Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Nosečnost in eksotično potovanje

Nosečnost in eksotično potovanje

Zanima me, ali se je priporočljivo odpraviti na dopust na Bali(mogoče Maldivi..) z ženo, ki pričakuje prvega otroka. V času potovanja bi bila v začetku tretjega meseca nosečnosti. Izbrala bi kaj lažjega, ne prezahtevnih ogledov, v glavnem bolj počitnice. Zanima me, kako bo zdržala letalski prevoz, glede na to, da traja le-ta skupaj 16 ur, celotna pot do tja z vsemi prestopanji pa dober dan in pol. zanima me, če ima kdo že izkušnje s tem. Hvala za odgovore.

Ne priporočajo, sploh pa prvo tromesečje.
Naj se pogovori s svojim ginekologom.

lp

Mislim, da je vse odvisno od počutja. Jaz sem bila na začetku nosečnosti na 1-mesečnem kampiranju po Franciji – in je bilo prav super – je pa res, da nisem imela nobenih slabosti in sem se nasplošno počutila super. Ne vem, pa kako je z letalom…Jaz bi se najbrž vseeno odpravila kam bližje.

Lp, jasna

Vsekakor naj se posvetuje z ginekologom. Sama sem imela totalno neproblematično nosečnost in se šla v drugem mesecu z letalom na počitnice v Turčijo. V petem pa v ZDA, točneje v Washington. Ginekologinja ni imela nič proti.

Prvi pregled sem imela v 7 tednu – vse OK. Nobenih pripomb. Čez 10 dni pa rahla krvavitev in splav (vzrok: narava dela svoje).
Pri drugi nosečnosti sem v trenutku začela tako močno krvaveti, da me je zdravnik na urgenci začel (psihično) pripravljati na abrazijo. Ugotovil je, da je otrok še živ in čez 7,5 mesecev sem rodila.

To sem napisala zaradi tega, ker na žalost nikoli ne veš kaj se bo zgodilo naslednji trenutek. Tudi če ti zdravnik potrdi, da je vse OK, lahko narava naredi svoje.

Irena

Ja, samo narava bo naredila svoje, ne glede na potovanje.
Bolj vprašljivo je edino kakšna bo na Baliju zdravniška oskrba. če bo šlo kaj narobe.
Jaz bi se odločila za kakšno bolj razvito državo. Z Evropa ali ZDA.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close