Nosečniško fotografiranje – ne, hvala.
Ugotavljam, da se dandanes vse več nosečnic fotografira in objavlja svoje slike na družbenih omrežjig. Jaz pa se temu čudim in se sprašujem, če sem s tega planeta, sem edina, ki tega ni počela – tudi sama sem lani rodila. Roko na srce, redke v nosečnosti izgledajo apetitlih, kaj šele lepe. Sama se nisem veliko zredila niti nisem imela velikega trebuha, a nosečnost s hormoni naredi svoje: podbradek, zalit obraz, meča kot mrežna pečenka … ma na kraj pameti mi ni prišlo, da bi se takšna kazala po spletu.
Eni bi najraj še porod objavili 🙂
Sama ne objavljam nobenih fotigrafij, mi je pa malo žal, ko zdaj naletim na kako fotko, da nisem naredila kake več, ker se mi zdu, da sem bila prav lepa nosečnica.
Enim res ponagajajo hormoni, kg, zastajanje vode, drugim pač ne in jim da nosečnost še en tak poseben žar ☀
Meni tudi ni po godu ta trend. Ni mi bilo všeč, ko se je nosečnost “skrivalo” kot nekaj umazanega, ti fotoshooti teh na pol golih fotografij pa so tudi že sprevržene.
Ne zdi se mi zdravo. Enostavno ne zdi se mi zdravo. Pa saj je isto z menstruacijo – istočasno imamo te “umetniške” fore, da slikaš z menstrualno krvjo, kot dopovedovanja, da je “umazano”, pa nekaj posebnega pa hudo pa …
To so naravni biološki procesi – ne razumem zakaj bi se morala vsak mesec proslavljati in razjokavati in se počutiti umazano… Če te menstruacija vsak mesec med 13-53letom preseneti potem pa tudi ne vem.
Njihova pravica do “umetniških Nude” nosečniških fotoshootov, samo meni se zdi neokusno in neodgovorno, glede na to koliko stanejo stvari za novorojenčka. Pač nosečnost bi morala biti okoli “dojenčka bomo dobili, družino ustvarili/razširili”, in ne “glej me, glej – noseča sem”.
So hujše stvari, ampak – ne vem. Ne razumem zakaj navadne domače družinske fotke “naša 2.5 članska družina na morju XD” niso več dovolj.
Sem tudi jaz opazila, da ene imajo prave fotosešne. Ok, naj imajo. Mi je pa čudno, da ene potem svoje ogromne, gole trebuhe na fb lepijo. Saj njihova pravica pa vse. AMpak ogromni, goli trebuhi res niso priejtni za pogled. Ampak, če jim paše.
Saj potem pa sledijo slike, ko dojijo.
Mogoče so pa dobile navdih v oni avšasti umetnici, ki je razrezala slovensko zastavo (no zato, bi morala fasat kazen) in se slikala tako, da je v luknjo zastave porinila svoj ogromen trebuh.
Rodila sem 2 leti nazaj in še v privat arhivu nimam kaj dosti slik nosečnosti. Nimamo se v navadi slikati, tudi z dopusta ponavadi pridemo z max 10 slikami na telefonu ?. Pač, enostavno pozabimo. Edino zdaj med korono sem večkrat naredila kakšen posnetek, da smo poslali babici in dediju, ker nismo smeli na obisk.
Te profi fotografiranja so zelo v trendu za nosečnice in tudi potem za dojenčka, kar je meni še bolj zgrešeno. Novorojenčka tlačit v neke kostume ali nagega polagat v razne košarice, izdolbene buče in podobne zadeve… potem pridejo še vsakomesečne mini svečke in gala zabava za 1. rojstni dan.
Meni je to mimo in škoda denarja. Razumem, da nekateri gledajo na to povsem drugače in to spoštujem. Nikogar ne gledam zaradi takih stvari postrani. Vsak ima svoje mnenje.
Jaz sem razmišljala o tem.
Ena možnost je ta, da imajo fotografi dober marketing, ker hej – nekaj pa morajo početi v časih, ko je klasična fotografija izumrla in vsi klikajo naokrog s telefoni.
