Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nisem več lastnik a težijo za kao neplačane položnice za nazaj

Nisem več lastnik a težijo za kao neplačane položnice za nazaj

Odgovor na objavo uporabnika
samo si res težka, 17.09.2025 ob 15:23

Opominov v bistvu ni več treba pošiljat, zato izpusti pošto, pa recepcijo, pa ne vem koga še. In ja, plačat moraš tudi za nazaj, ker si podedovala očitno tudi dolgove.

Kaj narediti, so ti svetovali že zgoraj. Pa še enkrat – ne rabiš položnic, rabiš kartico. Od Sintala, če te oni terjajo. Nima nič s tem Lipa, niti recepcija, niti direktor Lipe, še manj mesar v Mercatorju.

KAko pa pol veš, da imaš opomin za plačat, če ga ne dobiš? Lih prejšn mesec sem dobila papirnat opomin. Seveda se pošilja opomine, nehi zavajat. Pr meni v družini vsi vse dobimo v papirni obliki. Smo tako tudi označili. In vsake toliko časa dobimo pošto, če želimo preklopiti na elektronsko. Ne in čao. Pri večini imaš tako kot se odločiš.

Če nečesa ne veš, še ne pomeni, da tisto ne obstaja. Računovodkinja iz JS in drugi so ti lepo razložili, kako stvari potekajo in kaj moraš storiti. Ker si nevešča, reskiraj par eur in naj odvetnica zaprosi za kartico, ki je v tej fazi merodajna. Kot omenjeno, mora biti dopis odvetnice naslovljen na upnika (tistega, ki te terja – očitno Sintal). Verjemi, da recepcija, direktor Lipe in še kdo nimajo nič pri tem. To verjetno veš, da s sprejemom dediščine sprejmeš tudi dolgove zapustnika. Podrobnosti naj ti razloži odvetnica. Ukrepaj na ta način, saj tvoje mejlijade očitno niso bile ustrezne. Pa čimprej, da ne fašeš morebitne izvršbe, kjer bodo stroški še višji.

Zberi se, 17.09.2025 ob 15:51

Če nečesa ne veš, še ne pomeni, da tisto ne obstaja. Računovodkinja iz JS in drugi so ti lepo razložili, kako stvari potekajo in kaj moraš storiti. Ker si nevešča, reskiraj par eur in naj odvetnica zaprosi za kartico, ki je v tej fazi merodajna. Kot omenjeno, mora biti dopis odvetnice naslovljen na upnika (tistega, ki te terja – očitno Sintal). Verjemi, da recepcija, direktor Lipe in še kdo nimajo nič pri tem. To verjetno veš, da s sprejemom dediščine sprejmeš tudi dolgove zapustnika. Podrobnosti naj ti razloži odvetnica. Ukrepaj na ta način, saj tvoje mejlijade očitno niso bile ustrezne. Pa čimprej, da ne fašeš morebitne izvršbe, kjer bodo stroški še višji.

Odvetnica je verjetno že vse preverila. A ni celo v prejšnji temi napisala, da je odvetnica odkrila eno žensko, ki je pobrala vse iz očetovega računa? Pa imela debate s Sintalom? Pa ni bilo ključev in nihče ni vedel kje so? In je vse to uredila odvetnica. Pa nekaj govora je bilo o tem, da je bilo razbito stanovanje. Tisti, ki je razbil stanovanje bi tudi lahko nabil ceno in posledično opomini – elektrika … Če je imela odvetnica pogovore s Sintalom so se verjetno vse pogovorili. Odvetnik posledično zaključi primer. Res je to malo nenavadno, da bi opomini prišli ven, ko je že vse zaključeno.

Pomoč321, 17.09.2025 ob 15:35

Aja, pa mimogrede, sem se pred kratkim pogovarjala s sosedo, ki je bolj pozabljiva pri plačevanju položnic, pa pogosto je ni doma. In je rekla, da vsakič dobi opomin v obliki položnice kadar kaj pozabi plačat. Torej ja, se pošiljajo opomini in to normalno v domači poštni nabiralnik kot druge položnice.

Ja, lahko pošljejo opomin, ni pa nujno.

