Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nimam denarja za test

Nimam denarja za test

Kaj danes me bodo spustili k zdravniku.. Narocila sem se ze 3 tedne nazaj in nimam denarja za test,a kdo potem to sofinancira, ker jaz res nimam…

In ne mi z argumentom da je cepljenje zastonj. Sem prebolela korono in ne vidim potrebe da se cepim ce s tem zascitim samo sebe prenasam pa lahk itak dalje.

Tudi jaz nimam denarja za taksne porkarije.

Če ste preboleli in ste si zrihtali potrdilo o prebolelosti, potem ne potrebujete testiranja, ker je za vas enako kot če ste cepljeni. Če pa ste preboleli in si niste zrihtali potrdila o prebolelosti, potem pa ne vem, zakaj si niste?

Sofinanciral vam ne bo ničesar nihče. Tisti testi za samotestiranje, ki jih lahko krije delodajalec, pa veljajo samo za v službo in nikamor drugam.

Odgovor na objavo uporabnika
Vprasanje430, 15.09.2021 ob 09:45

Kaj danes me bodo spustili k zdravniku.. Narocila sem se ze 3 tedne nazaj in nimam denarja za test,a kdo potem to sofinancira, ker jaz res nimam…

In ne mi z argumentom da je cepljenje zastonj. Sem prebolela korono in ne vidim potrebe da se cepim ce s tem zascitim samo sebe prenasam pa lahk itak dalje.

Če ste COVID-19 preboleli, in je bila okužba ugotovljena s pozitivnim PCR testom, potem si lahko to potrdilo brezplačno prenese iz portala zVEM, oz. si ga date natisniti v lekarni (za nek minimalen strošek tiskanja).

Če pa ste preboleli COVID-19 in niste opravljali testa, pa vam mora potrdilo o prebolelosti izdati vaš osebni zdravnik na vašo zahtevo.

Brez strahu in brez panike. Veliko ljudi je s temi ukrepi v stiski, a ni vse tako črno, kot se zdi. Bistveno je, da ostanemo človeški in se medsebojno po najboljših močeh podpiramo.

iDESI603, 15.09.2021 ob 10:20

Če ste COVID-19 preboleli, in je bila okužba ugotovljena s pozitivnim PCR testom, potem si lahko to potrdilo brezplačno prenese iz portala zVEM, oz. si ga date natisniti v lekarni (za nek minimalen strošek tiskanja).

Če pa ste preboleli COVID-19 in niste opravljali testa, pa vam mora potrdilo o prebolelosti izdati vaš osebni zdravnik na vašo zahtevo.

Brez strahu in brez panike. Veliko ljudi je s temi ukrepi v stiski, a ni vse tako črno, kot se zdi. Bistveno je, da ostanemo človeški in se medsebojno po najboljših močeh podpiramo.

Saj veš koliko časa velja potrdilo o prebolevnosti ali se samo pametnega delač?

To potrdilo velja 6 mesecev. Mi smo preboleli januarja.

butelj968, 15.09.2021 ob 10:39

Saj veš koliko časa velja potrdilo o prebolevnosti ali se samo pametnega delač?

Po zadnjih informacijah naj bi veljalo 6 mesecev (180 dni) od dneva potrditve diagnoze, vendar ne prej, kakor 10 dni po postavljeni diagnozi.

potrdilo potrdilo, 15.09.2021 ob 10:39

To potrdilo velja 6 mesecev. Mi smo preboleli januarja.

Ja, to je podobno, kakor pri cepljenih. Mislim, da se bo tudi “prvocepljenim” počasi začela iztekati veljavnost izpolnjevanja pogoja PCT. V obeh primerih je, kolikor vem, potrebno prejeti en (poživitveni) odmerek cepiva, ali pa se testirati in predložiti negativen izvid testa.

iDESI603, 15.09.2021 ob 10:42

Po zadnjih informacijah naj bi veljalo 6 mesecev (180 dni) od dneva potrditve diagnoze, vendar ne prej, kakor 10 dni po postavljeni diagnozi.

In kaj naj človek naredi 181 dan? Tvoji nasveti so povsem ničvredni.

Znacilno za socialce.   Cepili se ne bi, za teste pa nimajo denarja.   Nimajo niti pameti.

butelj968, 15.09.2021 ob 10:45

In kaj naj človek naredi 181 dan? Tvoji nasveti so povsem ničvredni.

Na voljo ima testiranje ali cepljenje. O tem je imel 180 dni za razmislek. Za primerjavo: trenutno sem v nemški regiji, kjer velja 2G-pravilo. Po naše torej P ali C. T sploh ni več kategorija.

. https://youtu.be/wyGME9nDPGo

Mene me ti novi vladni ukrepi niso popolnoma nic prizadeli. Res, cisto nic. Jaz zivim po starem naprej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close