Nova razmerja, samski lajf
Strokovnjaki ugotavljajo, da vse več ljudi živi samsko življenje. Sploh ženske so postale nagnjene v to smer.
Če imajo partnerje, vseeno ne živijo skupaj.
Zakaj do tega prihaja, da ženske nimajo interesa po skupnem življenju? Da jim več pomeni karierja, izobrazba, hobiji kot pa skupno življenje, družina?
simpl
v času življenja si je desc (s kolom po glavi) za lase pripvlekel ženščino v jamo. Potem je šel pa za ves ali več dni na pov po hrano
v času še pred štetjem so moški odhajali na vojne pohode … ženske pa so bile doma.
Pa so se navadile na samostojno življenje ☺
Še en provokator.
Ne samo ženske, tudi moški nimajo več tega interesa.
1. Če ti nihče ne pomaga pri tem, ko se osamosvojiš in greš na svoje, pozneje tudi ne potrebuješ kogarkoli, da bo ležal na rezultatih tvojega dela.
2. Služba je pomembna, pomembnejša od partnerja.
3. Kaj pa imaš od družine? Misliš, da je vsem vrednota 5 otrok, ki bodo nekoč nezaposljivi? Do takrat bodo pa še tebe zvlekli v revščino.
Družina je en velik zalogaj. Ne zgolj finančno, ampak predvsem časovno. Če si je ne resnično želiš, premisliš dvakrat. Pa še vedno je tako, da je potem bolj “zahtevno”, kot si si prej predstavljal, da bo.
Skupno življenje je pa dokaj ensotavno zastaviti, ko si relativno mlad in prilagodljiv, in nekako “rasteš skupaj”. Če študiraš, po možnosti še kakšen podiplomski študij, vmes mal žuraš in potuješ, pa potencialnega partnerja najdeš po 30., se nekoliko težje prilagodiš, saj si že toliko let navajen živeti sam – in samo odločati o vsem, ne da bi se komurkoli prilagajal ali z njim sklepal kompromise. Če je to pri 40., gre še težje. Navada je železna srajca.
Potem ej spet vprašanje kakšnega partnerja imaš – takega, ki je samostojen tudi doma, ali takega, ki meni, da je gospodinjstvo ženska domena. S prvim se moraš nekajkrat zlasat, sprejet nekaj kompromisov in postaviti skupne standarde, kako bodo stvari potekale v gospodinjstvu. Drugi je bolj “prijazen” in ti pusti, da delaš vse, kot želiš. Kar sprva v navalu ljubezni izgleda super, kasneje pa to ženska doživlja, kot da je vse na njenih ramenih. Pri prvem je problem, da če ga spoznaš prepozno, se nista več pripravljena prilagajati eden drugemu in zato raje živita ločeno. Pri drugem pa to, da po nekaj letih imaš vloge dekle poln kufr in se ločiš.
Če si šele pri 40-tih zastaviš resen odnos, to ni zaradi navade, ampak posledica prepričanj zaradi katerih ne znaš vzpostaviti odnosa in ga vzdrževati. Navade so le posledica teh prepričanj in osebnostnih lastnosti.
Po drugi strani pa prav tako ni dobro prekmalu zastaviti resne veze, saj se še premalo poznamo in ne vemo kako bomo reagirali v odnosu z nekom.
Paco, še en zakrknjen samec, ki ga nobena noče, zato pa okrog govoriš, da hočemo tipe z jahtami, avtiči, hišami?
Le koliko ljudi ima jahte? Ne ravno veliko a ne? Pa vseeno dobijo partnerke. T
Za avto mi dol visi ali ga ima ali ga nima. To je njegova stvar. Jaz imam svojega, drugega ne rabim.
Hiša? Hja, nekje mora živeti a ne? Zdaj ali živi v hiši ali stanovanju je pač njegova stvar. Bolj nerodno je, če živi v brezplačnem hotelu mama. Jaz imam svoje stanovanje tako, da mi je čisto vseeno kje on živi. Ne bi pa kar koga vzela k sebi. To pa ne. Niti se ne bi k nikomur prislinila.
Hja, veš, če te nobena noče, je precej butasto trditi, da te zato noče, ker nimaš jahte, avta, hiše. Razen, če to pomeni, da hočeš njen avto, njeno stanovanje, tu pa verjamem, da se redkokatera strinja.
Jaz pa mislim, da so za take, ki že imajo lastno stanovanje najbolj perspektivni prav tisti, ki živijo v hotelu mama. Seveda ne potrebujejo jahte ali česa podobnega. Pomembno je, da imajo dobro službo in nekaj prihrankov. Takega lahko ženska s stanovanjem vzame k sebi, se morda z njim celo poroči in ga prepriča, da s svojimi prihranki recimo zgradi hišo. Ko je hiša gotova, ga načevlja in je s tem upravičena najmanj do polovice.
Ma, ja, Boom, ni to tako. Tisti v brezplačnem hotelu mama pa naj bo to ženska ali moški, niso kaj perspektivni. Taki zagonijo denar. Ni pametno dobiti takega na grbo, ne glede na spol.
Domnevam, da tudi ženske, statistika sicer pravi, da dosti manj, živijo v brezplačnih hotelih mama. To so še neodrasli ljudje, ki potratijo denar za svoje potrebe, preživljajo jih pa drugi.
Drugačna pesem je pa pri tistih, ki sicer živijo doma, ampak doma tudi delajo, plačujejo stroške. To se mi pa ne zdi slabo. Če imaš doma na voljo hišo, če doma delaš, če plačuješ stroške, najemnine pa ne in namesto najemnine varčuješ, je čisto ok. Dokler je nekdo samski, to kar špila. Dokler se ne odloči partnerja/ko pripeljati domov. S taščo/tastom v hiši hiši pa ne.
Hotel mama je ponavadi brezplačen. Kdor uživa v brezplačnem hotelu mama, ni kaj prida za vezo. Ne glede ali je Ž ali M.
Po drugi strani pa poznam tudi mlade, ki živijo doma, pogosto na kaki kmetiji in ogromno naredijo doma. Imajo delovne navade, znajo z denarjem.
Kdor uživa brezplačni hotel mama z vso brezplačno postrežbo, takega ne obrneš več. Če odrasel človek nima delovnih navad in je vajen, da vse dobi brezplačno, tega ne obrneš.
Forum je zaprt za komentiranje.