In očitno so na recepciji kako pošto vrgli proč, ker nikogar ni bilo pravi čas, da bi dvignil in to za te račune ne veš.

Zato pa zahtevajo kartico!

Pa kot piše ena zgoraj, če je treba, uporabi odvetnika, ne te odvetnice, ki ti ne zna pojasniti, kako je neka ženska kar tako dvignila nek denar. Ker tale niti slučajno ni OK!

Še enkrat – ZAHTEVAJ KARTICO PROMETA!

Če se ne znajdeš, potem prekrij osebne podatke in skrb prilepi sem, ti bomo pomagali razčistiti.

Konec koncev, tudi za opomine obstaja en rok. Če se že od smrti vleče 2 leti. Pa če obstaja kaj še za nazaj je to malček dolgo, da še vedno pošiljajo samo maile. Pač, totalno neuradno.

Včasih imam občutek, da v take in podobne teme pišejo kar sami referenti, ki nekaj izsiljujejo.

Sam res, kako naj bi avtorica vedela, da obstajajo neplačane obveznost za nazaj, če ji tega nihče ni povedal (do zdaj)?

Poleg tega, kolikokrat je bilo že slišati, tudi javno, da so po smrti svojce izsiljevali za denar, neplačane obveznosti. Poskušajo. Ponavadi razni prevarantje, ki samo poskušajo, ignorirajo, ko pošlješ dokazila. Normalen, pošten delavec/referent bo takoj preveril dokazila in morebitne druge neporavnane obveznosti in ne čez par mesecev.

Sama sem imela podoben problem in sem poslala vsa dokazila, v 1 dnevu sem dobila odgovor, da so zadeve poravnane in ni več obveznosti. In se opravičili za nevšečnosti. To je pravilna komunikacija. Če pa referent plamudi, zavlačuje več mesecev, ignorira. Pa sorči, to ni način.

Lipa je živa groza. Drek okoli stavbe, smeti, smrad, stenice, že desetletja. Upravnik ima čez to. Seveda sta upravnik in stavba, ki jo upravlja povezana. Se pravi upravnika ne briga, če je vse usrano, če se zbirajo narkomani, če normalni ljudje bežijo od tam, ker jih je strah… takoj pa ukrepa, ko gre za neporavnane obveznosti ali si jih pa celo izmisli. To stavbo bi morali zapreti. Ali pa vsaj temeljito prenoviti in zamenjat zaposlene. Recepcije sploh ne rabijo, zakaj že, saj ni hotel ali dom. Večinoma so tam mutna posla tako med stanovalci kot zaposlenimi. Že samo pelješ se mimo pa ti je jasno, da je to eno sranje.

LIPA USRANA, 18.09.2025 ob 10:48

Lipa je živa groza. Drek okoli stavbe, smeti, smrad, stenice, že desetletja. Upravnik ima čez to. Seveda sta upravnik in stavba, ki jo upravlja povezana. Se pravi upravnika ne briga, če je vse usrano, če se zbirajo narkomani, če normalni ljudje bežijo od tam, ker jih je strah… takoj pa ukrepa, ko gre za neporavnane obveznosti ali si jih pa celo izmisli. To stavbo bi morali zapreti. Ali pa vsaj temeljito prenoviti in zamenjat zaposlene. Recepcije sploh ne rabijo, zakaj že, saj ni hotel ali dom. Večinoma so tam mutna posla tako med stanovalci kot zaposlenimi. Že samo pelješ se mimo pa ti je jasno, da je to eno sranje.

Kot je že ena napisala je Lipa sramota za Šiško in Ljubljano. Tudi sanitarna ali kakšna druga inšpekcija bi morala ukrepati že zaradi okolice. Ta svinjerija, ki se kopiči okoli stavbe, postane lahko nevarna. Skrajni čas je, da se razhajka vse skupaj. Naj pridejo novinarji od revije Ljubljana in pofotkajo kupe smeti in sceno tam.

Avtorico že ni kaj preveč motila svinjarija, stenice in smrad, če je očeta tja spokala.

