Najdi forum

novi krompir

Kako v pečici okusno speči nov krompir. ????

sol, poper, olivno olje

Preveč začimb (npr. rožmarin, čebula, česen…) lahko prevlada nad božanskim okusom mladega krompirja.

Jaz ga vedno samo dobro operem in nic strgam,potem v pecico(na olivno olje – samo dno) z grobo soljo-malo spodaj in malo zgoraj. Ko vzamem iz pecice,otresem sol(kar jo je krompircek porabil,jo je ze vzel) in na krozniku si vsak sam med prsti poci,da se odpre in para gre ven. Zelo dobro.To sem videla pri Ircih;oni imajo seveda na krozniku tudi obvezno maslo.
Rada ga imam tudi brez soli,ker je tako dober,skoraj kot bi jedla orehe.
Vecje razpolovim. Vnuk pa si skoraj na koncu potrese se malo na tanke rezine ali kockice narezano panceto. Pri takem krompirju ne uporabljam zacimb. Lep dan Babi

Pozabila. Zraven je zelo dobro zeliscno maslo,sama pa prisegam na zelisno
skuto. Dober tek! Babi

Krompir ostrgam (mojim olupki niso všeč), večje prerežem, operem in odcedim. V skledi ga posolim, prilijem malo olja in premešam. Tako naoljen kormpir zložim na peki papir (na pekaču se mi vedno prime) in spečem.

Zraven pa imamo radi zeliščno omako iz kisle smetane. Smetano malo solim in popram, od zelišč pa dodam tisto, kar imam pri roki in kar se po okusih ujema, tako da je vsakokrat malo drugačna. Meni je najbolj všeč z veliko dorbnjaka in malo peteršilja.

HY TAŠA
povsem preprost recept za dober krompir -mlad
ščetkaš pod tekočo vodo , da odstraniš lupinico in okus po zemlji,
odcediš , posušiš , posoliš -ni nujno , soliš ga lahko pred postrežbo ,
daj ga pečt v segret pekač (ponev -PROTFAN , pri štajercih) ,v
katerem naj bo vsaj 5 milimetrov ,olja ali maščobe – po želji .
da se ne PRIME , je potrebno mešati – občasno .
ko je že skoraj pečen , posuj z narezanim peteršiljem , mešaj .
lahko dodaš tudi ščepec mlete kumine in lovorja .

dobor tek O G I

mlad krompir samo dobro operem,obrisem,malo posolim in povaljam v ol. olju. pekac v pecici zelo malo namastim in pecem. med peko ga vcasih malo potresem. na koncu se popopram in potresem z drobno narezanim petrsiljem ali drobnjakom. zraven pase /vsaj nam/ kisla smetana. lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close