Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Norveski sirovi cmoki

Norveski sirovi cmoki

Hej!

Ko sem pisala o krompirjevem zavitku,sem se malo pobrskala po knjigi in nasla Norveski sirovi cmoki.
Ker je Svedska soseda,mogoce je ursa to ze kdaj jedla in nam bo povedala,ce je dobro- po sestavinah ze,le cvretje ….

25dag ovsenih kosmicev
5 dl vode
15 dag surovega masla ali margarine
2 jajci
9 (ne vem zakaj ne 10)dag naribanega sira,malo sladke paprike;mascoba za cvretje

Kosmice namocimo za nekaj ur v vodo.Nato jih ozamemo in prprazimo na mascobi. malo ohlajenim dodamo jajci,nariban sir in papriko po okusu.
Soliti ne smemo,ker je sir navadno ze dovolj slan.
(Jaz bi pokusila in po potrebi solila,odvisno od sira;ne omenja imena sira;jaz bi dala kaksnega krepkega)
Vse skupaj zmesamo,naredimo majhne cmoke in jih ocvremo na masti(ce si kdo se upa- je pa dobro).
K toplim serviramo poljubno solato. Svedi srvirajo pa tudi jogurt,zacinjen z raznimi zeliesci. Slisi se okusno!!!Kar sla bi na sever!

Lep pozdrav Babi

Hoj, Babi!

Sele danes sem videla tale post, ker me zdaj nekaj dni ni bilo online (in tudi ta in naslednji teden bom bolj malo naokoli – guzva s studijem in izpiti in predstavitvami…)

Ne, teh norveskih cmokov ne poznam, se pa slisijo okusno. :)))

Na Svedskem sem naletela samo na eno obliko cmokov, rece se jim smålandska kroppkakor (Småland – ruralna pokrajina na sredini juzne Svedske, od tam je tudi Astrid Lindgren doma), so pa iz krompirjevega testa, kuhani, polnjeni z nadevom iz svinjine in cebule. Podobni nasim krompirjevim cmokom, ampak kot receno slani in polnjeni z mesnim nadevom. Zraven postrezejo omako iz brusnic. Sem jih ze jedla in so zelo dobri, jih pa nisem se nikoli sama pripravljala, tako da recepta ne vem (ampak ce kdo zeli, ga lahko poskusim poiskat na internetu).

Lp, Ursa.

Hej na sever! Ursa,saj ves,da bo recept hvalezno sprejet.
Ko bos opravila obveznosti in imela cas,ga kar poslji.
V Sloveniji je povsod,razen na obali, veliko snega;pri nas pa burja:)))
Lep dan Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close