nizka telesna temperatura
Termometer kaže lahko zelo nizko temperaturo. Ne uporabljaj digitalnih termometrov. Menda ja nimaš samo enega pri hiši. Veckrat sem ze doživela tako stanje, da mi je termometer pokazal 34, navadno mi pa kaze 35,2. Če si izmerim z navadnim termometrom pa mi kaže 36,5. Zato ti priporočam, da si z nekim drugim termometrom izmeriš vročino. Veš, ko sem to pogruntala, sem bila stara 15 let. Da bi pa zaradi tega klicala rešilca. Tista predhodnica je samo provocirala z rešilcem.
Odvisno koliko imaš sicer. So ljudje, ki imajo vedno precej nizko temperaturo, nekateri pa povišano. Normalna naj bi bila okoli 36.6, je pa res da je to merjeno s klasičnim, živosrebrnim termometrom pod pazduho. S tistim ušesnim je ok do 37.5, na čelu pa lahko veliko manj, tudi do 34.00.
Če imaš drugače normalno temperaturo in ti je nenadno padla bi bilo vseeno dobro obiskati zdravnika, verjetno gre za težave s ščitnico. Če pa si slučajno merila in ti je pokazalo manj kot si pričakovala je večja možnost, da je problem v termometru, ne v tebi.
Se mogoče še kje dobijo živosrebrni termometri??? Ti, ki so na voljo sedaj, namerijo kr neki. Včasih se sploh ne premaknejo. Imam 3 kupljene v razmaku 6 mesecev. Digitali so pa itak na približno.
[/quote]
Pri nas ne. V kaki bosni in podobno bi se pa še ja. Pri meni se tudi ti navadni klasični cisto ok obnesejo, jih je pa težko dol spravit – stresat. Nikamor se ne premakne.
Forum je zaprt za komentiranje.