Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Normalno delovanje računalnika

Normalno delovanje računalnika

Pozdravljeni!

Računalnik imam star dve leti. Je AMD-je 2500+, 512 rama, 80 GB trdi diska, grafična je Nvidina 128 mb,…

Računalnik mi dolgo časa že ne deluje tako hitro kot nekoč. Ko brskam po C: ju mi porabi kar kakšne 2 sekundi, da se mi mapa sploh odpre, tudi igrice delujejo počasneje, ko hočem odpret film, porabi 5 sekund, da se sploh kaj prikaže, in še bi lahko našteval.

Uporabljam operacijski sistem Windows XP, ki sem ga okoli 5x ponovno naložil. Na računalniku imam nekaj programov, ki so Bittorrent, Kazaa,… Za katere pa poskrbim, da so vedno zaprti, ko jih ne rabim.
Na računalniku je tudi dovolj prostega prostora (okoli 30 GB).

Zanima me kako bi jaz ta problem rešil, da bi računalnik deloval z enako hitrostjo kot v začetku, ali vsaj podobno, BREZ FORMATIRANJA!

Lep pozdrav!

malo čiščenja in defragmentiranje pa bi moglo šibat kot prej.
lp:)

včeraj sem defregmatiral… 🙁

Mogoče bo kakšna molitev pomagala 🙂

Brez formatiranja bo šlo pri tebi očitno malo teže. Omenjaš, da si vsaj petkrat naložil Windowse… Mar to pomeni, da si naredil le update na obstoječe, brez formatiranja diska?
Arhiviraj svoje pomembne datoteke na cd-je ali dvd, nato z boot cd-jem namesti XP-je, med nameščanjem pobriši particije in napravi dve novi.
Če imaš že sedaj 2 particiji (ali celo več diskov), svoje podatke preseli na particijo D, in med nameščanjem XP-jev zbriši le particijo C, na katero boš potem namestil Windowse in ostale programe. Seveda ne pozabi na ustrezno antivirusno zaščito in požarni zid.
Računalnik bi ti v tem primeru moral delovati kot nov, razen če je s hardverom kaj narobe.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close