Hahaha, vedno so avtorji krivi za vse. Najprej ste jo krvili za neplačane obveznosti, malodane ste jo obtožili, da noče plačat, ni plačala nič, bla bla bla. Zdaj je kriva, ker je očeta spokala med stenice in drek. Vi ste pa dežurni na forumu, ker nimate svojega življenja oz imate tako usrano življenje, da morate druge dol tlačit, da se sami počutite bolje. Očeta je spokala nekam kar bo (je) nekoč njeno? In ima zdaj zato težave? Kaj pa vam ni jasno?

Upravnik upravlja stavbo. Torej je dolžen poskrbet za red, mir in vse kar spada zraven. Imeti sestanke. Upravnik vodi sestanek, vidi svinjarijo ampak ne stori nič. Takoj pa bi koga tudi terjal, če ne plača obveznosti. Me zanima koliko miljonov poberejo z lažmi od nedolžnih ljudi, ki dejansko tudi plačajo lažne opomine. In bolj, ko si naiven in plačuješ nekaj kar veš, da ni res, bolj te terjajo, ker vidijo, da lahko. Nujno inšpekcijo in preverit kaj je res in kaj ne. In za gnusno okolico. Plačevati to svinjarijo? Ne hvala. Njih je treba terjati. Kje ste inšpekcija? LIPO IN SINTAL PREVERIT TAKOJ! UMAZANCE, KRADLJIVCE, POHLEPNEŽE, EGOISTE.

Avtorica, plačaj zapadle obveznosti in nehaj srat po forumu.  Nikogar ne zanima, če ti nisi vedela da oče ni plačeval položnic.  Nikogar ne zanima, če si zagonila ves denar od prodaje.  Zgoraj imaš nasvete, kako se postopa v primeru če misliš, da te neupravičeno terjajo.  Ampak ti veš, da računi niso plačani in iščeš možnost, da bi se nekako izognila plačilu.  E, ne gre to tako.  Nobena inšpekcija ti ne bo koristila, če si dolžna.  Stenice so lezle po tvojem očetu in tebe to ni motilo, ne vem zakaj te moti zdaj?  Lahko  pa pokličeš inšpekcijo, ne vem zakaj tukaj vpiješ “inšpekcija kje ste”.

Če nisi vsega plačala, boš slej kot morala plačati.  V nasprotnem primeru pa pač ne plačaj in čakaj na rubež.

za INŠPEKCIJA KJE STE, 18.09.2025 ob 15:29

Avtorica, plačaj zapadle obveznosti in nehaj srat po forumu.  Nikogar ne zanima, če ti nisi vedela da oče ni plačeval položnic.  Nikogar ne zanima, če si zagonila ves denar od prodaje.  Zgoraj imaš nasvete, kako se postopa v primeru če misliš, da te neupravičeno terjajo.  Ampak ti veš, da računi niso plačani in iščeš možnost, da bi se nekako izognila plačilu.  E, ne gre to tako.  Nobena inšpekcija ti ne bo koristila, če si dolžna.  Stenice so lezle po tvojem očetu in tebe to ni motilo, ne vem zakaj te moti zdaj?  Lahko  pa pokličeš inšpekcijo, ne vem zakaj tukaj vpiješ “inšpekcija kje ste”.

Če nisi vsega plačala, boš slej kot morala plačati.  V nasprotnem primeru pa pač ne plačaj in čakaj na rubež.

Hahaha, vas pa v vsaki temi preganjajo avtorji. Hahaha. Enkrat Snela, enkrat ena kuharca, enkrat sosedje, enkrat učitelji. Hahaha.

Paaač, tale lipa definitivno rabi inšpekcijo. Tako kot že rečeno, ta svinjarija bo koga še ubila. Ajaaa, nee, mogoče je pa že in je to point. Svinjarijo puščajo, da ljudje crkujejo, sploh starejši, pol pa svojce ožemajo finančno.

Anonimno 10269, 18.09.2025 ob 15:39

Hahaha, vas pa v vsaki temi preganjajo avtorji. Hahaha. Enkrat Snela, enkrat ena kuharca, enkrat sosedje, enkrat učitelji. Hahaha.

