nissan note
no tole je bolj izčrpno..
meni osebno se zdijo dizli oz. je bil njihov trend pred časom bolj muha..
z dražitvijo nafte je to sploh nesmisel..
če vkalkulirate dražjo ceno avto, pa tudi servisa, pa da vam samo enkrat nekaj na črpalki ponagaja..
skratka, za daljše vožnje po avtocesti je bolje močnejša mašina z večjo kubaturo saj lažje drži tempo oz. je ni treba priganjati v višje obrate (govorim za bencinarja), kjer je tudi poraba višja, tako da priporočam 1.6
Si pomislil nato, da vsi ne kupujejo diesela, samo zato, da bi šparali. Ko sem, jaz izbiral med corollo 1.6 bencin in 1.4 d4d je padla odločitev na diesel na osnovi boljšega občutka v vožnji. Vožnja je TIŠJA, motor je bolj prožen, občutek je boljši. Do tedaj sem vedno vozil benzince. TOrej ni prevladovala neka ljubezen do diesela. Prepričala so me dejstva.
Problem je takšen: Kupila sva avto; bil je deponiran pri avtohiši, ko je prišlo do prodaje, ga je lastnik dvignil in kupila sva ga preko posrednika. Avto niti slucajno ni bil poceni, imel je malo prevozenih km in na zunaj v odlicnem stanju. Potem so se zaceli problemi vrstiti en za drugim, od racunalnika, lucke za napake so kar naprej svetile, niti en teden ga nisva imela, ko je ze bil na servisu in zdaj je zopet.Moram povedati, da niti vozen ni.
Danes nama je mehanik povedal, da je avto bil karamboliran, v masini je vse premaknjeno, skratka avto je out. Dobesedno zunaj uj notri fuj.
Prosim, ce ima kdo kaksne izkusnje, kaj je za naredit v takem primeru? Lahko zahtevamo denar nazaj oz.je smiselno urediti stvari po pravni poti? Jaz nimam srca taksen avto prodat naprej in lagat, da je z avtom vse ok.
Hvala za nasvete…