Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Nova neumnost slovenceljnov

Nova neumnost slovenceljnov

Bom povzel na kratko…

Predlog uredbe o nadomestilih za privatno snemanje cd-jev – torej
nakup praznih zgoščenk/tlačenk/cd-jev in DVD-jev naj bi se
zvišalo za cca 550 % iz 5 sit na 32 sit, ampak agencija IPF se s tem ne
strinja in meni, da je to premalo (občutno)….

sicer si pa preberite sami, zakaj bomo morali vsi, ki delamo v HI-Tech firmah
zaradi “čudakov” plačevati enormne zneske za izdelovanje rezervnih kopij
podatkov – NE glasbe – in NE filmov, ampak življensko važnih podatkov,
ki NIMAJO NOBENE zveze s “kvazi” glasbeniki in kaj vem kaj še za enimi “čudaki” – sicer me pa po drugi strani veseli, mogoče se bo pa kdo
naučil z mojim denarjem tudi peti :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

več podatkov:

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Ah, kaj bi se sekirali, za slovenske državljane so očitno trenutno najbolj pomembna cvetlična korita na SLO-CRO meji (še čudno, da mu Vlada ne financira izdelave fasade, saj na hiši visi državna zastava kot na ambasadi) ter dvojezični napisi na Koroškem.
Kar se zakonodaje tiče, smo pa itak u podnu: pošlješ en spam v Belo hišo, pa te naši pohopsajo. Pluta, ki jih je….. v glavo, pa božajo in futrajo. Še zaradi Trobca je vse narobe, zdaj imajo enega kurjača preveč, pa porabimo več zelenega.

Klemenxx, here is solution for your problems: zgoščenke bomo po novem nabavljali pri Heiderju. Sicer pa: na en double layer DVD spraviš kar dosti podatkov, le malci predragi so še.

Tale pogruntavščina s CD-ji je že malo prehuda. Država sam da serje pa krade poštenemu delavcu. Pa upam, da ne bomo še v tem forumu začeli s politiko, ali pa politiki ravno to hočejo, da se še med seboj zravsamo. Policija je pa itak samo zato, da v senci sedi z radarji. Saj verjetno se spomnite slike v Mladini, kako so lepo skriti v avtobusni postaji.

Jih pa če nobomo tukaj kupovali. Gremo pa čez mejo v avstrijo al pa italijo in je to to.

A bomo torej spet hodili k Šparovcu? Heider se nam bo spet posmehoval :)))

Nič sem namo zravsali. Zaradi slovenske politike že ne, niti tega ni vredna. Družno pa se bomo borili proti neumnostim, ki so plod politike. Le vkup, uboga gmajna!
Bolj se kol’eš, bolj si siromak! (Prosto po Frajkinclerih – z neta pridobljen komad).

Tajfun napisal:

> Sicer pa: na en double layer DVD
> spraviš kar dosti podatkov, le malci predragi so še.

So pa zunaj menda že Blu-ray zapisovalci s cenami pod 600€, na katere zbašeš do 50Gb. Bomo pa z modrimi žarki švasal :))
Me pa zanima, kako bojo pobiral nadomestila za modrožarke medije.
Glede na količino (vsaj delno prebavljive) slovenske glasbene in video produkcije, bi smeli vsakemu slovenjčku pobirat nadomestilo max. le za prva 2 blu-ray kupljena medija :))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close