Paaač, tale lipa definitivno rabi inšpekcijo. Tako kot že rečeno, ta svinjarija bo koga še ubila. Ajaaa, nee, mogoče je pa že in je to point. Svinjarijo puščajo, da ljudje crkujejo, sploh starejši, pol pa svojce ožemajo finančno.

Situacija je, kar pač je in to nima veze z neplačanimi računi!

So pa verjetno glede na situacijo stanovanja cenejša in položnice nižje.

Kako lahko človek ve, da računi niso bli plačani takrat, ko je bila oseba še živa? In do zdaj tega ni nihče povedal ? Razloži to prosim. Veš šele takrat, ko ti to povejo. Moral bi biti telepat, da bi vedel prej. Torej avtorica je zvedela pred par dnevi (?) Ampak bi po tvoje morala vedet že prej? Ona bi ob smrti očeta morala avtomatično vedet, da obstajajo neplačane obveznosti? Ne govorim za takrat, ko postane lastnik, to vsak bebec ve. Aha, kar plačal boš račune za 3, 5, 10 let, brez problema, izveš včeraj, plačas danes. Ni problema. Ne moreš vedeti. Ne moreš vedeti dokler ti tega nekdo ne pove, še bolje pokaže. Zvedela je pa par dni nazaj. In zdaj je kriminalec, lažnivka in ne vem kaj še, ker ona je vedela. Se pravi – je vedela – že 10 let, ampak ni hotela, noče plačat. Torej – je vedela. Ne – ve zdaj, šele zdaj. ?‍♀️

Nihče tukaj pa noče niti videt tega, da je ona poslala dokazila, ki so jih tam ignorirali. Ampak ona bi morala plačat, kljub dokazilom. Pa bi plačala, pa bi uni tam čez 3 mesece, da je pa še nekaj obveznosti, pa bi šli tako lahko v nedogled. Človek je mrtev. Oni se pa lahko gredo igrice dokler bi jim uspevalo. Najprej na počistijo pred svojim pragom. Dobesedno.

vidite kar hočete videt, 18.09.2025 ob 16:29

Nihče tukaj pa noče niti videt tega, da je ona poslala dokazila, ki so jih tam ignorirali. Ampak ona bi morala plačat, kljub dokazilom. Pa bi plačala, pa bi uni tam čez 3 mesece, da je pa še nekaj obveznosti, pa bi šli tako lahko v nedogled. Človek je mrtev. Oni se pa lahko gredo igrice dokler bi jim uspevalo. Najprej na počistijo pred svojim pragom. Dobesedno.

Avtorica je podedovala stanovanje z vsemi računi.

Da res razjasni stanje, že par dni pišem, da naj zahteva kartico prometa. In mislim, da sem jo enako napisala.že prejsnjič.

Tam bo točno videla vse račune in vsa plačila in lahko tudi preverila, ali so vsa njena nakazila evidentirana.

Čisto enostavno.

Racunovodkinja iz JS, 18.09.2025 ob 16:34

Avtorica je podedovala stanovanje z vsemi računi.

Da res razjasni stanje, že par dni pišem, da naj zahteva kartico prometa. In mislim, da sem jo enako napisala.že prejsnjič.

Tam bo točno videla vse račune in vsa plačila in lahko tudi preverila, ali so vsa njena nakazila evidentirana.

Čisto enostavno.

Ne razumem. Tudi nasplošno, zase, bi rada vedela kako je s tem. Ta kartica. Kaj je to? Dokument? Papir?

Ali ni te stvari možno ponarejat? Če so se oni odločili, da je nekdo nekaj dolžen in hočejo to dosežt, lahko ponaredijo? Kako gre to? Če se prosi za to kartico, ali ti jo bodo sploh dali, če ne bodo hoteli, da veš da so te nategovali? Da bodo ignorirali prošnjo kot so ignorirali avtoričina dokazila?

Ker vem, da je ogromno primerov, ko poskušajo tako prit do denarja. Če vedo, da je možno preverit, zakaj še vedno poskušajo?

