Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Nohti na nogah

Nohti na nogah

Zanima me kako rešiti problem vraščenih nohtov na nogah. Kadarkoli si strižen nohte, se na zunanji strani palca (težava je samo na palcih) pojavi gnojni mehurček. Če pogledam noht s profila ima obliko U.

Kaj lahko storim.

Hvala!

Najboljše , da greš k pedikerju , ker imaš zagnojeno obnohtje.Najprej se bo moralo vnetje pomiriti(s pomočjo čajevca , bioptrona….)nato pa je treba pravilno noht odrezati in spiliti.Če je vraščen zelo globoko , ga ponavadi pri kirurgu potegnejo dol , vendar se čez čas ob nepravilni negi , zopet lahko vraste.Čim manj si “operiraj” sama , ker lahko stanje le še poslabšaš.

STRIŽI JIH TAKO DA BODO S PROFILA V OBLIKI ČRKE V in ne U! To je pravilo, verjetno se ti zaradi tega vraščajo…

pa srečno

sanja *carpe diem*

ziujo.

mam en kr dost resn problem. moji nohti na nogah niso niti slučajno podobni normalnim nohotm.moji nohti so nekak razplasteni..zdi se mi k da na enmu prstu rasteta dva nohta.pa so dost debeli.drugac palc je dokaj normaln.ampk nevem zakaj bi slo.bla sm pr dermatologu in so rekl da glivic nimam.mozno da je luskavica.?? upam da ne..drugac se pa velik s športom ukvarjam in mam občutk da so nohti zrt tega taki..ker mam mal drugac prste postaulene..kokr da bi se hotl prsti skrit..in k te prsti prtiskajo ob tla..se mizdi da pol noht nima lufta da raste..in pol tko čudn rastejo.? mislm men se tole zdi ze kr obupno in tut mi ni prou fajn polet obut japank.! če kdo karkkoli ve…? 🙂

Priporočam ti, da si namakaš nohte v slani vodi(morska sol). To počni redno vsak dan. Za striženje uporabi posebne klešče, ki jih dobiš v specializiranih trgovinah. Pomembno je pa to, da si postrižeš tudi del obnohtne kožice, pa če prav te bo bolelo. Striži čimbolj v obliki črke V ali ravno.Za nego lahko uporabljaš Lamisil. Vedno si noge obriši do suhega in hodi, če je možno po travi rosi čimveč bosa.
L.p.

Pridružujem se Andreji-Fanči,obvezno pojdi na pedikuro,saj so pedikerke za to usposobljene.

lep pozdrav

***************************** MODERATOR Ličenje make up Branka Pavlovič - VIZAŽISTKA BRANKA BEAUTY CENTER Branka Pavlovič-make up artist Igriška 5 1000 Ljubljana www.brankapavlovic.si branka.pavlovic@siol.net 05 995 40 10 040 829 988

joj tej zanohtnice, jst iamam tud probleme s tem
se mi je 2 mesca nazaj prau tako močno vnel palec prvo mi je doktor dau neko kremo antibiotično sm si mazau ni pomagalo pol sm si u hiparmagan moču nič prst mi je postau debeu rdeč..koza se mi je lupila dobu sm napotnico h kirurgu, sm šou so mi dali inekcijo u prst ne čutiš
niččččččččččččččččččččč ma nič nič ničččč

in so mi odrezali on palcu prau kos mesa stran na levi in desni strani in pol še noht spulili… sdj se celi, sam malo še na levi strani ni zaceljeno zaprau..nevem kj je to

in kj se mi ni na drugi nogi isto nardilo mi teče gnoj ob levi strani nohta ven.. katastrofa……..

res to ni za verjet……

spet bom mogu it u pondeljek po napotnico da mi obrežejo še drugega

edino kar je boleče ko ti to operirajo ko ti povijejo prst čez 3 dni ko greš previt k zdravniku ki se gaza prime za rano in boli ko dajajo dol sej namakajo s raztopino tako ampak useeno, ma če je nezen zdravnik ni frke jst sm meu uredu no

sdj so tud ene gaze ki se kao ne prijema, so kr uredu

tko da raje pejte dat dol noht in je mir kot pa trpet jst nisem mogu nogavic obut več dej
res sm trpeu pri hoji use.. sdj se mi počasi celi in mega kaj

sm mislu tud jst da bo bolelo in to ko bo delal to

ma res ti da inekcijo nad noht malo zapeče malo.
sam nič ne čutiš in drži še 3 ure pol ko popusti čopneš 2 lekadola al kak painkiller in je uredu drug dan je ze mimo. sam je treba drzat nogo 5 dni gor ne sme bit dol ki nabija pol kri
in tud če je ognojek če zdravite čimveč manj hodit in to dok si če si sami zdravte

hiparmagan 2 dnevno
al jod kupin in kr s palčko za ušesa si ta ognojek če je majhen zdrsat da se stisne ven gnoj in s jodom namaze in pol se nardi hrastica ki odpade, če pa je velik zagnojek kr po napotnico naj napiše nujno gor in h kirurgu

srečno

bom sporočiu kako bo s levo nogo sdj u pondelek..
papa
bobi

Moji nohti so zelo nizki in debel, kaj naj strim?????!!!!!!!
sploh ne obuvam odprtih natikačev in japonk, in pol mi noge ful zašvicajo in smrdi ko hudič.
Ne mi slučajn pisat, d naj se s tem sprijaznim.

lp

Neznana svetovala bi ti pedikerko.Zadebeljenost nohtov se da rešit.
Poglej si forum pod pedikura,mogoče najdeš kaj pametnega.
lp

Hvala za odgovor, bom poiskala pomoč.

Svetujem obisk pri pedikerki.

tel. 041/975-720

http://www.masaza-shiatsu.info

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close