Nočem praznovati abrahama in pika!!
Popolnoma razumem.
Praznovanja rojstnih dni so mi bili vedno v breme in povzročali ogromen stres zaradi praznovanja z družino. Vsakokrat so zamujali, prišli kasneje, privlekli na plan stare prašne zgodbe, se sporekli, tudi kak kozarec je poletel, moja mati je v svojem stilu itak imela svoje vsakoletne “nastope”, jaz pa sem tekala in stregla in se prav nič zabavala. In veliko zapravila: vsi imajo neke posebne menije.
Najraje praznujem z možem in otrokom. Ampak me vsako leto silijo in pričakujejo srečanje.
Letos pa sem s tem prenehala. Praznovala nisem in bilo je izvrstno.
Bilo je odrešujoče.
Jasno jim povejte, da tega NE ŽELITE. TO JE VAŠ DAN, IN NAJ VAM GA PUSTIJO PRI MIRU.
Si si odgovorila že sama… par dni pred 50 spakiraj potovalko in pojdi za en teden nekam. Pa nikomur ne povej.
Če ni mogoče,pa se praznovanja ne udeležiš,ali pa če pridejo k tebi,se zakleneš v hišo.
Na vrata pa pripopaš list,da ne želiš nobene zabave,presenečenja in da naj vsaj 1x upoštevajo tvoje želje.
Jaz se sprašujem, ali te imajo ljudje, ki vsiljujejo nekaj, kar jasno poveš da nočeš, sploh radi? Ker tako vedenje je zelo hecno (zgrešeno) pojmovanje ljubezni do nekoga. Če nočeš, nočeš. Pika. Če ne razumejo zlepa, naredi zgrda. V bistvu je tvoja zgodba zelo podobna zgodbi moje prijateljice. Tudi ona ni hotela praznovati abrahama in prav tako ene najine skupne kolegice tega niso hotele sprejeti. Začele so kovati načrt s presenečenjem pozno zvečer, s celo povorko, baloni in pizdami maternimi – oprosti izrazu, ter me imele za blesavo, ker sem jasno povedala, da se tega ne grem. In prijateljica je slutila, da njena želja ne bo upoštevana, zato sta z možem šla lepo za dva tedna na počitnice. Kolegice pa so našemljene v nalepke s številko 50 ostale z dolgim nosom pred vrati, ko so ugotovile, da je ni doma. Jim je lepo povedala, da noče nič, tako da so si popolnoma same krive on njihov problem, če so sedaj že skoraj eno leto po tem užaljene. Naredi isto. Če bodo ljudje zamerili, boš vsaj vedela, kdo te ima res rad in te spoštuje in kdo ne. Ko jih jebe. Življenje je prekratko in naša energija preveč dragocena za vzrajanje v nekih površinskih odnosih samo zato, ker se spodobi, ker so žlahta, ker bla bla bla. Takih ljudi ne rabiš. Pojdi takrat pohajat in uživaj.
Ljudje znajo bit dosadni, 01.04.2024 ob 11:17
Jaz se sprašujem, ali te imajo ljudje, ki vsiljujejo nekaj, kar jasno poveš da nočeš, sploh radi? Ker tako vedenje je zelo hecno (zgrešeno) pojmovanje ljubezni do nekoga. Če nočeš, nočeš. Pika. Če ne razumejo zlepa, naredi zgrda. V bistvu je tvoja zgodba zelo podobna zgodbi moje prijateljice. Tudi ona ni hotela praznovati abrahama in prav tako ene najine skupne kolegice tega niso hotele sprejeti. Začele so kovati načrt s presenečenjem pozno zvečer, s celo povorko, baloni in pizdami maternimi – oprosti izrazu, ter me imele za blesavo, ker sem jasno povedala, da se tega ne grem. In prijateljica je slutila, da njena želja ne bo upoštevana, zato sta z možem šla lepo za dva tedna na počitnice. Kolegice pa so našemljene v nalepke s številko 50 ostale z dolgim nosom pred vrati, ko so ugotovile, da je ni doma. Jim je lepo povedala, da noče nič, tako da so si popolnoma same krive on njihov problem, če so sedaj že skoraj eno leto po tem užaljene. Naredi isto. Če bodo ljudje zamerili, boš vsaj vedela, kdo te ima res rad in te spoštuje in kdo ne. Ko jih jebe. Življenje je prekratko in naša energija preveč dragocena za vzrajanje v nekih površinskih odnosih samo zato, ker se spodobi, ker so žlahta, ker bla bla bla. Takih ljudi ne rabiš. Pojdi takrat pohajat in uživaj.