Tako bi potem tudi državo, vlado malo preverili, pa pokraden denar recimo vložili tja kjer se ga nujno rabi, ne pa za neke podzemne železnice in ladjice in sebi v žep. Aja, to ni v interesu nikogar?

Racunovodkinja iz JS, 18.09.2025 ob 15:44

Situacija je, kar pač je in to nima veze z neplačanimi računi!

So pa verjetno glede na situacijo stanovanja cenejša in položnice nižje.

A ti jaz povem kolko so položnice v lipi samo za upravljanje (torej kot SPL, le da je upravnik sintal)? Tudi do 180 eurov mesečno, potem pa še rezervni sklad do 80 eurov. Za tisto greznico veliko preveč. Jaz sem res, res nujno, takoj rabila streho nad glavo, denar ni bil problem. Ampak, ko sem to videla sem samo iskala boljšo možnost. Grozljivo. Ponoči si nisem upala ven. Ponoči, ko je bila tema, pozimi tudi ob 17h nisem šla več ven iz tiste luknje. Mislila sem, da se mi bo zmešalo. Imela sem urejeno. Povsod ščurki, stenice. Na hodnikih smrad. Na recepciji so mi zgubili (vprašanje, če res) rezervne ključe. Nikogar ni nič brigalo. Ne vem zakaj so sploh tam.

vidite kar hočete videt, 18.09.2025 ob 17:05

Ne razumem. Tudi nasplošno, zase, bi rada vedela kako je s tem. Ta kartica. Kaj je to? Dokument? Papir?

Ali ni te stvari možno ponarejat? Če so se oni odločili, da je nekdo nekaj dolžen in hočejo to dosežt, lahko ponaredijo? Kako gre to? Če se prosi za to kartico, ali ti jo bodo sploh dali, če ne bodo hoteli, da veš da so te nategovali? Da bodo ignorirali prošnjo kot so ignorirali avtoričina dokazila?

Ker vem, da je ogromno primerov, ko poskušajo tako prit do denarja. Če vedo, da je možno preverit, zakaj še vedno poskušajo?

Tako bi potem tudi državo, vlado malo preverili, pa pokraden denar recimo vložili tja kjer se ga nujno rabi, ne pa za neke podzemne železnice in ladjice in sebi v žep. Aja, to ni v interesu nikogar?

Kartica kupca je dokument, ki ga lahko vedno izpiše iz svojega programa vsak dobavitelj.

Po šifri kupca se izpiše njegov promet.

Zavedeni so vsi računi, ki so mu bili izstavljeni in vsa plačila, kar je bilo plačano.

Lahko pride do napak, seveda lahko, ni pa možno namerno goljufanje.

Če gre za elektriko, najemnino, karkoli … je lahko samo en račun za vsak mesec in kupec lahko sam preveri po svojih odrezkih poloznic  ali el.banki, ali so vsa plačila evidentirana.

Če gre vse čisto normalno, se vidi račun – plačilo – račun – plačilo – račun…

Pa računi napisano v enem stolpcu, plačila v drugem.

Skratka, vse se vidi in se lahko takoj ugotovi, ali kje kaj manjka, je kaj preveč..

Racunovodkinja iz JS, 18.09.2025 ob 17:45

Kartica kupca je dokument, ki ga lahko vedno izpiše iz svojega programa vsak dobavitelj.

Po šifri kupca se izpiše njegov promet.

Zavedeni so vsi računi, ki so mu bili izstavljeni in vsa plačila, kar je bilo plačano.

Lahko pride do napak, seveda lahko, ni pa možno namerno goljufanje.

Če gre za elektriko, najemnino, karkoli … je lahko samo en račun za vsak mesec in kupec lahko sam preveri po svojih odrezkih poloznic  ali el.banki, ali so vsa plačila evidentirana.

Če gre vse čisto normalno, se vidi račun – plačilo – račun – plačilo – račun…

Pa računi napisano v enem stolpcu, plačila v drugem.

Skratka, vse se vidi in se lahko takoj ugotovi, ali kje kaj manjka, je kaj preveč..

