Nočno delo in zdravstvene težave. Nasveti?
Star sem 24 let. Zaposlen sem v privat firmi. To je moja prva služba. Delo rad opravljam, plača je tudi dobra. Zdaj pa je prišlo do težave, ki potencialno lahko tudi ogrozi moje zdravstveno stanje. Začele se bodo nočne izmene zaradi povečane količine naročil.
Ob zaposlitvi so me seveda poslali na medicino dela. Tam pa se o nočnih izmenah nismo pogovarjali, ker se je sprva delalo samo dopoldne, kmalu pa tudi že popoldne.
Ali ima kdo kakšen pravniški nasvet, kako se lotiti težave? V pogodbi piše, da se opravlja večizmensko delo, tako da se na pogodbo ne morem zagovarjati. Preden dobim zdravniško potrdilo, bo verjetno trajalo celo večnost. Ali obstaja kakšna hitrejša rešitev? Ali bi sporočilo os. zdravnika vsaj začasno zadoščalo?
Zelo bi bil hvaležen za nasvete!
Ne razumem vprasanja, a bi se rad izognil nocnemu delu ali cim prej zacel delati?
Pa govoris o zdravstvenih tezavah, se preden si sploh zacel z nocnim delom… pretiravati pa tudi ni treba, no.
Ja, si bolj ogrozen kot dnevni delavci, ampak ce se tega pametno lotis, je delo kot vsako drugo. Seveda pa traja, da se navadis spati podnevi in biti produktiven, ko drugi ze spijo.
Pow219, 15.01.2022 ob 11:07
Ne razumem vprasanja, a bi se rad izognil nocnemu delu ali cim prej zacel delati?
Pa govoris o zdravstvenih tezavah, se preden si sploh zacel z nocnim delom… pretiravati pa tudi ni treba, no.
Ja, si bolj ogrozen kot dnevni delavci, ampak ce se tega pametno lotis, je delo kot vsako drugo. Seveda pa traja, da se navadis spati podnevi in biti produktiven, ko drugi ze spijo.
Kako ne razumeš vprašanja? Nočnega dela ne želim opravljati, ker mi lahko resno ogrozi moje zdravstveno stanje!
Kar se tiče bolezni, delodajalec ve, da jo imam, ampak dvomim, da se me bo “usmilil” kar tako, brez papirjev.
In ne. Ne mislim se prilagajati nočnemu delu, ker ogroža moje zdravje. Česa tu ne razumeš?
Forum je zaprt za komentiranje.