Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Nikoli več s Globtourjem na dopust

Nikoli več s Globtourjem na dopust

Po vrnitvi z nezadovoljnih počitnic, ki smo jih vplačali pri Globtourju, smo v 8 dneh poslali reklamacijo na agencijo.Njihov odgovor, ki je prispel po 2 mesecih , je bil nesramen ciničen in aroganten.Priznali so cel kup svojih napak, priznali, da so imeli morda res nekoliko nerodno vodičko(ki naj bi jo ostro opozorili, da podobnih napak ne sme več ponavljati) ampak reklamacije niso priznali in povrnitev 20 % so v celoti zavrnili.Imeli smo tudi nekaj pogovorov z direktorjem Globtourja, ki se je obnašal kot kakšen smrkavec, star 15 let(prepotenten, nesramen, vzvišan!!).Oglasili smo se na Zvezo potrošnikov, Zavod za zaščito potrošnikov in seveda tudi na Tržni inšpektorat.Te so zahtevali soočenje in potem so nam končno prizali 5.000 SIT povrnitve denarja(popolna ignoranca!!), čeprav se je izkazalo, da v celotnem aranžmaju ni prav nič štimalo(zavajanje pri vplačilu aranžmaja, saj smo dobili čisto nekaj drugega, kot smo vplačali, več urne zamude avijona,izleti vplačani pri Globtourju so bili dražji tudi do 40%,nesposobna in lena vodička), celo število zvezdic hotela, se je izkazalo, da jih je bilo manj…
Odločili smo se, da gremo v tožbo,saj takega ponižanja in zafrkancije še nismo doživeli, pa čeprav vsako leto potujemo po 3-krat z različnimi agencijami. Zanima me, če morda kdo pozna kakšnega odvetnika, ki se spozna in ima iskušnje s podobnimi zadevami.Za odgovore že v naprej hvala!

hmm … sam se nikoli nisem imel slabih izkušenj z agencijo SAJ SI RAJE VSE ORGANIZIRAM SAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ter tako vsaj veš pri cem si in si lahko jezen le nase če ne gre vse po programu.
Kaj namreč agencija sploh je. Agencija je posrednik med vami in ponudnikom storitev, hoteli, turistični izleti, letali, hrano in vsa ta jajca. Torej agenciji plačaš svojo nesposobnost, nezmožnost oz lenost v obliki provizije za vse niti ki jih oni vlečejo zate. Te niti pa niso vedno po naših pričakovanjih in željah. Agencije pa prav tako ne moremo obtoževati za zamude letal katerih ne vozijo oni!!!
jebes agencije in “popotnike” ki jih najemajo.

lp

Lepo si napisal damjanc, ti si res car, ponosen sem nate, ti si taka faca, kar sam potuješ, in se ti jebe za vse te nesposobneže, ki niso tako free kot ti, te navadne ovce, ki gredo s turističnimi agencijami, ti pa kar sam, med vse nevarnosti (ki se jih seveda ne bojiš), spoznavaš lokalno kulturo in utrip tujega mesta in dežele, se hraniš v lokalnih beznicah in spiš v razfukanih hotelih. Ja, prav imaš, ti debeluhi, ki poležavajo na plažah, si kaj drugega kot zanč agencijo tudi ne zaslužijo, da se jim vsaj kaj zgodi, ne tako kot tebi, ki imaš na tone dogodivščin vsak dan potovanja.

In ja, tvoj odgovor je bil natanko to, kar je Tina vprašala in res si bil v pomoč.

Daj, za take zadeve je po moje OK odvetnik Jelenič.

Lp

men se zdi pa pretirano da greš v tožbo zaradi enega potovanja….pomojem v teh (ne vem koliko) letih kolikor pri nas te tožbe tečejo, samo še več denarja in živcev zgubil, pa četudi zmagaš in ti vrnejo denar od potovanja. monje mneje pač….res pa je, da človek popizdi če je nategnjen!

Lep pozdrav,

Mene pa bi zanimalo kam ste potovali in kolko ste placali ce to ni skrivnost ?
Hvala.

PS : Osebno sem do sedaj bil vedno zadovoljen s tem kar sem dobil od globtour-ja,
seveda pa je ocena necesa takega izredno subjektivne narave.

Zadnja sprememba (02-12-04 12:17)

Tudi jaz nikoli več z njimi. Mi smo sicer zahtevali 40% in dobili povrnjeno 25%. Za razliko pa se ne gremo tožarit.

Predlagam ti, da greš najprej v medije – Tednik na TVSLO in Preverjeno na POP TV.

Za tožbo boš dejansko porabila preveč živcev.

Ali lahko napišeš kaj več o tej katastrofi od dopusta ?

Jest sm bila pa 2x z njim(Egipt, Budimpešta), pa sem bila ful zadovoljna! Vse je klapal pa še zelo dobre vodiče smo imeli, ki so res obvladal stvar.Jest bom še šla z njimi!

