nohti
Verjetno ti res primanjkuje vitaminov. Pri takih težavah ti pomaga kalcij ( kot lak za nohte ) , meni osebno pa je zelo pomagala DIKLA. Dobi se jo kot kremico ali pa kot lak. Sama imam lak, ki ga nanesem v 2 plasteh in nohte imam že po 2 tednih zelo lepe,gladke, nič se ne luščijo niti ne zatržejo.
Poskusi ! Diklo dobiš v vsaki drogeriji, brez težav. Ta, ki jo imam jaz, stane nekje 1.200 sit.
Lep pozdrav, K.
enak problem! pomaga lahko, da greš h kozmetičarki, da ti začne zdravit nohte, da se utrdjo ali pa si začneš delati gelirane, ki držijo kak mesec, je full trdo, ampak to moraš potem redno hodit, ker si sam tega ne moreš odstranit. jaz bom začela, jutri grem prvič, pa bomo videli. moja prijateljica hodi že kakšno leto, ampak treba reskirat vsak mesec kakih 5čukov.
Lep pozdrav dekleta,
vidim da imate vse probleme z cepljenjem in plastenjem nohtov.Nohti se začnejo cepit in plastit zaradi pomanjkanja vlage in vitaminov,kar pomeni da je noht suh,razpokan in v več plasteh.
Ko se nohti cepijo,niti slučajno ne smete pomislit na poliranje nohta,kajti s tem ne naredimo nič, razen tega, da noht še bolj poškodujemo kot je,….nohtno ploščo pa stanjšamo in tako odpremo možnost za nadaljna ceplenja in krhanja nohta.Noht je treba začeti zdraviti v korenu nohta,ker od tam težava izvira,kar pa pomeni da če mi noht spoliramo in spilimo po nohtni polšči in konici,noht samo stanjšamo in ne tako kot nakateri mislijo odstranimo to kar se cepi in lušči in sedaj je noht lep in zdrav,….ne napačno. Nohtu primankuje vlaga in vitamini,..to pa mu lahko dodamo samo tam kjer noht začne rast,…se pravi v podnohtju oz.,ker do tja ne moremo je to treba začet reševat pri korenu nohta.
Kar pa se tiče umetnih nohtov,pa večina ljudi misli,da je to ena dobra rešitev za naravne nohte in kako se nohti pod umetnim nohtom popravijao ,…itd.Pa bom spet rekla narobe,kajti umetni nohti vaš naravni noht zaprejo in verjemite,noben gel niti nobene umetne konice niso take,da bi pustile vašemu nohtu ”dihat”,pa naj vam govorijo nevem kolikokrat da je gel uredu,da noht diha,…itd.Noht je trd,seveda je dokler je umetna masa na nohtu,ko pa jo odstranimo,….potem šele vidimo posledice umetnih nohtov.
Potem pa pride na vrsto dolgotrajn zdravljenje naravnih nohtov,da lahko naravnemu nohtu rečemo spet noht in ne list papirja.
Če katero zanima še kaj več, oz. kako rešimo kakršnekoli težave z nohti me lahko kontaktira na mail,pa se bomo potrudili da to težavo rešimo skupaj.
mail:manikura@email.com
Lep pozdrv vsem skupaj
manikerka
Meni gelirani nohti niso čisto nič pomagali in so mi naredili še več škode.
Začela sem hoditi na manikuro (to ki jo imajo v hipermarketih), 3x sem šla tedensko na osnovno nego ali nego z vitamini, potem pa sem kupila lak od LCN-ja s formaldehidom* (cca. 2500sit) ki mi je zelo pomagal. Že po 3 tednih so bili boljši rezultati, celo boljši kot sem pričakovala.
*ne vem če sem prav napisala
Forum je zaprt za komentiranje.