nov avto za 12-13.000€
Imam namen kupit nov avto do 13000€
Mal brskam za podatki. Predvsem ga nebi rada imela več na servisu, kot na cesti! Vem, da je to kr malo loterija.
Gledala sem že na avtonetu, izbira ni slaba.
Nebi rada glih kakšnega malčka. Težko se odločim; Corsa, 207, Bravo, Picasso,… Ne vem zakaj mi Kia “ne sede”, I30 ima pa že sosed- odpade;)
Vaše izkušnje, predlogi
Preberi si eno kresanje mnenj: http://med.over.net/forum5/read.php?99,5234988
Rabljena vozila za vsak žep, imajo kar nekaj vozil na zalogi, poglejte.
Nekaj se vedno sprašujem, ko takole berem kako se splača kupovat izključno stare avte. Kaj ti avti niso bili nikdar novi? Logično je, da so bili. Torej je nekdo enkrat moral bit budala (po vašem mnenju) in kupit novega? In če je na trgu malo morje starih audijev, bmwjev, vwjev in podobnega pleha, potem je očitno, da ljudje ne kupujejo samo novih korejcev in kitajcev. Pa še nekaj me čudi, ali samo jaz delam toliko km, ali pa vsi ostali lažejo. Pred nekaj leti sem kupil novega japonca in od sodelavca poslušal kakšen butl sem, ker sem to kupil, saj bi za ta denar dobil nekaj let starega audija ali pa pasata. Jaz sem prejšnji teden prodal svojega, imel je nekaj preko 300.000 km ( v tem času me ni niti enkrat pustil na cesti), on pa je imel v tem času že eno zaribano mašino na audiju, pa zanič elektroniko na pasatu, zdaj pa že tudi cel teden prihaja z biciklom v službo, ker je ford smax na popravilu. Zdi se mi, da so stari avti za tiste, ki jim je hobi potem laufat okrog servisov ali pa, kar je še huje, iskat poceni fušarje, ker jim za servis ni ostalo denarja, saj so vse evre dali za avto…. Mene pač ne prepričajo tile 4, 5 ali 6 let stari avti. Tudi sedaj sem nabavil novega in dokler mi bo finančno zneslo, bom delal tako.
ma tole je res že obdrajsana tema..ne samo tu..
res je kar pravi ferdinand..vsak rabljen avto je bil enkrat nov…
če vzamemo, da vsi nimajo toliko denarja, da bi npr kupli novega avta za ne vem 25-30 jurjev kolikor so ti dražji avti, ki se “naj ne bi” kvarli..
..pridemo na ta zmerni razred med 10 in 15jurjev..kjer se vsi novi avti “tiščijo”..
in seveda sem istega mnenja kot DRR.. za tak denar je boljša 4 leta stara honda/toyota/?? kot nov megan/ceed/…itd..
..seveda je tle stvar osebne izbire…
pač eni avti so bolj vzdržljivi..je pa seveda tudi res, da na toliko in toliko avtomobilov..že po statistiki mora biti nekaj “pokvarljivih”…
vsak naj kupi kar pač sam misli da je najbolje zanj.. to je alfa in omega (samo ne romeo oz. opel..hahaha) vsega..
Ferdinand, samo če ne bi bilo butljev, ki bi kupovali rabljene avte, bi ti moral par let star avto v prešo odpeljat.
Je že prav tako – pač nekateri imajo take dohodke, da se jim nakup novega avta ne pozna, drugi raje dajo za avto kot recimo za obleke in frizerja, tretji vzamejo kredit, ker raje 200 evrov na mesec vlagajo v avto, kot da jih zafrčkajo, tretji pa najraje kupijo avto v okviru trenutnih finančnih zmožnosti (med zadnje sodim tudi jaz). Mene star avto ne moti, če ga lepo redno servisiraš, ti služi, če ga zanemarjaš, ti pa zataji tudi nov. Moj ima 12 let in se približuje 270.000, dve leti bi prosila, da še zdrži. Nov je stal več kot 20 jurjev, za novo trisobno stanovanje sem pa plačala 80 jurjev. Kakšno razmerje, a ne?
Strupenjača, tistih, ki kupujejo rabljene avte, nisem nikdar označil za butle. Tudi moj prvi avto je bil rabljen, star je bil več kot jaz, ampak ni bil nek prestižen avto, temveč VW hrošč. Tudi moj prejšnji avto je imel ogromno prevoženih (preko 300.000), saj meni avto pomeni nek potrošni material, ne pa luksuz, zato tudi za novega nisem dal neke hude cifre (le malo manj kot 24.000), saj se mi zdi škoda denarja za prestiž, rabim pa varnost in nizke stroške. In to mi nov avto tudi nudi. Saj mi je v salonu trgovec omenil, da imajo tudi rabljene, ki so videt kot novi. Rekel je, da nihče ne bo opazil, da je rabljen, a sem mu odvrnil, da avto kupujem zaradi sebe, ne zaradi sosedov. Mi čist dol visi, kaj si mislijo sosedje. Ampak to priča o mišljenju nekaterih, važno, da pred drugimi izpadem frajer, saj to, da ima avto 200.000 prevoženih, pač ni nič…. Okej, vsak pač dela po svoje in to je tudi prav. Zato se pa tudi jaz brez problema rešim svojega starega 🙂
———————————————————————————————————————
Zdaj pa ne razumem
Rekel si da kupuješ avto zaradi varnosti in nizkih stroškov.
Po mojem izračunu pade cena 1 leto starega avta za 20-30% pa je enako varen, stroški so pa isti kot z novim avtom!
povej zakaj potem novega če ti je prodajalec ponujal malo starejšega.
Ta primerjava je “nenajdempravebesede”… odvisen kakšen avto, pa odvisno kje stanovanje…Lj, Prekmurje, Ribnica,………..[/quote]
Mah kakorkoli in kjerkoli, to ni važno – če voziš avto v vrednosti pol stanovanja in nisi ravno tajkun (po možnosti pa živiš še pri starših), bi bil čas, da razmisliš o svojih prioritetah.