Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika njoki-jih delate doma ali kupite

njoki-jih delate doma ali kupite

Jaz sem jih do zdaj vedno kupila. Me pa mika, da bi jih enkrat naredila sama. Jih katera dela? So kaj drugačni od trgovinskih po okusu? Mi napiše katera kakšen recept, po katerem jih delate?

Jaz jih delam doma. Jih naredim in dam v zamrzovalnik tako da količinsko ti ne bom napisala koliko dam ker dam vsak krat različno količino krompirja.

Krompir, moka sol maslo, jajca. Na mojo količino krompirja gre približno 4-5 jajc skoraj cela kila soli maslo en kos ne vem koliko ker ga ne vagam sol tudi po občutku. Itak vodo še solim.
So mi pa domači boljši kot kupljeni. Vsaj meni.

kilo soli???

Kila moke popravek. soli po občutku.

Delam kot teja 5 – vedno vzamem ostro moko, so precej boljši.

jaz tudi vedno doma. delam pa tako, da na 3 osebe racunam nekje 0,6 kg krompirja, na to gre cca. 0,2 kg moke ( racunas da toliko kot je krompirja je 1/3 potem moke), 1 jajce,kancek masla, malo soli. v bistvu pa malo po obcutku. jih ne zamrzujem, vedno delam sveze, ker so mi osebno svezi neprimerljivo boljsi. Pa niso tako pogosto na sporedu, da se ne bi dalo naredit 😉

Delam jih, kadar imamo za kosilo pire krompir, ga naredim malo več in drugi dan iz ostanka naredim še njoke. Še enkrat pretlačim skozi tiste luknjice, da je rahel, dodam eno jajce in moko po občutku. Maslo in kisla smetana sta pa tako že v pireju. Nam so dobri, kakšni so pa kupljeni pa ne vem, ker tiste svinjarije ne kupujem.

Njoke delam VEDNO doma, kupljenih ne je nihče.

Ne bi vedela, jih vedno naredi moj glavni kuhar 🙂

Če mi ostane pire od kosila, vržem vanj nekaj moke in jajce. Pač, po občutku, da je dovolj gosto in sploh ne kompliciram. So vedno ok.

Meni jih dela tašča. Najboljše!!! Občasno mi da še šugo poleg in je njam….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close