nissan qasqai
ha ha ha ha ha saj jaz te razumem. ampak to ne bo rešitev. omenjen avto je ok. je kul. ni problematičen. zato bi ga tudi rad imel. tibi rad sedaj, poceni, zanesljiv, čim novejši, avto v kerem se malo višje sedi, z osnovnim motorje mbrez turbine in elektrike, neki kar bo ziher in se ne bo pokvarilo in pač ker se voziš ful velik, boš požrl to sago z benzom. saj meni je jasno. prej si se vozil daleč kam, zdaj pa imaš dost tega, na cesti je vojna in birad neki višjega in bolj udobnega. tako si prijadral do sem. kaj pa hyubdai tucson 2.0bencin. toyota rav 2.0 bencin. nissan juke 1.6 bencin. opel zafia 1.8. ople ima take avtohiša sawal. msilim pa da to ne bo rešitev. po moje ne bo. čuje se super sicer. mislim da bi kakšna škoda 2.0 tdi karavan bila boljša izbira. pa ne da sem fen vw, ker nisem, sam poznam avte dobro in vem kako je. in vem da ti notranjost nissana ne bo všeč. boš trpel. čuje pa se super SUV 2.0 bencin ročni, neproblematičen. ja super se čuje v teoriji
Anonimno f, 25.12.2023 ob 20:27
Ne kupuj. Pije olje.
Mi smo imeli 2010 letnik 1.6 B. Top avto. Delal v nulo. Naslednji model, ki ga kupuješ ni ok. Sem dobil tudi info od servisa. Pokliči na servis oz pojdi tam in jih osebno vprašaj.
Zakaj zganjaš paniko? Sem že napisal, da 1.2 tCe ni zanesljiv. Ta je v starejših modelih.
Avtor kupuje letnik 2019 z 1.33 tCe motorjem. Ta motor je produkt skupnega razvoja Mercedesa in Renaulta. Velja za najbolj zanesljiv in tehnološko učinkovit 4-valjni turbo motor na tržišču.
Pitje olja? Vsak turbo motor z neposrednim vbrizgom spije malo olja ob mrzlem vžigu. Veliko več olja spijejo VW tsi motorji in konkurenca. V bistvu je edina slaba lastnost turbakov z neposrednim vbrizgom goriva, nabiranje ogljika. Če delaš kratke mestne relacije, raje ne kupuj turbo bencinca. Tudi dizel ne pride vpoštev. Ostane samo starejši atmosferski bencinar.
aikawa
zakaj pa diesel ne pride v poštev? ker se vozi po mestu. sa jse verjetn oen vozi po mestu 4km v eno smer. če to dela, pol si naj kupi raje vw up. nek otoyot yaris, neki malega. če res samo to dela. sam jaz mislim da on dela več kot to. pretežno mesto in občasno tudi kam malo dlje. jaz mislim, da kaki tdi, bivši hdi 1.5d. msilim da to ne bi smelo biti problem. torej diesle od peugeota, v normalen avtu. 308 karavan 1.5d. 1.6hdi. čist ok. tudi za po mestu. saj bo pa šel 2x na mesec v celje na kavo pa bo. priblem je da k ose boš z SUV bencin al turbo al navadn 2.0 kam moli 1.6 peljal nekam dlje na izlet boš plačal za benz ful avto pa ne bo nikam šel. in bo jezen. jaz to delam že 30 let skori. vem kako je z avti. peugeot hdi, d. to so dost dobri motorji. cdi od renaulta – raje ne. tdi je uredu. tsi je drek od dreka mora kupit normaln oboliko avta. karavan.
Forum je zaprt za komentiranje.