Nogomet
Ja, punce, a bomo kakšno rekle še o nogometu, da ne bomo razpravljale samo o KT in britju …? Če že ne o nogometu kot takem, pa vsaj o naših najljubših nogometaših, reprezentancah … najboljših tekmah …
Moje skromno mnenje: najbolj dramatična je bila seveda tekma med Francijo in Anglijo, glede tega ni nobenega dvoma. Mi je bila pa všeč tudi današnja; kljub veliki napetosti, ki pogosto proizvede živčne, bolj ali manj slabe tekme, je bila tale med Portugalsko in Španijo kar OK: kup lepih priložnosti za Španijo, pa še gol enega od mojih priljubljenih nogometašov Nuna Gomesa. Ahhh. In že jutri nas čaka Hrvaška proti Angliji. Kakšen naporen čas, zdaj moram vsak dan prej začeti z delom, da si potem lahko v miru privoščim nogomet.
Meni je kar malo žal, da je Švica odpadla – prav sladek je tisti Murat Yakin … tudi fino igra – eno od presenečenj letos. Tudi jaz pogrešam Victorja Baio – je bil dober golman. Všeč mi je tudi, kako igra Švedska, fino. Pa tista tekma med Nizozmsko (ah, Davids, resda ni zabijač golov, ampak sijajno igra, hiter je kot strela in sploh the best) in Češko je bila čisti užitek …
Katja 15 – lepo, da si zbrala pogum in tvoje nogometno navdušenje prenesla med »žensko čvekanje«. Sicer pa moje mnenje o EURU 2004:
Španija, Hrvaška, Italija go home – to je to – jutri še Nemčija ali Nizozemska. Vesel sem namreč, da kaki odpisani kot recimo Grki odpišejo Špance.
Najbolj pa sem vesel, da gredo »špagetarji« domov. Po tem kar je pokazal TOTI, si ne zaslužijo drugam kot domov. Pa naj tam počnejo take … da ne bomo kaj rekel.
Katja 15, pa tudi druge nogometne poznavalke – kdo bo po vašem igral v finalu?
LP, Škorpjon
Danes mi je bilo prav hudo, da so se že v četrtfinalu morali pomeriti prav Angleži in Portugalci, ki so mi oboji zelo pri srcu, no, ampak bilo je napeto (čeprav bi raje videla, da bi v četrtfinalu igrali npr. Angleži in kaki Grki ali kaj podobnega, da bi bili polfinali bolj zanimivi. Ampak je, kar je. Tudi poteza portugalskega trenerja, ko je proti koncu zamenjal Figa in še ???, se mi je zdela naravnost genialna, četudi malce tvegana. Tekma me je vsekakor zadovoljila.
V našem koseškem kafiču, kjer se zbiramo pred enim mini, visoko postavljenim televizorjem – čeprav imamo vsi doma velike zverine z ogromnimi diagonalami – je bilo prav vroče in koristno za spoznavanje. Tako sem med tem prvenstvom spoznala kup študentskih mladcev iz naselja, ki sem jih prej poznala samo po hrumenju motorčkov. Seveda modrujemo sto na uro in smo najbolj “pametni”. Pravzaprav bi vsi po vrsti morali biti najmanj selektorji 🙂
Moja napoved EU 2004
V finalu »vidim« naslednji par – Nizozemska:Češka
Zakaj?
»kalkulacija« je naslednja
– Portugalska je premagala Anglijo
– Francija bo premagala Grčijo
– Nizozemci bodo premagali Švede
– Čehi pa Dance
Polfinale bo;
– Francija – Češka – »papirnati« favoriti so »galci«, »srčni« pa Čehi. Slednjim pripisujem zmago
– Portugalska – Nizozemska – domačini bodo tokrat klonili priti »tulipanom«.
Finale bodo dobili Čehi.
LP, Škorpjon
Forum je zaprt za komentiranje.