Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nočem praznovati abrahama in pika!!

Nočem praznovati abrahama in pika!!

Tudi jaz ga ne bom praznovala. Niti ne vem koga bi pravzaprav povabila, nimam prijateljic, z možem imava en par , s katerim se dobro razumemo, ostali so kolegi. Moški, pa roža pred hišo z znakom 50 , mi ni pa prav nič všeč.

Avtorca jaz te popolnoma razumem. Moji sodelavki so zjutraj ob štirih priredili presenečenje, s petjem, harmoniko, neko slamnato mladenko, gor je pa pisala obletnica, pa pol so kopali mlaj je mogla še enkrat skozi to norijo, kar so si druščina namislili. Skratka obup zanjo. Želela je samo praznovanje z najbližjimi. Je pa to postalo že običaj po vaseh, kajti kar tekmujejo. Težko jim je razumeti, da nekdo to ne mara.
    Jaz bi tudi rada, da se denar da v dobrodelne namene za moj rojstni dan.

Odgovor na objavo uporabnika
Jaz enako, 23.03.2024 ob 15:09

imam lepo družino, dobro se razumemo, ampak nismo pristaši praznovanj. Noge od nas ne praznuje, ne mama, ne sestre in bratje, ne moji otroci … Skratka nihče. In tako sem, ker sem prva abrahamka v svoji generaciji, rekla vsem, da praznovala ne bi, daril bom pa vesela. Se je vedelo, da bom od vseh dobila po sto EUR in takrat mi je denar zelo prav prišel, ker sem bila v krizi. So razumeli, so vsak posebej dali denar v svoje kuverte, napisali zraven želje in to je bilo to. Nobenega dolgega nosu ali zamere. Kasneje sem obiskala vsakega posebej in se osebno zahvalila za darilo.

Letos je en od mojih otrok dopolnil trideseto leto in bo zadeva podobna. Vsak mu bo dal svoje darilo – sto EUR, ko bo pa otrok pri volji, časovno in finančno, bo pa sam obiskal vse sorodnike in se zahvalil.

Tole je pa čudno, pričakuješ denar, ne da se ti pa pripraviti ničesar? Niti tortice, malo narezka, pijačo  Ojoj

Haha tudi jaz ga nočem.Tudi jaz govorim, da bom nekam zbežala…Še sreča, da imam poleti in lahko piknik naredimo…niti slučajno pa nočem dvorane in neke brezvezne fore, muzika, ki ni po mojem okusu…..

Kot berem, te bliznji nikakor ne upostevajo. Ali so tako smotani ali pa si jim samoumevna in so enostavno egoisti. Poskusaj jasno in odlocno povedati, da je TVOJ rojstni dan in da ga ti noces praznovati, ne tako, ne drugace, se najmanj pa s kaksnim presenecenjem. Da bo darilo zate, da te upostevajo in ne gredo mimo tvojih zelja. Ker jaz berem, da so se oni odlocili zate, da je treba praznovati, tebe pa sploh ne poslusajo. Moras jih pripraviti do tega, da te slisijo in upostrvajo, tudi ce se ne strinjajo s tabo. Ce mislis, da te vseeno ne bodo upostevali, ze vnaprej poves, da ce ti pripravijo kaj proti tvoji volji in zeljam, bos sla in naj se sami ukvarjajo s cimerkoli ze. Se napisi na sms, da ne bo potem “pa nismo mislili, da res noces..”.

Ce zelis, pelji res najblizje na kosilo ali vecerjo ali tortico, ali pa niti tega ne.

Za tisti dan je res ok, da se odstranis oz gres nekam, pac naredis nekaj zase. Samo vnaprej moras pa res odlocno povedati, kaksne so tvoje zelje in da kontra akcij ne bos upostevala in bos jezn, uzaljena. Da te lahko vsaj toliko spostujejo, da te upostevajo za vsaj tvoj rd in sledijo tvojim zeljam, cetudi so v nasprotju z njihovimi pogledi.

Vse tiste, ki pisete, kako boste praznovale in vam je to fajn – super. Avtorica ne govori o tem. Pise, da njej ni fajn in tega noce in da je nihce ne slisi in ne uposteva. Kar je vsaj grdo od njih.

Prav posebno ne praznujem, povabim pa otroka in njuna partnerja v gostilno na kosilo vsako leto, tako kot tudi oni povabijo mene. Pricakovati darila brez vabila je pa grdo.