Super napisano. Tako se dela s primitivnimi vsiljivci, ki jim ne moreš dopovedati zlepa.
Vsak odloča sam kako in kaj .A sorodnikom reči,da nočeš slaviti ter da želiš samo čestitko s 100 € po pošti. Sram te naj bo ,da si sploh upaš vzeti denar od vseh ljudi in tebi se ne ljubi niti ene kave skuhati v zahvalo.Se greš zahvaliti k njim domov ,da nimaš stroškov,da še te vsi ti ljudje ob tej priložnosti sigurno nahranijo.Takšnih izkoriščevalskih,egoističnih ,manipulatorjev še nisem srečala.Če jaz nimam namena prirediti praznovanja potem tudi niti v sanjah ne pričakujem daril,posebej še ne finančnih.Sram te naj bo, vprašanje kako dolgo bodo še igrali to tvojo igro -denar ja,a ne hodi mi blizu k hiši,saj mogoče bo kdo hotel kozarec vode in to stane.
Jaz enako, 23.03.2024 ob 15:09
imam lepo družino, dobro se razumemo, ampak nismo pristaši praznovanj. Noge od nas ne praznuje, ne mama, ne sestre in bratje, ne moji otroci … Skratka nihče. In tako sem, ker sem prva abrahamka v svoji generaciji, rekla vsem, da praznovala ne bi, daril bom pa vesela. Se je vedelo, da bom od vseh dobila po sto EUR in takrat mi je denar zelo prav prišel, ker sem bila v krizi. So razumeli, so vsak posebej dali denar v svoje kuverte, napisali zraven želje in to je bilo to. Nobenega dolgega nosu ali zamere. Kasneje sem obiskala vsakega posebej in se osebno zahvalila za darilo.
Letos je en od mojih otrok dopolnil trideseto leto in bo zadeva podobna. Vsak mu bo dal svoje darilo – sto EUR, ko bo pa otrok pri volji, časovno in finančno, bo pa sam obiskal vse sorodnike in se zahvalil.
Humoristi pa ste…???
Od mene ne bi dobila nič. Ne rabim, da mi prirejaš požrtijo za rojstni dan, tudi jaz ne maram teh neskončnih praznovanj, a tudi nič ne zahtevam od nikogar, kar je edino fer. Ti pa kar sanjaj, da ni bilo zamer. V faco ti ne bodo rekli, a vedi, da so te kar dobro prežvekovali in to ne na lep način. Ampak boli tebe, denar si dobila in to je najbolj važno, kajne?
Jaz tudi ne maram praznovanj. Za 40 sem šla z ožjo družino na kosilo, s prijateljico pa en popoldan v spa. Bilo je super, sem vnaprej povedala da nočem neumnosti kot so mlaj, rože s 40, oblepljenega avta in podobnih for. So neki sorodniki ki jih vidim par krat na leto nekaj želeli in so hoteli prepričat moža da jim odpre dvoriščna vrata in sodeljuje pri štosu. Pa jih je gladko zavrnil.
Drugače pa tudi kakšnih posebnih daril nočem. Eni prinesejo kar neki, drugi sicer vprašajo kaj bi. Pa dostikrat nimam ideje. Ta bližnji me pa toliko poznajo da vejo da je dovolj njihova družba, kakšne rožice se pa ne bom branila.
Sem pa tudi mama in mi je čisto normalno da svojim otrokom dam denar in napišem lepe želje tudi če praznujejo po svoje. Na njihov rojstni dan pa se potem spomnim kako lepo je bilo ko so se rodili.
tudi jaz655, 23.03.2024 ob 14:35
Jaz sem svoj zadnji rojstni dan praznovala, ko sem jih imela 15. Za 30 nič več. Ne za 40. Nič. Par čestitk in stisk roke nekaterih in ene par prek telefona, in to je to. Nobenega preseravanja, iskanja pozornosti, itd…
Za 50 pa sploh ne bo praznovanja. To že vedo vsi najbližji. Ker pač nisem za te reči.
Ni mi pa jasno, ko vidim ponekod izobešene plakate in ne vem kaj še vse za okrogle obletnice. Koga briga, če ima tam en Francelj 70 let na drugem koncu mesta? In obešen plakat s slikico.
