Nimam denarja za test
Kaj danes me bodo spustili k zdravniku.. Narocila sem se ze 3 tedne nazaj in nimam denarja za test,a kdo potem to sofinancira, ker jaz res nimam…
In ne mi z argumentom da je cepljenje zastonj. Sem prebolela korono in ne vidim potrebe da se cepim ce s tem zascitim samo sebe prenasam pa lahk itak dalje.
Če ste preboleli in ste si zrihtali potrdilo o prebolelosti, potem ne potrebujete testiranja, ker je za vas enako kot če ste cepljeni. Če pa ste preboleli in si niste zrihtali potrdila o prebolelosti, potem pa ne vem, zakaj si niste?
Sofinanciral vam ne bo ničesar nihče. Tisti testi za samotestiranje, ki jih lahko krije delodajalec, pa veljajo samo za v službo in nikamor drugam.
Vprasanje430, 15.09.2021 ob 09:45
Kaj danes me bodo spustili k zdravniku.. Narocila sem se ze 3 tedne nazaj in nimam denarja za test,a kdo potem to sofinancira, ker jaz res nimam…
In ne mi z argumentom da je cepljenje zastonj. Sem prebolela korono in ne vidim potrebe da se cepim ce s tem zascitim samo sebe prenasam pa lahk itak dalje.
Če ste COVID-19 preboleli, in je bila okužba ugotovljena s pozitivnim PCR testom, potem si lahko to potrdilo brezplačno prenese iz portala zVEM, oz. si ga date natisniti v lekarni (za nek minimalen strošek tiskanja).
Če pa ste preboleli COVID-19 in niste opravljali testa, pa vam mora potrdilo o prebolelosti izdati vaš osebni zdravnik na vašo zahtevo.
Brez strahu in brez panike. Veliko ljudi je s temi ukrepi v stiski, a ni vse tako črno, kot se zdi. Bistveno je, da ostanemo človeški in se medsebojno po najboljših močeh podpiramo.
iDESI603, 15.09.2021 ob 10:20
Če ste COVID-19 preboleli, in je bila okužba ugotovljena s pozitivnim PCR testom, potem si lahko to potrdilo brezplačno prenese iz portala zVEM, oz. si ga date natisniti v lekarni (za nek minimalen strošek tiskanja).
Če pa ste preboleli COVID-19 in niste opravljali testa, pa vam mora potrdilo o prebolelosti izdati vaš osebni zdravnik na vašo zahtevo.
Brez strahu in brez panike. Veliko ljudi je s temi ukrepi v stiski, a ni vse tako črno, kot se zdi. Bistveno je, da ostanemo človeški in se medsebojno po najboljših močeh podpiramo.
Saj veš koliko časa velja potrdilo o prebolevnosti ali se samo pametnega delač?
potrdilo potrdilo, 15.09.2021 ob 10:39
To potrdilo velja 6 mesecev. Mi smo preboleli januarja.
Ja, to je podobno, kakor pri cepljenih. Mislim, da se bo tudi “prvocepljenim” počasi začela iztekati veljavnost izpolnjevanja pogoja PCT. V obeh primerih je, kolikor vem, potrebno prejeti en (poživitveni) odmerek cepiva, ali pa se testirati in predložiti negativen izvid testa.
butelj968, 15.09.2021 ob 10:45
In kaj naj človek naredi 181 dan? Tvoji nasveti so povsem ničvredni.
Na voljo ima testiranje ali cepljenje. O tem je imel 180 dni za razmislek. Za primerjavo: trenutno sem v nemški regiji, kjer velja 2G-pravilo. Po naše torej P ali C. T sploh ni več kategorija.
Forum je zaprt za komentiranje.