Če ne želiš praznovanja, ga pač ne bo in amen. To je tvoj dan, ne njihov. Če si oni želijo čago, jo naj imajo, tvoj rojstni datum jim pa naj bo razlog za druženje, če drugega razloga ne najdejo.
Če te cenijo, bodo spoštovali tvojo izbiro. Če te ne upoštevajo, pa nisi ničesar izgubila, če bo nepraznovanje razlog za pretrganje stikov.
Naredi si dan tako, kot tebi paše, tvoj dan je, ne njihov. Njihovo najlepše darilo je spoštovanje tvoje želje.

A se ti hecas. Vsak ti je moral prinesti 100 EUR, ti pa nisi  hotela niti malenkosti pripraviti? Tega pa ne razumem. Denarja se nisi branila, stroškov pa ne bi imela. To je zame čisto izkoriščanje.

Pri 50ih lahko odločaš sama. Rezerviraj potovanje zade in za moža. Pa magari toplice, vikend na Hr, ihlet v Italijo, karkoli. Nekam pojdi in uživaj!

Postaviti se zase in ljudem odločno povej in napiši, da tega ne maraš in se zato tega ne greš. Niti ne razpravljajo, le daj jasno vedeti. Če kdo, zameri, ni nobene škode.

s podobnimi težavami, 23.03.2024 ob 14:22

Jaz bom čez nekaj let 70 in tudi NOČEM nobenega praznovanja. Na sploh mi gredo rojstni dnevi na živce. Po hiši je treba vse pospraviti, brezhibno počistiti, speči peciva, pripraviti hrano. Na koncu dobiš en kup daril, ki jih ne potrebuješ (tudi če že vnaprej vsem poveš, da nič nočeš, tega ne upoštevajo) in imaš še cel kup posode za pomiti in pospraviti. In vsi ti gosti se čez celo leto nate niti ne spomnijo. Ne, HVALA!

Kaj te življenje v vseh teh letih ni naučilo, da se moraš postaviti zase? Ne razumem tudi, da vabiš ljudi, s katerimi celo leto nimaš nič. Tudi ta obsesija s čiščenjem in nakuhavanjem na polno mi ni jasna. Si se kdaj vprašala, zakaj to počneš? Tvoj praznik je pravzaprav eno samo matranje in stres. Pri teh letih se iti to mi je prav čudno. Ta čas in denar, ki ga vložiš  v to praznovanje raje vloži v razvajanje ali lep izlet, počitnice.

Pri nas pa praznujemo okrogle obletnice z vsemi mlaji. Morda smo za vas čudni pa mi je malo mar kaj si neznanec misli o men. Imamo se radi, radi se družimo, radi mamo vso dogajanje ob tem.

Res pa ne razumwm kakšne prijatelje in sorodnike imaš ob sebi, da kljub temu, da vedo, da tebi to ni ok te silijo v nekaj. In to je bolj zaskrbljujoče kot pa eno praznovanje.

Anonimno 1062, 23.03.2024 ob 18:03

Tudi jaz sem se bala abrahama. Travmirala pol leta prej. Na koncu sem  praznovala na onkološkem na prvi kemoterapiji. Od tega je 5 let.

Super, da je že pet let mimo. Želim vam veliko zdravja in še nekaj okroglih obletnic na lepših krajih.

Odpotujes za 10 dni, pa bodo do takrat ze pozabili. Ce pa ne bodo, pa reci hvala za pozornost, jaz res tega ne praznujem, sem vam ze prej povedala in se vedno mislim resno in tudi, ce sem edina na svetu (pa verjemi, da je vec takih).

???

Grdo od njih, da ne upoštevajo tvoje želje. Imam sodelavki, ki bosta letos na istem in tudi nočeta pozornosti od kolektiva. Obe bosta častili, vendar ju na dan D ne bo zraven.

Za denar, ki bi ga zapravila za žur, pojdi raje že kak dan prej nekam in nikomur ne povej. Če bodo kaj pripravili, pa naj, bodo žurali brez tebe. Zgleda, da jim je samo za to.

Podobno kot ti, mož me je peljal za cel teden na potovanje, no bolj izlet v Italijo, sva veliko prehodila, dobro jedla, pila vinček in koktaile, super je bilo. Potem smo z domačimi še doma nazdravili in nekaj pojedli, v izi in brez pritiska. Mi ni do nekih praznovanj. Pa zame je 50 enako 49 ali 51, ni razlike.

