Najdi forum

njami:)

Živijo.
V hladilniku imam 2 bučki, 1 por, 1 brokoli, 3 zelene paprike (ta dolge)3 kornčke, grah v konzervi, dva goveja zrezka (bi jih narezala na kocke). Rada bi naredila kako čorbico iz tega. A mi lahko kdo napiše postopek.
Ja sem že premišljevala, da bi zrezke v zelenjavni omaki in riž ampak smo že jedli v ponedeljek zelenjavno rižoto. Pa nebi danes ponovila.
Hvala vam zlati ste, CMOK

Pokuhaš korenčke, da se zmehčajo.

Najprej popražiš papriko in por, da se zmehča.
Dodaš narezane bučke… Pražič dokler ne porumenijo se zmehčajo.
Dodaš kakšno žlico ali dve kisle smetanje ali smetanje za kuhanje. Na koncu dodaš grah in korenček…

Začimbe: Sol, poper, malo bazilike, timjan in pehtran.

Če imaš zrezke res kvalitetne bi jih jaz narezala na trakove in popekla, če je meso bolj mlado seveda.

Zraven bi jaz nardila široke rezance ali peresnike, lahko tudi njoke.

Brokoli bi jaz spustila oz. ne vmešavala v omako, če že bi ga posebej pokugala in gratinirala.

Aja lahko pa nardiš tudi zelenjavne kanelone, samo sir dodaš vse malo popražiš in narežeš na manjše koščke in napolniš ali slane palačinke ali že narejene kanelone napolniš ter dodaš pelate z baziliko in origanom.

Namesto riža lahko uporabiš kot prilogo kus kus. Je hitro, enostavno, okusno in zdravo!

Aredhel, hvala. Samo to je omaka. Jaz bi pa čorbico. Kako pa to naredim? A prav tako popečem ……????? 🙂

Ja lahko je čirbica, če želis čorbico dodaj samo malo več vode in ne pusti, da izpari.
Pa dodaj 0.05 rdečega vina za okus (če imaš seveda ni nujno), če ne pa žlico kisa.

Aredhel hvala.
Že tečem k štedilniku, da naredim kar se da najboljše. Ciao – hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close