Novi fant od prijateljice jo samo izkorisca
Tega moskega poznam se iz OS in vem, kdo je ljubezen njegovega zivljenja. Sam je zaj* situacijo in ga je punca pustila. 14 dni po tem je bil ze v zvezi z mojo kolegico. Nisva si zelo blizu, se pa redno druzimo. Jaz vem, da jo tip izkorisca zato, ker hoce preoblet tisto od prej. Ta kolegica je noro zaljubljena v njega in se ji niti ne sanja ne, kaj se dogaja oz. je on zelo manipulatorski, ona pa naivna in je niti ne zanima, kaj je on imel z bivso. Je drugace ok punca, meni pa pac ni vseeno zanjo. Ali kaj recem ali bit tiho?
No, je rizik. Če je ok punca in ti ni vseeno lahko namigneš kaj v smislu “14dni je kratka – saj si ziher, da je bivša preteklost”… Je pa tako, da če ti en kaj takšnega reče… Je na začetku zelo “negativno”. Jaz sem eno opozorilo “pogruntala” po desetletju – nisem “znorela”, sem pa takrat grdo pogledala, zdaj neizmerno hvaležna …
Tako bom rekla: tebe bo vest pekla, če niti ne namigneš. Če pravilno izbiraš besede in ton, boš izpadla največ nezaupljiva. Pač diskretno namigi skrb, da je po 14dnevih večletno zvezo preboleti zate zelo kratko, in “preveri”, da se je prepričala, da sta končala.
Pa res ful lepo, da ti je mar – večina ljudi še spodbuja “nesrečo” za katero ve, da bo, drugi pa ostanejo tiho in se umaknejo. Res pogumno od tebe in zelo lepo (in ker se v tekstu ne vidi – iskreno mislim tako)
Lp
Ali ji naj povem, 30.10.2021 ob 16:31
Tega moskega poznam se iz OS in vem, kdo je ljubezen njegovega zivljenja. Sam je zaj* situacijo in ga je punca pustila. 14 dni po tem je bil ze v zvezi z mojo kolegico. Nisva si zelo blizu, se pa redno druzimo. Jaz vem, da jo tip izkorisca zato, ker hoce preoblet tisto od prej. Ta kolegica je noro zaljubljena v njega in se ji niti ne sanja ne, kaj se dogaja oz. je on zelo manipulatorski, ona pa naivna in je niti ne zanima, kaj je on imel z bivso. Je drugace ok punca, meni pa pac ni vseeno zanjo. Ali kaj recem ali bit tiho?
Tudi moja zelo dobra prijateljica je s tipom, ki jo samo izkorišča. Z ostalimi prijateljicami se pogovarjamo o tem in se vse strinjamo. Dovolj dolgo se poznamo in družimo in se vse zavedamo, da če ji bo katera omenila, da jo tip ima samo zato, da jo izkorišča, nas bo vse skenslala. Včasih, ko sta se kaj skregala in se mi je v solzah potožila, sem jo tolažila, ji poskusila na nežen način predstaviti moj zorni kot, ampak ona je še v tipa vedno zatrapana in obrne vsak dvomiljiv vidik v rožnata očala. Zdaj jo pustim pri miru, ker je res ne želim izgubiti zaradi mojih predsodkov. Mogoče bo mi kdaj v življenju očitala, da ji nisem direkt povedala kaj si mislim o njuni vezi, samo vem, da bova še prijateljstvo, ki mi zelo veliko pomeni, ohranili naprej. Če pa ji zdaj rečem direkt, da jo tip izkorišča, pa bo prekinila vse stike z mano.
Avtorica odloči se po svoji vesti.
Počakaj, da ona načne pogovor o njem. Potem pa mirne duše povej, kaj si misliš o njem. Če ji ne bo všeč tvoje mnenje… si je sam kriva, zakaj pa se je o njem pogovarjala s teboj.
Ne začenjaj pa ti tega pogovora. ?
.https://www.youtube.com/watch?v=mUFObCZtGWQ
Forum je zaprt za komentiranje.