Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Noro dobro pečenje.

Noro dobro pečenje.

http://www.kulinarika.net/album.asp?hash=y9243t25v2z7sj45&prikaz=-1&sort=&offset=0

Tiste ki pečete peciva, je peka draga? V mislim imam sestavine, se bolj splača kupiti ali doma pečti? Kuham ne preveč dobro, za peko peciv pa imam nekaj talenta, ampak kaj ko tako redko pečem. Ko pa sem spekla pa je bilo kar dobro. Ampak z to, ki ima zgornji album pa se ne morem primerjati.

jaz jih, namesto drugih daril, napečem okoli božiča cca 10 vrst in pisane škatle, polne peciva, podarim domačim.

Cenovno se meni navadno niti ne splača, ker kupim najboljše sestavine (rjavi sladkor in ne belega, temno čokolado, ne jedilne ipd) – potem je še veliko dela, pečica kuri elektriko.. so pa domači piškoti neprecenljivi:)

Pečem le torte,štrudl, pite…take stvari. Za te drobne piškotke pa nimam živcev;). Jem jih pa rada, zelo !!

Peka običajnih stvari (če ne uporabljaš npr. javorjevega sirupa, črnega sladkorja … ) je poceni …, cenovno bolj ugodno kot če kupiš.
Peka sladic pa enostavnejša od kuhanja, če ne izbereš ravno ne vem kakšnih specialitet … Drži pa se receptov in ne obupaj, če ti kaj ne rata …

Pečemo za dobro voljo, predvsem decembra to paše delat, pa ker se radi sladkamo z dobrim.
Če primerjaš s ceno kupljnih tapravih domačih piškotov, se splača, če jih primerjaš z raznimi drugimi imitacijami domačih piškotov pa se cenovno ne splača.
Ni pa treba dajat not samih najdražjih sestavin – jedilna čokolada (cca 50% kakava) je zelo dobra za drobno pecivo, tud ostale sestavine se da dobit ponekod bolj ugodno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close