njoki-jih delate doma ali kupite
Jaz jih delam doma. Jih naredim in dam v zamrzovalnik tako da količinsko ti ne bom napisala koliko dam ker dam vsak krat različno količino krompirja.
Krompir, moka sol maslo, jajca. Na mojo količino krompirja gre približno 4-5 jajc skoraj cela kila soli maslo en kos ne vem koliko ker ga ne vagam sol tudi po občutku. Itak vodo še solim.
So mi pa domači boljši kot kupljeni. Vsaj meni.
jaz tudi vedno doma. delam pa tako, da na 3 osebe racunam nekje 0,6 kg krompirja, na to gre cca. 0,2 kg moke ( racunas da toliko kot je krompirja je 1/3 potem moke), 1 jajce,kancek masla, malo soli. v bistvu pa malo po obcutku. jih ne zamrzujem, vedno delam sveze, ker so mi osebno svezi neprimerljivo boljsi. Pa niso tako pogosto na sporedu, da se ne bi dalo naredit 😉
Delam jih, kadar imamo za kosilo pire krompir, ga naredim malo več in drugi dan iz ostanka naredim še njoke. Še enkrat pretlačim skozi tiste luknjice, da je rahel, dodam eno jajce in moko po občutku. Maslo in kisla smetana sta pa tako že v pireju. Nam so dobri, kakšni so pa kupljeni pa ne vem, ker tiste svinjarije ne kupujem.
Forum je zaprt za komentiranje.