Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nisem vzgajala salonskega pudlja, zdaj pa imam

Nisem vzgajala salonskega pudlja, zdaj pa imam

Vedno gre za zdravo mero. Otroku je treba dat temelje: zdravje, disciplino, ljubezen, varnost. Potem ko je najstnik pa ne sme imeti časa za razmišljanje, ker to je pač obdobje neumnosti. Šport, šola, tujina namesto drog, staršev in alkohola. Naj vidi svet, doživi življenje, ampak naj odide z vednostjo, da je doma ljubljen. Kdor ostane doma, pa zgnije v rutini nezdrave ga odnosa s starši kar je logično …

Eh.. Brezveze.. Tko ne bo nihce priznal da je vzgojil eno razvajeno pi*do. In to samo zato ker jim danes dobesedno vse v riti porinete, froc ima vedno prav, besede Ne skoraj ne poznajo.. Bruha se mi od danasnje permisivne vzgoje?? dobesedno mi slabo k vidim kak se vzgaja danasnje frocovje. Vse deluje samo: kar otrok hoce, ko bo otrok hotel.. ? Nobenega teranja, nic.. Sej pol pa vidis te male bebcke k zacnejo hodit sele pri letu in pol, govoriti pri dveh letih (izvzeti stran malcki s tezavami v razvoju). Vcasih so nas prijeli za roke..to sno do 10ga meseca ze vsi hodili. Ali pa.. Smo sli s starsi v trgovino.. Ce je mama rekla: Ne cokolade.. Cokolade NI bilo. Pa ce si se na trepalnice postavil. Ce si pa velik pi*do pelal si pac cez rit dobil. Danes.. Eh.. Pa to se kupi odmah kar froc ukaze.

Dobila si točno to kar si iskala. Vzgojila to, kar si občudovala. Zdaj si pa ugotovila, da pa poslušnosti tako ne bo in da bo imel hrbtenico tudi, kadar bo šlo zate. Realty check mati: zakaj te moti? Nenadoma zdaj? Kaj te v resnici moti? Če ima hrbtenico, mu bo koristila. Ne glede na to kako neudobno ti je zdaj. Kdo je pa rekel, da moraš ti zdaj bit žrtev. Meje pokaži in bo mir. Tvoj otrok očitno rabi ugotovit kje ima(š) limit. Ustrezi mu. Tvojega dela ni konec, ker je najstnik. Ga bo šele, ko se odseli. Ti pa zdaj obupavaš in jokcaš, ko si šele na pol. Dokončaj svoje delo. Šele, ko ga boš, pridi komentirat o demokratski vzgoji.

Rajši imam tako kot ti, kot pa da bi imela otroka, ki so bo vedno in vsem pokoraval samo zato da bo ugodil meni, učiteljem,… To kliče po psihičnih težavah.

Tisti del, ko ti pije zivce, malo manjka pojasnitve (nisem brala vseh komentarjev, zato ne vem, ce si kaj pojasnila).

Pravis, da si ga vzgojila tako, da ve kaj je prav in se ne bo prepustil crednemu nagonu, da zna vse argumentirati itd. Predvidevam, da problemi z njim niso alkohol, droge, ucenje.

Torej mora biti nekaj cisto drugega, banalnega, nepomembnega za prepir. Ne pospravlja sobe? Ne pomaga pri opravilih? To ni tazlog, da ti pije zivce, ker ze z argumentom, da skupaj zivite in si morate pomagati, bi pameten argumentiran decko pomagal. Soba je njegova, razen tega da mogoce pusca staro hrano (da se ne bi kaki scurki pojavili), naj ma taksno kot hoce imeti. Ma drugacno politicno prepricanje? Saj ga pa lahko ima. Ma svoj stil mode? Tudi to lahko ima.

Razumes poanto mojega komentarja? Ce nimas problemov z njim glede alkohola, drog in ucenja, v resnici nimas problemov in te samo moti to, da ima svoje drugo mnenje in ni “salonski pudelj”, ki dela vse kar zahtevas, ampak saj tega pa tako ali tako nisi hotela imeti.

Se pa vsi najstniki slej ko prej umirijo. Ce mu bos dala vec prostora za dihat in ga ne bos toliko obremenjevala, se bo umiril toliko prej. 😉

Amapk saj veš, da so slovenske šole narejene za salonske pudlje. Vem, ker sem bila sama tako vzgojene in samo kot taka sem bila staršem v ponos. Odločila sem se, da bom svoja otroka vzgajala drugače. Sta pokončna, razmišljata s svojima glavama, se ne uklonita tudi, če je nsproti avtoriteta. Znata pa dobro zagovarjati svoj prav, ker je meni najbolj bistveno. Sta pa npr. profesrjem neprijetna, saj postavljata dodatna vprašanja in nista tiho, ko se dogajajo nepravilnosti in krivice. Zato te popolnoma razume o čem govoriš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close