njoki
Jaz pa njoke kar kupim, ker se mi krompirjevo testo zdi zoprno delati. Kupljeni njoki so zelo v redu. Saj jih ne jemo vsak dan, da si ne bi mogli privoščiti kupiti narejenih. Razen seveda, če ima kdo izjemno veselje, da jih naredi. – Dobri so Pečjakovi, enako dobri pa od “Mizica pogrni se”. Z leti postajam vse bolj praktična-:)))
Lep pozdrav!
Odkar sem jih prvič naredila sama, ni šanse, da jih še kdaj kupim. So tile domači stokrat boljši, pa še če preračunam, koliko jih dobim iz kile krompirja in koliko bi za takšno količino dala v trgovini…
Sicer sva pa z možem ravno včeraj eksperimentirala z zmrzovanjem in sva naredila točno tako kot je opisano zgoraj. Po plasteh sva jih zložila na desko, potem pa vsak sloj posebej na peki papir, danes, ko so bili pa zmrzjeni, pa v vrečko.
njam. :))
Nisem Kate, a sem lani napisala recepte za skutine njoke, knedelne, svaljke,zlicnike…kot jih zelimo pac imenovati. Redno jih delam, tudi slivove.
Zdaj pa mi iskanje noce pomagati.
Pri skuti se ne moremo prav natancno ravnati po receptih, ker je skuta vcasih bolj suha, vcasih mokrejsa…Od nje je odvisna kolicine zdroba, moke ali drobtinic ( pac kar zahteva recept). Pred kuhanjem pustim maso malo pocivati v hladilniku.
Sestavine so: skuta, psenicni zdrob ( ali moka, drobtine…), jajcka, mascoba ( ce jo hoces), sol… Kuhajo se kaksnih 20 minut.
Ce so pravilno narejeni, so rahli in zelo dobri. Imam jih raje kot krompirjeve.
Lahko jih zamrznemo.
Mogoce bo katera nasla post z recepti ( 2 leti nazaj), meni ne uspe.
Lep pozdrav
Jaz pa imam najraje krompirjeve. Včasih jih tudi kupim, sveže, a so kar dragi. Raje jih naredim doma. Ko se navadiš, je to kar mimogrede narejeno. Če kaj ostane, pa jih tudi zamrznem. Kot so že napisale zgoraj. So pa ti svaljki dobri tudi ocvrti.
Babi, jaz sem skutine po tistem receptu ( se spomnim, ko si jih napisala) že naredila, a nam niso preveč šli. Še zdaj jih imam zmrznjene in jih “pozabim” porabit.
Jzst!
Se dobro, da imamo razlicne okuse:))) Kam bi pa prisli, ce bi bila vsem vsec ista hrana !
Za sreco imava z mozem kar enake; ves, meni je skuta zakon ze od nekdaj.
Kjerkoli in kadarkoli:)))
Na tisto kafe pa morava en dan. Rabim malce vzpodbude (cetrtkova nesreca v Istri – mogoce si slisala).
Lep pozdrav
Ne, Babi. Nič nisem slišala. Kaj pa se je zgodilo? Škoda, da danes ne moreva na kafe, ker tako dežuje (zdaj je menda nehalo, a vseeno).
Kar se tiče skute: Tudi mi jo obožujemo, a to nam ni šlo. Lahko, da sem tudi kaj narobe naredila. Vsekakor bom še probala. So zelo enostavni za naredit.
Pa lep pozdrav.
Hej!
Mlada druzina iz Smarij ( sorodstvo) je imela prejsnji cetertek v hr. Istri prometno nezgodo.
Dvanajstletna deklica se vedno v komi, triletni bratec brez praske, starsa hude poskodbe; ze operirana in izven zivljenske nevarnosti.
Vsi so v LJ na KC. Nase pozitivne misli so namenjene dragemu deklicu.
Vse dni je kdo pri njej, ji govori, bere, navija CDje…
Upam in vem, da se bo stanje popravilo. Se mora!!!!
Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.