Nova Zelandija?!
Glede na to, da vas tu v tem forumu dosti sprašuje, sem se odločila vprašati se jaz… Saj potrebujem izkušnje ;)…
S prijateljico grem decembra v Novo Zelandijo in potem na Cookove otoke. Skupaj bova potovali cca 1 mesec potem gre ona nazaj in jaz ostanem tam na drugem koncu sama še kake 2 ali več mesecev. Zanima me glede vize za delo (obiranje sadja, hranjenje nijev 😉 ali kaj drugega, z dipl. me tako ali tako za 1 mesec ne bo noben vzel), saj tam ni tako pocemi in če mi rata, bi rada prišla še do Avstralije. Pa še glede štoparske izkaznice – a jo tam potrebujem?
Moram priznati, da me je malo strah, saj bom prvič potovala solo (no, vsaj na začetku ne)… Po drugi strani je pa sam adrenalin, ker končno po dolgem času nekam grem, sledim sanjam in imam čas da si ogledam in absorbiram kolikor se da… Jaz sem se mislila prepustiti trenutku in se priključiti komu, ki bi ga ali jo spoznala na poti (ali kaki skupinci). Je možno, ne?!
Hvala za odg.
OJ,
jaz sem bil dve leti nazaj na Novi zelandiji, ampak samo 7 dni, nato pa Cookovi otoki tri tedne,
piši mi na marklju@yahoo.com
pa se ti javim z gsm številko in se kaj vidimo, ajde lep pozdrav
🙂 Mare
jaz grem približno v tem času tudi v to smer. najprej v azijo, potem pa avstralija in nz, potem pa tihomorski otoki, pa preko havajev v zda in nato v srednjo ameriko in j. ameriko in potem nazaj. mogoče boma pa v istem času na istem mestu. kdo ve? če boš, si zapomni moj mail (oz. napiši svojega) pa se lahko kontaktirama .
radpotujem@hotmail.com
Brez skrbi, samo uživaj!
Štopati je zelo lahko, delo najti pa še bolj – sicer bolj fizično npr. na kakšni kmetiji, obiranje sadja ipd. Delovne vize nisem potrebovala (že kar nekaj let nazaj). Ko boš enkrat dol, boš v časopisih videla cel kup oglasov in ponudb.
Samih punc je bilo dosti naokoli, pa nisem slišala za nobeno slabo izkušnjo. V hostlih boš pa itak našla dovolj družbe, če ti bo pasalo. lp
Ciklama, to, da je možnost da tam ostanem, se tudi jaz bojim. Saj že tako dolgo sanjam o tej deželi na drugi strani sveta…. No, končno grem na sanjsko pot juhuhuuu.
Kopo, ok, če kdo vparaša ga bom v tvojem imenu z veseljem pozdravila!
Zdaj me je že malo manj strah in karto imam v roki tako, da to je to – samo naprej in nč nazaj…
LP obema
Forum je zaprt za komentiranje.