Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek nove napotnice in stopnje nujnosti

nove napotnice in stopnje nujnosti

Dobila sem napotnico zelo nujno (res da napotnice nisem videla, piše pa na izvidu). Se grem naročiti v ambulanto in…dobim datum čez 14 dni. Glede na sum na raka, se mi zdi to presneto dolgo. Ali je to normalno???

Stopnja “zelo nujno” ne obstaja, “zelo hitro” pa naj bi bila čakalna doba do 14 dni.

Hvala. Saj sem rekla – napotnice nisem videla, samo na izvidu piše, ki sem ga tudi pokazala v sprejemni za naročanje.
Če gledam po tem:
nujno – napotnico je potrebno predložiti v 24-ih urah od izdaje
zelo hitro – napotnico je potrebno predložiti v 5-ih dneh od izdaje
hitro – napotnico je potrebno predložiti v 14-ih dneh od izdaje
redno – napotnico je potrebno predložiti v 14-ih dneh od izdaje
potem za datum pregleda ni sprememb, sami mi bolniki moramo oddati napotnice v določenem času. Oni v ambulantah pa potem itak lahko prilagajajo po svoje očitno?

Za zelo hitro je najdaljša dopustna čakalna doba 14 dni, kar pomeni, da so te popolnoma korektno naročili. v kolikor gre za sum na raka, moraš pa po pregledu izvid dobiti takoj.

9. člen
(najdaljše dopustne čakalne dobe)
(1) Najdaljše dopustne čakalne dobe za posamezno vrsto zdravstvene storitve glede na stopnjo
nujnosti so:
 za stopnjo nujnosti nujno, ki se določi, kadar gre za nujno medicinsko pomoč, nujno
zobozdravstveno pomoč ali nujno zdravljenje in neodložljive zdravstvene ali zobozdravstvene
storitve, ki jih je treba izvesti takoj: 24 ur od predložitve napotne listine,
za stopnjo nujnosti zelo hitro, ki se določi, kadar je zdravstveno stanje pacienta tako resno, da
zahteva obravnavo prej kot v 14 dneh: 14 dni od predložitve napotne listine,

 za stopnjo nujnosti hitro, ki se določi, kadar je zdravstveno stanje pacienta tako resno, da
zahteva obravnavo prej kot v treh mesecih: tri meseci od predložitve napotne listine,
 za stopnjo nujnosti redno, ki se določi, kadar je zdravstveno stanje pacienta tako resno, da
zahteva obravnavo prej kot v šestih mesecih: šest mesecev od predložitve napotne listine.
(2) Ne glede na prejšnji odstavek se na napotni listini ob sumu na maligno bolezen določi stopnja
nujnosti zelo hitro ali nujno.
(3) Najdaljše dopustne čakalne dobe ne veljajo za kontrolne preglede.

http://www.mz.gov.si/fileadmin/mz.gov.si/pageuploads/mz_dokumenti/12012018_Pravilnik_o_narocanju_in_upravljanju_cakalnih_seznamov_ter_najdaljsih_dopustnih_cakalnih_dobah.pdf

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close