nizek ID pri muli
Imam povezavo preko ruterja in mula ima sedaj skozi nizek ID. Kolikor sem uspela izvedeti tukaj na forumu bi naj pogledala nastavitve ruterja žal pa tega ne znam in bi prosila če mi lahko kdo razloži kako to naredim.
sem pa nekaj testirala in mi je podal takle rezultat:
Testing IP:
Starting TCP connection test…
TCP test failed! UDP test will not be performed.
pa še glede omejitev prenosov gor in dol me zanima kakšne vrednosti so priporočljive. imam ADSL in sedaj nastavljeno dol 128, gor 16 KB/s – je to OK?
najlepša hvala!
Max, hvala da si se oglasil.
Imam ruter edimax in problem je ravno v tem, ker ne znam nastaviti teh portov. to je treba nekje v računalniku, no ne vem kje, če mi lahko razložiš-lepo prosim.
imam paket 1024/256 oz nekja takega.
Firewal od win pa ima v izjemah dodano tudi mulo (celo tisto mapo kjer se nahaja -je to ok).
če se pa direkt povežem na modem brez ruterja imam takoj visok ID, tako da gre za težavo na ruterju
Glede hitrosti lahko nastaviš 128 download in 32 KB/s upload (lahko pa pustiš upload na 16, da boš lahko še kaj brskala po netu).
Ja, glede routerja naredi takole: internet imej prižgan, prav tako router. V IE napiši IP od routerja: 192.168.2.1. Verjetno te bo vprašal za ui in geslo (napiši admin/1234, razen če si kaj spreminjala). Potem se ti odpre okno, kjer izbereš General Setup in nato opcijo NAT. Potem klikni na Port Forwarding –> klikni na Enable in dodaj tvoj IP, pusti na Both, napiši range od portov… Gre? Če bo pa še kaj štekalo, pa izključi Firewall na routerju (NAT –> Firewall –> Disable). Lahko da je na tvojem routerju kaj drugače glede menijev (drugi model routerja).
Lp, Max
Spet jaz….še kar težave, sem naredila po navodilih, prišla na ruter, našla vse kar si svetoval, toda noče sprejeti mojega IP-ja, napiše da je napačen. Sem poizkušala z večimi številkami, toda sprejel je samo tisto svojo 192…, kar mi pa ne koristi, saj se s tem nič ne poboljša.
Svoj IP sem preverila tudi v samih nastavitvah ruterja, pa tisto številko vnesla pa nič…
Hvala.
Tudi v meniju Virtual Server lahko forwardaš porte, ampak jih tukaj lahko samo po enega in ne več, kot pa v prejšnjem meniju. Tako da ni panike…
Biliii, kje ti to piše. V muli?Lahko je problem v samih virih (premalo) datoteke, ki jo download-aš. Zato nizka hitrost. Lahko pa da imaš kakšen AV, ki ima vgrajen Firewall in ti ta kaj šteka povezavo. Verjetno si mislil 96 KB… (KiloByte-ov).
Lp, Max
Forum je zaprt za komentiranje.