Nova Zelandija
Letos se mi po glavi mota potovanje po Novi Zelandiji z nahrbtnikom. Če je kdo že bil tam bom zelo hvaležna za informacije o stvareh, ki jih je nujno videti, cenah, varnosti, kulinaričnih specialitetah, ki jih ne smem zamuditi…….. Ali je pet tednov dovolj za takšno potovanje? Kateri meseci so najboljši? (Razmišljala sem sicer o novembru).
Ojla!
Jaz nameravam v aprilu iti malo tja in me zanima predvsem cena avionske karte in najboljsa povezava ce ima kdo kake info. o tem. in seveda kako je z cenami:)?? Koliko casa prej naj se zrajtam iskat karto? Baje da kar ni tak lahko dobit.Grem verjetno za 1 mesec za spat bom imela le hrana pa se kaj se bo naslo kar bo treba placat.
LP
Ja, se strinjam, in zato, ti bom kaj napisala.
Konec oktobra sva s prijateljico šli za 16 dni na NZ. letalsko karto, prenočišča, trajekt, renta car sva imeli rezervirano preko agencije.
Za hrano sva morali poskrbeti sami. Je pa vse ful sladko. Njihova tradicionalna hrana je sladek krompir. Meni osebno je bil ful zanič, eni ga pa obožujejo. Tudi ostala hrana je bila bolj sladka kot ne, tako, da si imel včasih občutek, kot, da ješ samo sledice.
NZ nima bogate kulturne zgodovine, razen maorske, pa še ta je bolj razvita na S otoku, okoli mesta Rotorua. Na J otoku nisva srečali nobenega Maora, tudi prebivalcev je veliko manj kot na S. Zato svetujem vsem, ki rentajo avtomobile, da začnejo pot na J otoku, ker je prometa veliko manj, tako, da se lažje navadiš voziti.
Toliko za zdaj, bom pa tekom dni še kaj napisala.
Lepo se imejte,
Neli
Živjo,
danes bom še malo opisala naše dogodivščine iz Nove zelandije, čeprav, če sem popolnoma odkrita, kaj pretresljivega se ni zgodilo.
Zabave ni nobene, nič pametnega se ne dogaja. Kje se zabavajo? Pojma nimam. Šli smo tudi na tradicionalni večer. Tam, da je bilo malo zabave, pa tudi nič pretresljivega.
Edino v Aucklandu je bilo bolj živahno. Verjetno tudi zato, ker je to največje mesto na NZ, pa še American Cup se je ravno dogajal, tako, da je bilo ogromno turistov.
Kot sem že prejšnič napisala, je med severom in jugom ogromna razlika. Na S je veliko bolj živahno, več ljudi, pa še malo topleje je bilo kot na J. V okolici Aucklanda je tudi kar nekaj dobrih plaž. Predvsem za surfarje. No, pa tudi za ostale se kaj najde.
Skratka, idealno za dopust, če si želiš mirni dopust seveda. Tam se ti čas dejansko ustavi.
Lep pozdrav iz hitre Slovenije,
Neli
Forum je zaprt za komentiranje.