nosilec za kolesa na avtu
razmišljamo o nakupu nosilca za dve kolesi. sem imela sposojenega tistega za na streho, pa mi je bilo zelo nerodno dvigovati kolo oz. sem ga sama kar težko. pa me zanima, kakšne so slabosti teh, ki se montirajo zadaj na prtljažnik. gotovo se potem ne da odpreti prtljažnika – vsaj pri nekaterih modelih. ali je še kaj?
imamo pa avto xara picasso in smo trenutno brez vlečne kljuke. sem zasledila, da nekateri nosilci se montirajo na kljuko, nekateri pa na vrata. v čem je bistvena razlika?
hvala za vse odgovore in ideje.
Sm imela isti problem. Sem bolj male sorte in mi je bilo kar težko dvigniti kolo na streho (u bistvu doseči streho). Zato sem si v Tuš-u lansko leto kupila navaden nosilec za na prtljažnik in glej ga zlomka, zdaj lahko brez problemov sama nataknem kolo na avto:))) Tudi prtljažnik se da odpreti (OK res malo težje ampak še vedno se da)
..cena in uporabnost… dobiš po pošti, nobenega vijačenja in dela, pa še sama lahko namontiraš kolo….
http://www.sportnalinija.net/prtljaznik-za-kolesa
Zadnjič sem prebrala (glej prilogo), da je treba pri teh prtljažnikih za zadnja vrata kolesa posebej označiti, glede na to, da so širša od avta in “štrlijo” nazaj. Tisti, ki tak prtljažnik uporabljate, se tega držite? Uporabljate tak prtljažnik tudi za daljše vožnje (npr. daljše počitniško potepanje po tujini)?
Forum je zaprt za komentiranje.