nissan note
Od daleč je videti simpatična stvarca – za oceno dejanske uporabnosti bi se pa moral nekajkrat z njim zapeljati v štacuno. Imam pa občutek, da se ne sedi tako visoko, kot bi bilo za pričakovati.
Sicer pa – jaz pravim: Nissan je Nissan, nimaš kaj zgrešiti. Mi imamo primero in micro in ne maram nobene druge znamke. Pred dobrim letom smo prodali skoraj polnoletnega sunnyja, pa mi je še zdaj žal. Samo klime ni imel.
Ojla!
Jaz sem zaprisežena nissanovka, ko (nujno) rabim drug avto, grem samo k svojemu nissan trgovcu in izbiraaaammm…kakšno leto, da potem res kupim:) Ko sem prvič videla noteja na sliki, sem rekla – ta bo moj. Tudi sem nekaj razmišljala o merivi, pa me je hitro srečala pamet. Če drugega ne, je dizajn pri noteju veliko lepši, merive drugače ne morem ocenjevat, ker je nikoli nisem vozila.
Torej, ko je note pripeljal na slovenske ceste, sem ga kupila. Že prej so me pri prodajalcu opozorili, naj ne pričakujem tistega, kar sem imela prej. Do sedaj sem namreč vozila nissane, ki so bili v celoti izdelani in sestavljeni na Japonskem. Ti avtomobili zvozijo nekje med 300.000 in 400.000, pa še kar delajo bp. Naš stari jih ima čez 300.000 in v vsej njegovi zgodovini so šle ene krtačke in oljna pumpa. Pa seveda tisti potrošni material ob servisu. Avto, ki ga moraš spoštovat! In ki te razvadi, da potem težko najdeš primerljivega (seveda v podobnem cenovnem razredu).
Aja..note:) Torej, narejen je v Veliki Britaniji in profiji pravijo, da ne bo kot tisti iz Japonske. Res je, izdelan je šlampasto (sicer manj kot bratov fiat, ampak vseeno – japonski nissani so bilo brez najmanjše napake). Guma na vratih odlepljena že pri novem. Pri sopotnikovi zračni blazini gleda en rob “blaga” izpod pokrova na armaturi. Ko ga perem, so na čisto zadnjem stranskem steklu (ki se ne odpira) kapljice vode znotraj – torej šipa pušča. Samo upam lahko, da so bili pri izdelavi drobovja bolj natančni. Glasen je mnogo bolj kot stari, morda zato, ker sem kupila sportya. Aja, pa tega ne vem, zakaj klima, ko je vklopljena, smrdi ko hudir?
Ampak drugače sem ga že vzljubila. Na zunaj je krasen, tipi sedaj zijajo za mano:))) notranjost je prostorna kot pri laguni (tako pravi kolegica, ki jo vozi), čeprav je na zunaj majhen – kolesa so pomaknjena na skrajne zunanje robove. Sedi se visoko in pregled na cesto je zelo v redu. Njegova največja odlika pa je okretnost, obračaš ga skoraj okrog svoje osi. Moj porabi v povprečju 6, 9 l/100 km, furam se pa vsepovsod po mestu in AC.
Jaz bi ga kupila še enkrat, enostavno mi je lep, ravno prav velik in šarmanten. Bi pa preden bi ga odpeljala, prešnofala stokrat vsak detajl in prevzela vozilce samo brez napakic. Ampak kako sprobati, če je res vaserdiht???
Katere nissane si imela doslej?
Mi imamo sunnyja (že drugega) in je prav tako izjemno okreten (vsi mislijo, da ima servo, pa ga v resnici sploh nima). V 14 letih popolnoma nobene okvare in nobenih težav, razen auspuh je treba nekam pogosto menjati. Takšnega avta, kot je ta, zagotovo ne bom več našla. Zdaj vozim toyoto (deset let staro), sem pričakovala nekaj podobnega glede okretnosti, pa sem kar malo razočarana (no, glede vsega ostalega pa nimam pripomb). Če je note res tako fajn za vozit, bo čez par let (kupujem samo rabljene avte) zagotovo na mojem seznamu možnih kandidatov.
Prvi sunny (letnik okrog 88, 89) se še vedno vozi, zdaj ima že 3. lastnika in zagotovo okoli 400.000 km (2. lastnik ga je prodal, ko jih je imel blizu 300.000).
Očitno imamo vsi (bivši) lastniki sunnyev enake izkušnje:) res neuničljiva koreta. Noteja sem kupila zato, ker upam, da bo vsaj približno enako trpežen. In seveda dizajn mi je všeč (hkratim pa me skrbi, kaj če kdaj stolčem kakšno od luči, najbrž stane celo premoženje…raje ne pogledam za ceno:)). Naš zadnji sunny je imel servo in se je vozil sanjsko. Nikoli ne bom pozabila, kakšne začudene ksihte so delali prjatli, ko smo po kakšni burni razpravi probavali en od drugega avtomobile. Vsi lastniki mazd in bmw-jev in golfov, prepričani, da je sunny gara, so po vožnji avto hvalili, kako je sploh možno, da se tako lepo vozi. Res pa je bil zame zanesljiv samo nekje do hitrosti 160km/h, pri večji brzini sem imela občutek, da kar plava.
V okretnosti in legi na cesti pri brzini nad 140 km/ h ga note gladko poseka. Spraviš ga v vsako luknjo na parkirišču, znotraj je pa še pa še prostoren. Meni je to zelo ženski avto.