Se pravi, če nekaj stranki sploh ni bilo poslano, to vidijo tudi oni? In zakaj oni vsega tega ne preverijo? Ker kako bo stranka vedela, da nečesa ni dobila? Saj to ni krivda stranke. Konec koncev, po samih položnicah in mesecih in datumih vidiš ali je vsak mesec ali ne. Jaz sem enkrat sama po mesecih opazila, da mi manjka ena položnica, sem sama poklicala in povedala. Pa je bilo kar kaksne 3 mesece zamude pa me oni niso nič terjali. Sem ravno zato klicala in so mi lepo po navadni pošti poslali (nič po mailu). Nič opomina. Običajna položnica. Ma šlo pa je mislim, da za tv.

Samo potem bi avtorica morala dobit kartico za nazaj, pred očetovo smrtjo? Ker po položnicah, ki jih je ona plačevala sproti itak vidi, če kaj manjka? Pa če je to tako daleč nazaj in oni tako pozno pošljejo opomine, a to ne zapade? Kako nekaj takega ne vidijo prej? Stranka valda tega ne more vedeti.

Originale zadržite zase, samo kopije pošljite.

Že v štartu lahko goljufajo. Pošljejo pložnico in je pri sebi ne evidentirajo. Človek plača. Oni  nimajo evidentirano. Se verjetni tudi plačilo ne evidentira v prazno, če ni evidentirane izstavljene položnice. (?)  O mislim, da lahko, lahko, okoli prenašajo sploh starejše ljudi. Potem pa počakajo, da človek crkne in tako svojci plačajo še več. In tako imajo firme dobiček. Ali pa sebi v žep.

vidite kar hočete videt, 18.09.2025 ob 18:26

Se pravi, če nekaj stranki sploh ni bilo poslano, to vidijo tudi oni? In zakaj oni vsega tega ne preverijo? Ker kako bo stranka vedela, da nečesa ni dobila? Saj to ni krivda stranke. Konec koncev, po samih položnicah in mesecih in datumih vidiš ali je vsak mesec ali ne. Jaz sem enkrat sama po mesecih opazila, da mi manjka ena položnica, sem sama poklicala in povedala. Pa je bilo kar kaksne 3 mesece zamude pa me oni niso nič terjali. Sem ravno zato klicala in so mi lepo po navadni pošti poslali (nič po mailu). Nič opomina. Običajna položnica. Ma šlo pa je mislim, da za tv.

Samo potem bi avtorica morala dobit kartico za nazaj, pred očetovo smrtjo? Ker po položnicah, ki jih je ona plačevala sproti itak vidi, če kaj manjka? Pa če je to tako daleč nazaj in oni tako pozno pošljejo opomine, a to ne zapade? Kako nekaj takega ne vidijo prej? Stranka valda tega ne more vedeti.

joj  daj avtorica, ne seri. Če so pisali na mail, so tudi napisali, kateri računi niso plačani! Vedno napišejo, kaj ni plačano. saj ne bodo pisali samo “nekaj vaših računov ni plačanih, prosim plačajte”.

Črno na belem napišejo, kaj naj bi se plačalo, kateri račun še ni bil poravnan. Kar nekaj brez veze nakladaš.

seveda ja, 18.09.2025 ob 19:45

joj  daj avtorica, ne seri. Če so pisali na mail, so tudi napisali, kateri računi niso plačani! Vedno napišejo, kaj ni plačano. saj ne bodo pisali samo “nekaj vaših računov ni plačanih, prosim plačajte”.

Črno na belem napišejo, kaj naj bi se plačalo, kateri račun še ni bil poravnan. Kar nekaj brez veze nakladaš.

Meni recimo niso. Meni so v mail napisali: … je odprtih za 1.437 eur postavk. Ne sintal.

Noup, 18.09.2025 ob 20:06

Meni recimo niso. Meni so v mail napisali: … je odprtih za 1.437 eur postavk. Ne sintal.

In pol jim odpišeš: Katere so te postavke in za katere mesece, prosim, če specifizirate. Kaj, so ti poslali položnico za več kot jurja brez da bi specificirali, česa nisi plačala? Al so ti napisali, imate dva jurja dolga, poravnajte ga na ta in ta račun? Daj no….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close