Ker so tudi poročni fotosešni ratali po par ur (nas so slikali sproti, pa par slikic posebej na hitro), pa portreti, pa družinski portreti , pa novorojeni otroci s tistimi ogromnimi pletenimi kapami , pa celo na rojstne dneve že najamejo poklicne fotografe. Biznis, komur paše, naj izvoli. Moda (po mojem malo promovirana s strani fotografov)
No, profi fotografije so lahko zelo lepe in ni primerjave z domačimi (razen če ni kdo od domačih spreten fotograf). Kaj kdo objavi na družbenih omrežjih, je tudi njegova stvar, kaj mi gledamo, pa še sploh. Ker sem že zdavnaj izven te starosti in počasi čakam že vnuke, tudi fotk nosečnic ne dobivam pod nos. Moje osebno mnenje je, da so nosečnice tako kot splošna populacija ene lepe, ene pa pač ne. 🙂 Jaz sama nimam prav veliko nosečniških fotk, sploh ne načrtnih, pa sem bila čisto spodobna nosečnica, nisem se veliko zredila in nisem imela težav z otekanjem. Takrat smo fotkali še na film … ja, malo mi je pa res žal, lahko bi imela kakšno več.
Nevem kaksna si bila ti, vendar sem se jaz zredila okoli 8kg pa sem proti koncu in sploh nimam podbratka, zateklih nog, debelih mec… nekateri so sele zdaj ugotovili da sem noseca, ker nlse mi prakticno razen trebuha ne pozna veliko. Smo si razlicni in razlicno rudi jemo v tem obdobju.
Sicer se se nisem slikala, mogoce se pa bom.
Ne vem zakaj si delate probleme s tem, da si zelijo ljudje razlicnih postav imeti sliko za spomin na to prelepo obdobje. Ce vam to ni, vam ni, saj vas nihce ne sili v to, prav tako niti v oglede slik ali visenje na socialnih omrezjih…
Pimpek, 17.07.2021 ob 11:24
Ugotavljam, da se dandanes vse več nosečnic fotografira in objavlja svoje slike na družbenih omrežjig. Jaz pa se temu čudim in se sprašujem, če sem s tega planeta, sem edina, ki tega ni počela – tudi sama sem lani rodila. Roko na srce, redke v nosečnosti izgledajo apetitlih, kaj šele lepe. Sama se nisem veliko zredila niti nisem imela velikega trebuha, a nosečnost s hormoni naredi svoje: podbradek, zalit obraz, meča kot mrežna pečenka … ma na kraj pameti mi ni prišlo, da bi se takšna kazala po spletu.
Meni je to mimo in adijo pamet kot da je edina ki je noseča plus tega pa ma občutek da se že kr tekmujejo kera bo bolj neumne naredila
Anonimno 4811, 20.07.2021 ob 06:26
Meni tudi ni po godu ta trend. Ni mi bilo všeč, ko se je nosečnost “skrivalo” kot nekaj umazanega, ti fotoshooti teh na pol golih fotografij pa so tudi že sprevržene.
Ne zdi se mi zdravo. Enostavno ne zdi se mi zdravo. Pa saj je isto z menstruacijo – istočasno imamo te “umetniške” fore, da slikaš z menstrualno krvjo, kot dopovedovanja, da je “umazano”, pa nekaj posebnega pa hudo pa …
To so naravni biološki procesi – ne razumem zakaj bi se morala vsak mesec proslavljati in razjokavati in se počutiti umazano… Če te menstruacija vsak mesec med 13-53letom preseneti potem pa tudi ne vem.
Njihova pravica do “umetniških Nude” nosečniških fotoshootov, samo meni se zdi neokusno in neodgovorno, glede na to koliko stanejo stvari za novorojenčka. Pač nosečnost bi morala biti okoli “dojenčka bomo dobili, družino ustvarili/razširili”, in ne “glej me, glej – noseča sem”.
So hujše stvari, ampak – ne vem. Ne razumem zakaj navadne domače družinske fotke “naša 2.5 članska družina na morju XD” niso več dovolj.
Lepo pojasnjeno. Ljudje ne znajo več zadovoljno živeti s svojimi bližnjimi in predvsem s seboj, pa morajo objavljati vsak prdec, da se čutijo žive. Pa ne gre tu le za nosečnost. Mimogrede, doma imam veliko fotk iz obdobja nosečnosti. Ponosna sem na svoje telo, da je na svet spravilo novega človeka, ne čutim pa nobene potrebe, da bi bile objavljene še kje drugje, kot v domačem albumu.
Pokemonblu, 20.07.2021 ob 16:16
Če ti nisi lepa še ne pomeni da druge niso
Pogosto je tako, da tiste res lepe ne rabijo nobene promocije, ker se takoj naravna lepota takoj opazi. Skozi življenje dobivajo dovolj potrditev. Povprečne in podpovprečne so že od malega negotove vase in čutijo potrebo, da se upicanijo, da prikrijejo svoje pomanjkljivosti, potem pa se razkazujejo in zbirajo lajke ter pocukrane komentarje. S tem si bildajo samozavest.
Forum je zaprt za komentiranje.