Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek NOSEČNIŠKA FOBIJA

NOSEČNIŠKA FOBIJA

ŽIVJO!

Odkar sem nehala z jemanjem KT, živim v nenehnem strahu pred nosečnostjo. Prva menstruacija je malo zamujala, a je bila podobna prejšnjim. Ostali dve sta prav tako zamujali, a sta bili šibki in trajali samo tri dni. Vedno sem bila zaščitena s kondomom, nikoli ni počil, zdaj se pa ubadam s tem, če ni bil slučajno poškodovan. Zadnje čase se namreč tko čudno počutim, pa moti se mi; sem delala test, pa ni nič pokazal. Bolj se prepričujem, da nimam bit od česa noseča, bolj me je strah. Pa vse to zaradi teh zgodb o nosečnicah, ki so še nevem koliko mesecev imele menstruacijo, kljub nosečnosti. Kaj menite?

LP

Mislim, da se ne rabis bati, to je vse v tvoji glavi… Zaradi straha, si stvari domisljas, ce pa se vedno nisi prepricana pa idi k ginekologu in stvar bo resena!

idna

ko prenehaš jemati kontracepcijske tbl. organizem nekaj časa potrebuje, da vzpostavi naravno hormonsko ravnovesje.
To se manifestira v neredni menstruaciji, ki traja manj časa kot sicer, lahko je tudi sprememba počutja, slabost in omotica pa običajno nista prisotni.
Če je zamuda menstruacije VEČ kot 14 dni, še enkrat opravi test in sicer mora biti jutranji urin, ki vsebuje največ hormonov in daje optimalen rezultat.

pa srečno iza

tako je

Veš kaj pravijo,da je najbolje- do poroke na roke, pol pa-kokr jih bo bog dal,pa ne bo teh skrbi:)
Zafrkavam se! Itak se vse začne v glavi-tko da ne preveč paničarit in ne bit pesimistka!

P.s.Se poznava! Pa hitro okrevanje!

Itak je tudi na dan ovulacije le 25% možnost zanositve (dr. Pušenjak). Ampak vseeno se ni za igrat.

pri dvaintridesetih letih še vedno nimam urejene menstruacije (na 20, včasih 30 dni ). tud tablete niso 100% zaščita, pa ne verjemi vsemu, kar slišiš. lep pozdrav.

Idna, mene tudi neka taka fobija daje! Groza, če imaš normalne m. in pol ugotoviš, da si v 4. mesecu!!!
Je pa boljš, da ne misliš na to, če ne ne boš več seksala. To pa je edino najboljša zaščita pred zanositvijo. Hehehehehe

Zakaj si pa nehala jemat tablete, če te je zdaj tako grozno strah?

ina.

ina.

Tabletke sem nehala jemat zaradi težav- po priporočilu ginekologinje.

Probaj kombinirati se kaksno drugo vrsto kontracepcije s kondomom. Mogoce dodaten spermicid (uporabljaj takega, da ne poskudouje kondoma), vprasaj ginekologinjo za tiste injekcije, ki delujejo 3 mesece.. Obstaja veliko vrst kontracepcije, in rajsi, kot da zivis v nenehmen strahu, da bos ostala noseca, naredi kaj…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close