Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem NOVA ŠKODA OCTAVIA

NOVA ŠKODA OCTAVIA

Mislim kupit avto okoli 4 do 5 miljonov, zdi se mi da je ta avto vreden denarja, glede na to , kaj dobim za ta denar, a je kdo morda že lastnik tega novega avta , meni se zdi avto super,prosim za nasvete!!!!!!!!!

hvala

borut

Tudi sam sem v podobni situaciji. Razmisljam med Mazdo3 in Octavijo.

mislim, da ima octavija veliiiiko več prostora kot mazda… drgač ima pa mazda, vsaj meni, bolj všečno obliko…..za ostala dejstva pa bo treba kr v avtosalon..

če vama kaj pomeni pregovorna japonska zanesljivost, imenovanje za evropski in slovenski avto leta 2004… sam bi se odločil za Mazdo 3

OCTAVIA je po mojem prepričanju vredna svojega denarja. Za 5 milijonov bi se sam težko odločil med dvema modeloma;
– 2 litrskim TDI motorjem, 6 stopenjskim menjalnikom in opremo ELEGANCE. To pomeni, da je avto založen z praktično vso opremo (avtomatska klima, prednje in stranske varnostne blazine, ABS, ASR, el. pomik vseh stekel, lahka platišča …), motor pa sodi po zmogljivostih v sam vrh dizelske ponudbe (2 litra delovne prostornine) ta hip
– 1,9 TDI motorjem, DSG menjalnikom in opremo ELEGANCE
Na tvojem mestu pa bi si ogledal še en, v vseh pogledih odličen avto. Rabljena HONDA ACCORD s sodobnim dizlom. Letnik 2004 z nekaj tisoč km bi veljala nekaj čez 5 milijonov. Garancije je še vedno dobri dve leti, kar je več kot pri novi ŠKODI. Imaš pa avto, ki po večini lastnosti z lahkoto konkurira BMW-ju serije 3 ali AUDI-ju A4. Vredno razmisleka.
Glede primerjave z MAZDO 3 – slednja je kar 20 cm krajša, ima pa MAZDA večjo razdaljo med kolesi, to pa pomeni več prostora na zadnji klopi (nekaj tudi na račun krajšega pomika prednjih sedežev). 20 cm dolžine pa se pozna v prtljažniku, ki ga je v ŠKODI precej več. Če bi vzel recimo COMBI (karavan), pa še toliko več. Slednja je po prostornini že zelo blizu MAZDI 6 (karavan). ŠKODA ima večjo izbiro motorjev, opreme in možnih kombinacij. Tudi 4 kolesni pogon in odličen DSG menjalnik v MAZDI zaman pričakuješ. Ima pa MAZDA boljše garancijske pogoje. Za vsakega nekaj. Kupec je kralj, izbira je njegova.

LP, Škorpjon

Mazda 3 defintivno. Če ne drugo gre pri škodi za to da ima enake dele kot golf kar precej podraži morebitno izredno vzdrževanje.

1.9TDI je proti 1.6CD110 zastarel.

Notrenjost je pri M3 bistveno lepša….

Jaz pa ti svetujem nakup Nove Octavie. Definitvno največ za zmerno količino denarja in konec koncev je tudi zelo lepa. Kar se pa tiče vzdrževanja je pa definitivno nižje kot mazda, saj so cene rezervnih delov vseeno nižje, konec koncev pa se vozila Škoda niti ne kvarijo.

Pa še to, sem lastnica Nove Octavie.

BETI – »katero« (motor, oprema …) OCTAVIO si izbrala?

