Nova octavia – mnenje?
Vozil testno – na kratko odličen avto. Racionalni ljudje bi še dejali – veliko VW oz AUDI-ja za ugodno ceno.
Je pa sedaj nastala neke vrste dilema.
OCTAVIA z bogato opremo in motorjem 2,0 TDI stane približno toliko kot PASSAT z enakim motorjem, pa nekaj manj opreme.
Pri OCTAVI-ji me jezi edino to, da z motorjem 2,0 TDI ni možno dobit “variante” 4×4. Več kot očitno se pri odgovorni pri znamkah VW in AUDI bojijo “češke” konkurence.
moj oče jo ma, gledali smo veliko avtov, med drugim tud audija A4 in ti povem, da resnično ni razlike, predvsem glede materialov in zunanjih mer. lahko rečem odlično izdelan avto za kr v redu denar. imamo 1.9 tdi, 105 konjev, priporočam ti opremo elegance in tempoat ter radio stream z 8 zvočniki-res odlično ozvočenje , če kupujes ti priporočam zlato barvo ,ki ji res paše ter bež notranjost, ki naredi avto luksuzen. zaenkrat vse super, tud poraba s tem motorjem je realna
ti priporočam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Žal (ali na srečo) se lahko zgolj pridružim mnenju predhodnikov. Nova octavia je velik korak naprej, predvsem znotraj, kjer so izginili češki merilniki. Zdaj se povsem enakovredno kosa s passatom, žal tudi po ceni. Skratka, daleč od tega, da bi bila poceni, se jo pa splača vzeti z veliko opreme, ker je osnovna različica precej skromna.
Aja, še prostor na zadnji klopi si oglejte, vseeno ima octavia manjšo medosno kot avtomobili srednjega razreda (passat & co.), sploh če se vas bo večkrat peljalo več kot trije.
Pozdravljeni!
Imel sem priložnost voziti testno octavijo in moram iskreno priznati,da je to zelo soliden avtomobil.Bil sem namreč prijetno presenečen glede tako zunanjosti kot notranjosti kjer je napredek več kot očiten.Prostornost je odlična tako v potniški kabini sploh pa v prtljažniku sploh pri combi izvedbi.Malekost me je motila hrupnost dieselskega agregata 1.9 tdi 105 hp,tu bi po mojem lahko naredili več na sami zvočni izolaciji.Vozil sem avto z opremo elegance,ki je bila dobro založena z opremo.Podvozje je naravnano bolj na udobje in je malce bolj mehko vendar me to ni motilo prav tako je z volanom,ki bi lahko bil za odtenek bolj direkten ( no mogoče sem navajen tistega iz svojega avta) vendar bi se lahko tudi nato zlahka navadil.Skratka ta avtomobil je name naredil res dober vtis.Če bi kupoval sedajle nov avto ne bi kupil nič drugega kot octavijo!
Lp in srečno vožnjo!
Hvala lepa za tvoje mnenje. Sem vozil testno octavio 1.9 tdi in mi je bila na kožo pisana. Kar se prostora na zadnjih sedežih tiče, pa sam nisem imel nikakršne dileme. Prostora je res veliko in tudi sedenje je zelo udobno. Po dolgem času sem se vsedel v avtomobil, pri katerem sem imel občutek, da sem ga že vozil. Vse je na svojem mestu in ta občutek me je prepričal. Vsekakor pa me je zanimalo mnenje še ostalih.
Hojla! Hvala za odgovor. Vesel sem, da ste zadovoljni z octavio. Tudi sam sem se odločuil za nakup octavie 1,9tdi. Vidim, da ste z motorjem zadovoljni. Vozil sem ga na testni vožnji in mi je bil pisan na kožo. To kar pričakujem od motorja. Tudi po internetu sem zasledil, da je poraba res nizka in se vsaj približno ujema s tovarniškimi podatki. Kaj pa glede glasnosti motorja. Meni se na testni vožnji ni zdel tako glasen, da bi bil posebno pozoren, vendar sem večkrat zasledil, da so to omenili na drugih testih?
mislim glasen, ves, vozil sem npr. passata , pa se mi je zdel bolj tih, sam tud tko, je to je vse odvisno ful od izolacije avta, in oktavija ma izolacije malce slabše, to so verjetno tud nardili,ker je škoda, ker v nasprotnem primeru se ne bi splacalo vec kupovat passata, kar v bistvu je res, samo mene zadnje case ne moti, se navadis, pa ce vzames ozvocenje stream, ki je res ful v redu, se motorja sploh ne slisi!!!
lep pozdrav