Norveška: Foto trip z avtomobilom
Pozdrav.
Naslednje leto planiram na en foto trip na Norveško. Torej potovanje je predvsem z vidika pokrajinskega slikanja. Vprašanj imam nešteto, zato bi potreboval pomoč, če je že kdo bil na Norveškem, da pove mogoče svojo izkušnjo.
Predvsem kar me muči je kam iti. Ko gledam na google maps in razširim zemeljvid je toliko jezer, fjordov, slapov, da bi lahko rekel tu bi šel, tam bi šel, tle je lepo, tam je lepo…
Sam nekako sem razmišljal, da ne bi šel predaleč v Norveško torej začetek iz Kristiansand – do Trondheima. Naprej ne bi šel, ker je enostavno nemogoče kvalitetno vse v 2-3 tednih prepotovati. Že na začetku Norveške je toliko vsega za fotografe, da bi najbrž tam lahko ostal kakšen mesec.
Gremo na vprašanja:
1.) Najcenejša in najhitrejša varianta to Norveške z avtomobilom + trajektom?
Sam sem imel v mislih z avtomobilom do Hirsthals (Danska) nato naprej s trajektom do Kristiansadn (Norveška). V Oslo nimam namena iti, saj me zanimajo samo pokrajine in ne mesta. Je vredu takšna izbira?
2.) Naprej se pa že zgubljam, ker kot zgoraj napisano je toliko vsega, da ne vem kam bi najprej šel. Mislil sem iti varianto “cik-cak” po nacionalnih parkih do Trondheima in po drugi poti nazaj.
3.) Bral sem tudi o cestninah, da ti trgajo nekih 300 NOK, če nimaš posebne kartice, katero se da naročiti preko interneta. Kako je sedaj s tem? Nekateri tudi pravijo, da to ni potrebno.
4.) Nikoli nisem kampiral, pa me zanima tudi na to temo. Nisem še takšne pustolovec popolnega kampiranja po divjini, zato me zanima ali je res kamping na Norveškem toliko urejen, kot se ga hvali?
5.) No četrta točka se dejansko povezuje tudi s točko 2. Zakaj? Zato, ker so slike najbolj zanimive zgodaj zjutraj ali pozno zvečer oziroma tudi preko dneva se da narediti lepe slike, če se le pojavijo kakšni “dramantični” oblaki.
6.) Kdaj je najlepši / najtoplejši čas za potovanje. Junij-julij- avgust? Pozimi ne bi rad šel, jeseni tudi ne, mogoče pomlad zaradi svoje lepote, ampak sigurno je tam tudi pomladi še dosti snega, tega pa bi rad imel čim manj na svojih slikah.
Hvala za pomoč.
Forum je zaprt za komentiranje.