LP, Škorpjon

Beti, jaz pa sem prva lastnica stare Oktavie (letnik 1997), ki je sedaj drugi avto in bomo s Škodo zaenkrat nehali. O tem, da se Škode niti ne kvarijo, bi se dalo debatirati. Statistike, ki jih nihče ne mara, kažejo drugače. Po drugi strani je takšna tudi najina osebna izkušnja (tisoč drobnih problemov). Kot sem že enkrat napisala, si leta 1997 za ta denar vsekakor dobil dosti avtomobila, in če sem odkrita, jo imam še vedno rada. Vsekakor obstaja možnost, da so se pri novi Oktavii bolj potrudili ali pa da boš imela ti z njo samo pozitivne izkušnje, kar ti iz srca želim. Veš, mene ne fascinirajo nevem kakšne zmogljivosti TDI motorjev in dejstvo, da porabijo kakšne liter manj kot common rail-i, pač pa si želim, da mi avto zvesto služi dolgo vrsto let in da se v njem počutim dobro in predvsem varno. Predvsem pri slednjem je nova Oktavia dobra, vendar ne bleščeča. Pa obilo užitkov v vožnji in čim več brezskrbnih kilometrov ti želim!

Trdi nemški avto, zmerno zanesljiv, TDI motor je glasen, ga trese, porabi pa nič manj kot najsodobnejši dizli na skupni vod.
tehnični feleri: turbine, zobati jermeni, pumpe….

Kreš test Škodilaka to je katastrofa pri novem avtu.
Poglej malo francoze C4 in C5, ali pa novi fokus. Pa poglej BMW 5.
Deli pa stenejo kot pri VW. Auspuh: zanji lonec 60 jurjev, vzratno ogledalo 50 jurjev…. Poglej v sobotne priloge DELA.

Nemcem se slabo piše.

Motor 1.9 TDI v opremi Elegance, glede na to, da je v ceni med Ambientom in oaketom Elegance razlike 290.000,00 sit in mi dvostranski climatronic, nasloni za roke in alu. plat. veliko pomenijo sem se odločila za ta paket. Uporabna pa je tudi funkcija coming home.
Avto ni trd ampak kompakten, 4 zvezdice pa je dobila samo zato ker nima serijsko vgrajene zračne zavese jo pa lahko dokupiš, ima pa 4 x airbag, ABS, EDS, MSR, EBV…
Večina znamk pač opravi teste s 5* na račun serijsko vgrajene varnostne opreme, karoserija pa ojačana le pod koti testov. Praksa več pokaže kot pa testi, malo vprašaj lastnike, ki so imelei karambile z njo-direktno gredo spet nazaj na Škodo.

Pozdravljena!
Včeraj sem pisala odgovor, pa se je zgleda vse “obesilo”, zato še enkrat. Paket Elegance je verjetno najboljša izbira, ko gre za Škodo. Kar se tiče 4 zvezdic, močno dvomim, da bi zavesa kaj pomagala pri pridobitvi pete, saj je bila Octavia pri bočnem trku dobra (89%), manj pa pri čelnem (69%), kjer bi ji kakšna “zavesa” bolj prav prišla. Res je, da je v zadnjem času (sploh v zadnjem poročilu EURONCAP-a) dosti avtomobilov, ki so dobili 5 zvezdic, vendar še zdaleč ne moremo trditi, da gre za večino avtomobilov. Zraven tega ni za zanemarit dejstva, da tudi točke, pridobljene zaradi opozorilnika za nepripet varnostni pas (0-3), ne morejo narediti iz, varnostno gledano, slabega avtomobila, dobrega. Seveda je praksa lahko drugačna od teorije (nalet od zadaj, prevračanje, ipd), na čemer se bo verjetno v prihodnosti še dosti delalo, vendar bi morali biti pri nakupu avtomobila med drugimi njegovimi lastnostmi kljub vsemu pozorni tudi na to, kako dobro se je avtomobil obnesel glede varnosti.
Ko nekdo ponovno kupi novi avto (katerekoli) iste znamke, bi pomislili, da je bil s starim zadovoljen, pa ni vedno tako. Sama poznam dva primera, ko so ponovno kupili enak avto, čeprav jim je stari delal probleme. Tega pri vsej pestrosti in ponudbi avtomobilske industrije res ne morem razumeti!
Dosti, predvsem varnih kilometrov, ti želim!

New Report

Close