nogometna žoga
Hej!
Poglej pod temo TORTA PIKAPOLONICA – naredila bi vse enako – peka biskvita v okroglem modelu ali skledi, le nadev daj po želji, sadni, čokoladni…..Potem bi celo torto prelila s čokolado, lepo enakomerno (imam en super recept za sacher čokoladno glazuro) in pustila, da se čisto strdi in oladi. Stepla bi smetano in jo dala v hladilnik, potem pa bi si z zobotrebcem narahlo zarisala šestkotnike, kot pri pravi nogometni žogi – začela bi pri vrhu in potem lepo enkaomrno navzdol na vse strani.
Smetano bi dala v dresirno vrečko z nasatavkom za rozetke oz. mini rožice (če bi dala samo tisti nastavej z eno luknjico in bi prišlo vse ravno, bi po mojem zgledlo preveč pusto, saj mora biti konec koncev torta praznična).
potem pa en šetkotnik cel nabrizgaš z rozetami, enega izpustiš,in spet naslednjega nabrizgaš celega, drzgega spusti…itd. Samo paziti bi morala že pri zarisovanju, da se ti bo vse s temi šestkotniki izšlo – tako da ne bi prišla 2 bela ali pa 2 črna pz. čokoladna skupaj.
Ali pa druga varianta, ki je morda še boljša: torte ne obliješ s čokolado, ampak narediš čokoladno kremo (tu na forumu je super recept, jaz sem jo uporabila tudi pri torti v obliki čebele za temne proge – sliko in recept najdeš v bazi). Potem najprej nabrizgaš šestkotnike z navadno belo smetano, nato pa še vse preostale šestkotnike s temno čokoladno kremo. Po moje bi to prišlo super…..
Mogoče bo še kdo presenetil s kakšno boljšo idejo.
LP, zala
Forum je zaprt za komentiranje.