Mislim da nisi dojel(a) bistva tega posta. Sploh ni fora v pripravi hrane in čiščenju, in to ni problem, ki ga naslavlja avtorica, to je še najmanj. Bolj gre za to da se ji ne da oz. se noče ukvarjat s folkom, “prisilna” druženje, neželena presenečenja, sama zabava…itd Vse to ji je odveč, ne pa neka priprava hrane.

SI FI Klasika, 31.03.2024 ob 12:18

Mislim da nisi dojel(a) bistva tega posta. Sploh ni fora v pripravi hrane in čiščenju, in to ni problem, ki ga naslavlja avtorica, to je še najmanj. Bolj gre za to da se ji ne da oz. se noče ukvarjat s folkom, “prisilna” druženje, neželena presenečenja, sama zabava…itd Vse to ji je odveč, ne pa neka priprava hrane.

Oh, motiš se. Gre za vse skupaj, od druženja, obremenjevanja s tem, koga povabiti, pa tudi za pospravljanje in pripravo hrane in pijače. Eni v tem uživajo, drugim pa je to breme.

Jaz sem praznovala abrahama v gostilni. Sorodstvo sem povabila na kosilo (brez muzike in programa, ker sem tako želela). Kaj se je zgodilo. Nekaj mladih povabljenih je pobegnilo na bližnjo prireditev, ker jim je bilo dolgčas in niso mogli zdržati tiste dve, tri urice pri jedi in klepetu. Ne morem si pomagati, bila sem užaljena. Vzdušje potem, ko je četrt mize prazne, ni bilo več prijetno.

Se popolnoma strinjam s tabo. Halo imela bi darila-denar pa najrase, praznovala pa nebi. Ona je za na luno,  imela bi darila, nic zapravit. Jaz za rojstni dan imam vedno amak vedno skuhan komplet kosil, pa ce prideta samo dva ali vec. Sploh ni vazn ali je to obicajn RD, gre za srcno zahvalo, oni si vzamejo cas, tud ce je simbolicno darilo. Pa ne enacit z daril znotraj lastne druzine. Pa autorca veliko srece, ker daril bo manj.

Za 5. rd odločajo starši, za 15. v večini nakstniki sami, oziroma pod vplivom prijateljev, družbe.

Za 50. rd pabe verjetno čas, da odločaš sama.

Če to ni do praznovanja, rezerviraš vikend ali podaljšano vikend potovanje/počitnice. Da nagradiš, razvajaš sebe.

Vzameš s sabo moža, če ga imaš.

No, jaz bom vzela družino, ker bosta najmlajša 2 še vsekakor premajhna, da bi bila sama doma.

Pojdi v kraljestveno dvorano jehovovih prič takrat, ko imajo shod, po shodu prosi za biblijski tečaj in čim hitreje napreduj h krstu v jehovovo pričo. Nikoli, ampak res nikoli več ti ne bo treba praznovati rojstnih dni in če boš dovolj hitra, tudi Abrahama ne. Jehovove priče namreč ne prazujejo rojstnih dni.

Ja na dopust pojdi nekam.v eksotiko in uzivaj zase, oziroma po svoje, tudi jaz bom tako naredila, ne vem v cem je problem?

Tudi jaz si ne bom jemala kredita, da bom 50 ljudi gostila, saj po vecini tako vemo, da so vsi sami hinavci in opravljivci.

50 let stres, 23.03.2024 ob 13:59

Kako naj prijateljem in domačim dopovem, da ne želim praznovati 50. rojstni dan?? Zame je to zelo stresno in kar zmrazi me, ko pomislim, da sem stara že pol stoletja! In to naj praznujem? Da sem stara pol stoletja? Ne hvala. Že od nekdaj ne maram rojstnih dni, okroglih pa sploh ne. Že praznovanje 40 let je bilo katastrofa, zdaj pa sploh nočem. Ampak oni vztrajajo in vztrajajo, da moram praznovati, da si samo enkrat star 50 ter da vsi to praznujejo. Praznovanja nočem in pika!! Ampak kolikor jih poznam, mi bodo pripravili presenečenje in organizirali praznovanje kljub mojemu nasprotovanju. Najraje bi tisti dan šla daleč stran, magari v tujino!

NEboš nič mlajša če ne boŝ praznovala to je samo da vlečeš pozornost na sebe??

Oba z ženo sva lani dopolnila 50 let in nisva praznovala abrahama  izmenjala sva si le darili naklonjenosti eden drugemu in ljubezni sva pa deležna vsak dan .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close