nova jedrska elektrarna-velika nevarnost
Pred dnevi je jedrska elektrarna v Krškem dobila energetsko dovoljenje za gradnjo novega, drugega bolka. Tej gradnji zelo nasprotujejo EU, Avstrija, Hrvaška. Slovenci pa nič??
To je zelo pomembno za Slovenijo, prav tako, oziroma še veliko bolj, kot zakon o vodah.
Zatrjujejo nam, da so jedrske elektrarne-(JE) varne. Tudi JE v Fukušimi so bile ekstra varna, pa vemo, kaj se je zgodilo in, da je trpel ves svet. Posledice so še danes. V Nemčiji so zaradi tega začeli zapirati vse svoje JE. Pomislimo na Črnobil.
Jedrske elektrarne, proizvajajo nerazgradljive, zelo strupene in nevarne odpadke, ki življensko ogrožajo naravo in ljudi,ter so velik problem, kam jih deponirat. Krško, stoji na potresnem območju, kar JE dodatno ogroža.
Teji jedrski elektrarni, bi morali Slovenci odločno nasprotovati. Svet se razvija in izrablja eko, obnovljivo energijo, ki je varna, čista in nikogar ne ogroža. Tukaj pa bi šli v tehnologijo izpred 50 let, ki je ZELO NEVARNA ZA NAS IN VSO EVROPO.
To ne moreš primerjati. V Fukušimi je JE prestala potres, problem je bil cunami, ki je presegel zaščitni zid zato je tudi prišlo do odpovedi vseh sistemov za hlajenje. To pri nas ni mogoče saj Sava nima te moči.
Jaz sem bil v NEK in pri nas zelo skrbijo za nadgradnje in imajo tudi več varnostnih sistemov, če slučajno kateri odpove.
Moj sosed je fizik, ki dela v JEK razne preglede. To je toliko enih varnostnih kontrol in protokolov da glava peče.
Vse je pošlihtano v nulo.
Domačini pravijo da JEK ni problem, problem so r***.
Alternative, ki bi bila bolj ekološka ni – razen če nam Romuni ne bodo drago prodajali elektriko iz njihovih jedrskih elektrarn.
Desperadodajka, 24.07.2021 ob 16:18
Vi kar obkrožujte proti, ampak potem boste šli nazaj na petrolejke. Od kje pa mislite, da bo prišla elektrika za vse klima naprave, ki si jih montirate in električne avtomobile? Boste generatorje na roke in noge vrteli?
Naredili bodo kot Kremenčkovi. Potem bo vse eko.
Bomo uvažali ali pa prižigali petrolejke. Ali pa začeli delati z obnovljivo energijo in zaradi nje na leto pobili 10 ptičev.
Cepci pa padajte na floskule o električnih avtomobilih in toplotnih črpalkah, medtem ko se ne zavedate, da bi bila električna energija iz novega bloka rezervirana za druge in ne za nas, cepce, ki bi nosili stroške izgradnje in bi shranjevanje radioaktivnih odpadkov padlo na naša pleča.
Švabi so zaprli jedrske elektrarne. In od kod zdaj večino elektrike uvažajo? Iz Francije, ki ima največ jedrskih elektrarn v Evropi. Še Francozi naj jedrske zaprejo, pa me zanima, kje bodo eko idioti štrom vlekli. Tisti kozi, ki pravi, da je proti, bi bilo treba samo šalter obrnit, da bo en teden brez elektrike, pa jo bo minila eko neumnost.
Desperadodajka, 24.07.2021 ob 16:38
Švabi so zaprli jedrske elektrarne. In od kod zdaj večino elektrike uvažajo? Iz Francije, ki ima največ jedrskih elektrarn v Evropi. Še Francozi naj jedrske zaprejo, pa me zanima, kje bodo eko idioti štrom vlekli. Tisti kozi, ki pravi, da je proti, bi bilo treba samo šalter obrnit, da bo en teden brez elektrike, pa jo bo minila eko neumnost.
Kaj se ti sekiraš za Francoze, kaj tebe briga če oni gradijo za druge? Svojo rit glej, do zdaj nisi niti do lastne nepremičnine prišlo in trobentaš o obračanju šalterja drugim.
Nimaš pojma. Nemci imajo več kot 50% energije iz obnovljivih virov. Zapelji se malo tam, pa mi povej, koliko vetrnic vidiš. Oni imajo ravno nasprotne težave, ker lahko v primerih konic energije iz obnovljivih virov sistem celo kolapsira.
Do konca leta 22 bo zaprla vse JE, do leta 38 pa vse Šoštanje.
skratka, 24.07.2021 ob 17:18
Nimaš pojma. Nemci imajo več kot 50% energije iz obnovljivih virov. Zapelji se malo tam, pa mi povej, koliko vetrnic vidiš. Oni imajo ravno nasprotne težave, ker lahko v primerih konic energije iz obnovljivih virov sistem celo kolapsira.
Do konca leta 22 bo zaprla vse JE, do leta 38 pa vse Šoštanje.
@desperadojka
Desperadodajka, 24.07.2021 ob 16:48
“Kaj se ti sekiraš za Francoze, kaj tebe briga če oni gradijo za druge? Svojo rit glej, do zdaj nisi niti do lastne nepremičnine prišlo in trobentaš o obračanju šalterja drugim.”
Zapri svoj škrbasti gobec in se brigaj zase!
O, pa ne bom. Kot prvo, nimam škrbastega gobca, kot drugo je čas, da gobec zapreš ti, ki ves čas pametuješ in otresaš po forumu kot da bi požrlo vso pamet sveta, pa v resnici nisi nič drugega, kot nesposobna vreča kosti in mlahave kože.
Še nekaj, teslo.
Francija ima 67 milijonov prebivalstva in 58 JE, mi imamo 2 milijona prebivalstva in 1 JE.
Kot drugo – glej gradnje in zapiranje JE v Evropi – zapirajo Nemci, Švicarji, gradijo reveži, ki postajajo molzne krave bogatim.
Kot tretje – pri gradnji novega bloka gre samo zato, da si bodo elite (leve-desne) lepo napolnili žepe, TEŠ6 je bil ničla proti kraji, ki se nam obeta, v kolikor bomo šli v projekt.
In še kot četrto – dokler na spletni strani ne bodo razložili tega stavka: “Tudi trajno odlaganje radioaktivnih odpadkov se obravnava vedno bolj racionalno. Večina držav ima danes že rešen problem trajnega odlaganja nizko- in srednjeradioaktivnih odpadkov.”
Tako, zdaj pa otresaj naprej in študiraj, zakaj si tako zagrenjeno in žleht.
Hahaha, ja, zdaj imajo vsi toliko rezerve v vetrnicah in sončnih panelih, da lahko še vse termoelektrarne na premog zaprejo. A ti sploh veš, škrbinka, koliko procentov elektrike daje Krško? A ti veš, koliko je treba uvažat spomladi, ko je mesec remonta v nuklearki? Kaj bi takim trapam privoščila cel mesec redukcije, da se vam še tisto malo pameti skisa v temi.
Forum je zaprt za komentiranje.