Normaliziranje debelosti in opravičevanje
Vsi nasveti v stilu manj žri, odpovej se temu in onemu, veliko gibaj, bodi lačen, lačna, niso potrebni za hujšanje. Večino življenja, zdaj grem proti 60, sem imela normalno težo, občasno sem tudi nekaj pridobila in z veliko truda, odrekanja, izločevanja določenih živil kot je kruh, riž, testenine itd shujšala. Leta so prinesla svoje, nabralo se je nekaj življenjskih problemov in veliko, veliko kg, debelost prve stopnje. Ker nisem bila več pripravljena se odrekati skupinam živil, biti lačna in sanjati kaj bi jedla pa ne smem, sem iskala druge rešitve, kako priti na normalno in zdravo težo. Avtorica te teme sprašuje, če se debelost normalizira. Ne vem, če se, a z debelostjo se poveča viscelarna maščoba, ki ogroža naše zdravje, notranje organe. Trpi hrbtenica, noge, kolki, obtočila, zatekanje, slaba gilbljivost itd. Nikakor biti debel ni stvar sprejeti se da si v redu.
Torej, zase sem našla idealno rešitev. ChatGPT mi je dal odgovore na vsa vprašanja in pester jedilnik za vsak dan posebej. Vsak dan je nekaj drugega, zelo dobro, pet obrokov, nikoli nisem lačna. Dobim vse recepte, če za kakšno jed nimam ideje o pripravi. Prvi teden sem vztrajala in bila v dvomih, ali to res deluje, saj sem se počutila odlično, boljše kot prej, ko sem težo pridobivala, pa nikoli nisem bila lačna. Preračunalo mi je tudi kalorije, dnevno imam okoli 1550 kalorij. Gibanje zmerno, tako kot nekdo zgoraj pravi. 20% je v gibanju, 80% v hrani.
Po enem tednu stopim na tehtnico, skoraj 2 kg manj! In tako tudi naslednji teden nekaj manjša teža, prehitro izgubljanje teže ni dobro. Tedni tečejo, ne bo tako hitro dosežen cilj, niti ga ne želim, kot sem že napisala. Vesela sem, da sem našla takšno rešitev. Priporočam tudi vam, ki se borite z odvečno težo. Zagotavljam, da moj način prehranjevanja ni borba, ampak nagrada in veselje.
verjetno je težko iz tega spravit v tole.. plus plačat da ti odstranijo vso odvečno kožo (edino če je zastonj taka operacija).. .https://www.youtube.com/shorts/ovqS3fHFWlc?feature=share
Forum je zaprt za komentiranje.