaradi tega v menjavo partnerja, je pa zelo možno, da boš čez nekaj let spet srečala “boljšega”… Ni pa nujno.
Če imaš ob misli na prvi zakon še vedno grenak priokus, če je bil partner tisti, ki je dal pobudo za konec, ti bi ga pa v bistvu rada nazaj, novi je pa samo nekakšen nadomestek; no ja, taka zveza pa skoraj gotovo nima neke rožnate prihodnosti. Čeprav tudi to ni nujno.
Hočem reči, da nikakor ne moreš posploševati, ali je boljši prvi, drugi ali tretji zakon. Enim se izteče tako, drugim drugače.
Manja, ja sama. Sem pa dobila nekje ascoiacijo, samne vem kje, sigurn v kakih psiholoških zadevah 🙂 Ins em začela razmišljat o tem. In čeprav so si bili na prvi pogled vsi rzalični, so bili v bistvu v nekaterih točkah vsi isti. In v tem času sem se tud sama spremenila, razmišljanje in to, in to res za 180 stopinj… Tako da se mi zdi, da je že skor nekakologično, da mi sedaj isti nebi bili všeč. Ker ko gledam nazaj, ne sicer da mi je žal, žal mi ni za nobeno stvar, ampak razmišljam, da pač sedaj noben od teh nebi prišel v poštev (tud če ne bi videla tistih minusov). Je tud po mojem to, da se sam spremeniš.
Zvezdana, ne vem, od kod ti ta ideja. Namreč, da se ni oglasila nobena iz takšne situacije. Če sem pismena, je xtrm opisala svojo situacijo (ima novega partnerja). Tisti trije primeri, ki sem ti jih sama opisala, so pa v resnici videni, ne neka teorija.
In še to. Statistika je eno, za vsakega osebno osebno sta pa samo dve možnosti: ali bo zveza uspešna, ali pa ne bo. Ne moreš imeti 55% uspešne zveze.
Če pa že hočeš: odstotek verjetnosti, da bo zveza uspešna, lahko zelo zvišaš že danes, in sicer s tem, da se bolj posvetiš partnerju in manj statistiki.
Pošlji oblikovano (19-09-04 22:49)
mislim ce je ze tako je zato ker ljudje ne resujemo problemov ampak menjamo partnerja,pol pa jocemo joj vsi so isti.Ce bi se poglobili v zadevo kot xtrm bi nasli vzrok svojih napak in jih ne bi ponavljali.Menjala sem ze dva partnerja,sedaj je bolje kot prej ampak,skoda ker si nisem vzela casa za razmislek kot extrm.
Forum je zaprt za komentiranje.