Bedarija! Čisto pretiravanje to s plakati. In da mora cela država vedet, da je en dopolnil 40. Pa kaj pol??
Kakor imate vi svojo pravico, da ne praznujete, tako ima tudi tisti Francelj s sliko na plakatu in morda s postavljenim mlajem pravico, da praznuje, ker tako želi.
Grammar Police, 23.03.2024 ob 14:23
50 let stres, 23.03.2024 ob 13:59
Kako naj prijateljem in domačim dopovem, da ne želim praznovati 50. rojstni dan?? Zame je to zelo stresno in kar zmrazi me, ko pomislim, da sem stara že pol stoletja! In to naj praznujem? Da sem stara pol stoletja? Ne hvala. Že od nekdaj ne maram rojstnih dni, okroglih pa sploh ne. Že praznovanje 40 let je bilo katastrofa, zdaj pa sploh nočem. Ampak oni vztrajajo in vztrajajo, da moram praznovati, da si samo enkrat star 50 ter da vsi to praznujejo. Praznovanja nočem in pika!! Ampak kolikor jih poznam, mi bodo pripravili presenečenje in organizirali praznovanje kljub mojemu nasprotovanju. Najraje bi tisti dan šla daleč stran, magari v tujino!
KIGA ali ČESA ne želiš praznovati? ROJSTNEGA DNEVA!!!
Težko je brati slovnične imbecile, zato: “Sedi, cvek!”
P.S. Avtorica, pol stoletja boš stara in še vedno ne obvladaš slovenskega jezika?
KOGA (ne Koga) ali ČESA? ROJSTNEGA DNE!!! Če že hočemo bit natančni… Ne se smešit, pa ne bit preveč pameten. SEDI! Ponovno v 1.razred. ?
Jaz sem imel isti problem, ko so vsi pritiskali name, da moram naredit žur za 50-ko. Ko sem vsem in vsakemu povedal, da se še nisem odločil ali žur bo ali ne, da pa zagotovo ne bom točil alkohola na žuru, ker sem proti pitju in je to zame droga, so vsi kar potihnili… in žura ni bilo. Vsem se gre samo, da se ga nalijejo…
Joj, to je pa grdo. Kakšna darila? Darilo, ki ga komu dam je vedno od srca in zato, ker jaz tako želim. In nikoli ne pričakujem nič v zahvalo. Enostaven hvala, pa še to ni nujno. Tudi zabav na katerih trpim, ker se moram prisilno delati veselo in kazati zanimanje za vsa obrekovanja jn traparije, se izognem in darilo dam prej, se zahvalim za povabilo in opravičim udeležbo. Če pa bi dobila sporočilo, da naj prinesem 100 eur in adijo, potem bi si sboje mislila. Ja, bil bi adijo, ampak brez 100 eur. Pod prisilo ne dam nič. Na srečo takšnih prijateljev nimam in nam vsem zadostuje že iskreno voščilo. Druženje pa le, če se za to skupaj odločimo. Nobenih prisilnih zabav ali obdarovanj z neumnimi darili.
Poznam ljudi, ki komaj čakajo, da bodo imeli cirkus za rd. No,jaz nisem med njimi in tudi moja želja za 50 je bila, da nočem nobenih ceremonij in cirkusa in tudi odpotovala sem prav na rd. In specifično sem povedala, da tega nočem. Pa me je kljub temu ob povratku pričakala roža in plakat in prav nič vesela nisem bila. In potem moraš še poskrbeti, da se to pospravi in seveda spet imeti – cirkus… Nisem se dobro počutila, ker nisem bila slišana. Če meni nekdo reče, da nečesa noče, mi je to sveto in mi na kraj pameti ne pride, da bi šla preko tega! Očitno pa smo še zelo nezreli in samo slepo sledimo nekim običajem, ne glede na to, kaj kdo hoče ali ne… :(.
Samo enkrat si stara tudi 49let, pa 48let pa 30npr;) tako da ta njihov izgovor pade v vodo.
Če ne želiš praznovati jim to jasno in glasno povej. Eni res nimajo mej glede tega. Vsak normalen človek bo razumel in sprejel tvojo odločitev. Nenormalnih pa ne rabiš v lajfu.
Tudi ne vem zakaj bi morala za svoj rojstni dan bežati iz lastnega doma? Dan si naredi tako kot ti želiš.
Forum je zaprt za komentiranje.