no pa mi svetujte
Ok brala sem en post o tem kakšne smo ženske. No jaz priznam, da sem taka mal zmedena. In ker tukaj ponavadi veliko veste, mi svetujte:
že par let imam probleme z živci. Vse preveč razmišljam, vsako stvar 100x pretuhtam in se sekiram za vsako besedo, ki sem jo izrekla in s tem koga prizadela – tudi če nič hudega sluteč.
Vse lepo in prav, če ne bi bilo to iz dneva v dan bolj grozno in ne bi imela iz dneva v dan bolj grozne glavobole. Bliža se konec šolskega leta in moji živčki še bolj norijo.
Ali je upanje zame in ali obstaja kakšna druga možnost kot tablete za živce in psihiater?
Tablet po mojem ne rabiš. Mislim pa, da ne bo nobene škode, če stopiš na pogovor do kakega psihologa. Mogoče ti lahko svetuje kako knjigo, da kaj prebereš o tem. Pa tudi… imam občutek, da si še zelo mlada in mislim, da se boš z leti utrdila.
Konec šolskega leta je pa vedno morilski. Saj zato so pa potem počitnice, da prideš spet k sebi… 🙂
Avril, Verjetno si malo nevrotična-preobčutljiva, poskusi s kakšno tehniko za umirjanje. Zelo dober je avtogeni trening (obstaja tudi knjiga z navodili za izvajanje). Konec šolskega leta pa je stresen za vse, ki niso delali celo leto (mi je znanoo). Vso energijo, ki jo sedaj nujno potrebuješ za šolo usmeri dejansko le na učenje in si zadaj določene cilje. Če pa se ti zdi, da sama nisi kos vsem težavam pa raje poišči pomoč psihologa.
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.