nova zelandija
Midva sva bila tam lansko leto poleti, ampak samo en teden, kajti nato sva letela na Cookove otoke in bila tam 3 tedne. Karta me je stala 275.000 sit z taksami vred, prvo iz Ljubljane do Londona in nato do Los Angelesa in Auckland, tam teden dni nato pa na Cookove otoke. Nova zelandija nama je bila zeli cool, cene so take kot pri nas, samo bencin je bil lansko leto cca.118 tolarjev za liter!
Na internetu imaš ogromno strani od Nove Zelandije, za karto pa ne vem točno, bom malo prebrskal in ti javil!
Če greš tja vize ne potrebuješ do 3 mesecev, vsaj lansko leto je bilo tako, naj preveri na ministrstvu za zunanje zadeva-konzularni odelek in naj vpraša.
Za karto pa naj čimpreje pokliče kakšno agencijo in naj si kmalu rezervira, ker so leti polni oziroma karte poceni grejo takoj! Jaz ponavadi jemljem karte na AIR PASS -u, ki je v bližini hotela Lev in sem zadovoljen z njimi, vzeti si mora čas in čimpreje pogledati za karto! Kako je z delom tam pa ne vem! Mare
Cookovi otoki so krasni, samo na žalost so tako daleč od Slovenije, midva sva bila tam 24 dni, 12 dni na Rarotongi in 12 dni na Aitutakiju in bilo je nepozabno, cene so take kot pri nas kar se tiče hrane, za bungalov pa sva dala 4000 sit po osebi.Ja, so kar precej dragi, če primerjam to z Azijo, ki je še vedno najcenejša za potovanje, zdaj aprila greva na Filipine za 3 tedne in sicer na otok Boracaj, tam pa pride bungalov na plaži za dve osebi cca. 10 evrov za bungalov, hrana pa je zelo poceni, zato komaj čakam , da lahko spet malo odklopim in uživam v tropih.
Ajde, čao
ojla!
jaz sem bila s fantom lansko leto v nz in naju je zelo pritegnila. je namreč država v kateri bi brez problema živela. sam utrip življenja je zelo lagoden in vsi so neznansko prijazni. lahko bi rekla, da je zame to idealna država.
kar se pa tiče letalskih kart, sva jih midva kupila preko ilirike, in sicer sva letela s Malaysian airline.
skratka nova zelandija je zakooon.
aja, pa vize ne potrebuješ, če bivaš manj kot 3 mesece. paziti moraš, da ne nimaš postanka v avstraliji, saj si moraš potem priskrbeti avstralsko vizo.
lp, eva
tudi meni je bila NZ super vsec, mogoce zato, ker je podobna Sloveniji. Folk je kul, kar se pa dela tice, se ga da dobit. Pocekirajte mal po teh posredovalnicah po delih v tujini. Down under vseskozi iščejo kakšne frizerje in sezonske delavce. Ce znas anglesko tudi dobis kak easy job – natakar, pomocnik v kuhinji… Malo pobrskajte na google ipd.
Forum je zaprt za komentiranje.