Tudi jaz bi rad izvedel kaj vec o tem katastrofalnem dopustu. Opomnil bi pa tudi da za zamudo letal na zalost niso krive agencije temvec letalski prevozniki in letalisca …

No, če si bila v Egiptu z Globtourjem, potem si imela verjetno za vodiča Heleno.Mi smo jo namreč imeli in je bila popolnoma nekoristna.Videli smo jo samo enkrat in še takrat je prišla samo zato, da smo pri njej vplačali izlete(potem smo v mestu ugotovili, da so vsi izleti pri drugih 30% cenejši, kot pri Globtourju).Ko smo šli na izlet, se je veselo sončila na palubi, namesto da bi nam kaj povedala npr. o Egiptu-pisalo je namreč, da je slovenski vodič za prevode in razlago.No mi jo nismo rabili, ker smo se kar sami z domačini pomenili, ampak kar nekaj starejših parov pa so precej čudno gledali, ker so od nje malo več pričakovali.Da ne govorim, da je zamudila na letališče in jo je cel avijon potnikov 15´ čakalo ob 1:20 zjutraj, da izvejo kje bodo preostanek noči prespali.Bila je res perla vseh vodičev, ki sem jih spoznal.

Lansko leto sem bila v Egiptu. Vse je bilo O.K. Vodič je bil drug in je bil zelo vredu. Je pa tako – kolikor plačaš toliko dobiš. Hotel npr. v Egiptu mora imeti 5 zvezdic. Agencija ne more vplivati na letalske zamude in tudi to je normalno, da so izleti dražji. Če ne pojdite na izlet z lokalno turistično agencijo. Vodiči govorijo angleško in nemško. Mislim, da s tožbo ne boste daleč prišli. Hotel pa si vedno izbiramo sami.

Mi smo bili lansko leto na Braču -Supetar. Bili smo nadvse zadovoljni – lepe, velike sobe, dobra hrana, dobri animatorji. Skratka vse je bilo SUPER.
lp,Mojca

Hvala za natanko en koristen nasvet od “O oo OOO “. Spraševala sem namreč za kakšno ime odvetnika, ki se vsaj malo spozna na te pravniške nasvete okoli agencij. Odvetnika Jelenič-a bom sigurno vprašala za nasvet.
Vsem ostalim tudi hvala. Z vsemi se seveda popolnoma strinjam, da je treba hoditi na dopust v lastni režiji in ko sem bila mlajša, sem precej prepotovala.Tudi glede tožbe se 100% strinjam, ampak jezi me, da imajo agencije vse niti v svojih rokah in da ponujajo nekaj, da te privabijo in potem dobiš čisto nekaj drugega.Predvsem pa me je razjezil odnos direktorja Globtourja, ker če je on tak, je verjetno tudi celotna organizacija temu primerna.Saj razumete:”stranka je zato, da prinese denar, mi pa smo tukaj, da jo močno nategnemo.Bolj nam bo to ratalo bolj bomo veseli!!”Ampak dolgoročnega zaupanja si pa na tak način sigurno ne ustvarjaš. Kot pravijo:DOBER GLAS SE SLIŠI V DEVETO VAS, slab pa še dlje!!!!

Če pa imete prosim še kakšno ime odvetnika, že v naprej hvala.

Nočem bit nesramna, ampak bom vseeno napisala kaj si mislim o tej temi.Na potovanja vedno hodimo v lastni režiji, oziroma si prek agencije rezerviramo le polete in prenočišča (pa tudi ne vsa). Letos jeseni sem pa bila z Globturjem v Sharmu na počitnicah pred začetkom faksa. Ni mi jasno zakaj so vam tako važni njihovi vodiči…jaz si še imena naše vodičke nisem zapomnila, itak sem bila vsak dan cel dan na plaži (pač tja sem šla z busom, nazaj pa vedno peš mimo trgovin) in mi na kraj pameti ni padlo da bi ob enih popoldan hodila nazaj v hotel na sestanek z vodičko. Na izlete smo šli sami prek lokalne agencije – to je jasno da je povsod na svetu ceneje če greš z lokalno agencijo, kot pa z našimi…preden pa grem na kako potovanje, ali pa tudi samo na počitnice v kako novo državo, si vedno preberem čim več o njej (internet, Lonely Planet ali kak drug vodič). Naša vodička nam je dala telefonsko številko, in vem da so jo nekateri klicali in se je vedno oglasila. V enem tednu je 2x prišla v hotel na sestanek. Razumem da ni fer če človek plača za 4* in dobi 3* ampak to se ne dogaja samo pri Globtourju, nekatere države imajo tudi drugačne standarde kot mi, in lahko naše 4* pomenijo tam 3*, naših 5 pa njihovih 6 in podobno…kar se tiče zamujanja, ja to zna biti zoprno, da že prvi dan zamudi na letališče, ampak se zgodi…sem samo povedala svoje mnenje in nobenega nisem hotela užalit, lp

Jaz tudi nikol več z njimi, ker potujem vedno v lastni režiji

Bravo! Se popolnoma strinjam s O oo OOO

Sicer pa sem ze 100x napisu da na tem forumu zna folk samo sikat in nikol odgovorit tistega kar se prosi. Ob tem se pa obvezno pove da potujejo/mo sami in se hvalijo kje so že bli.

LP

Me veseli, da sem ti vsaj malo pomagal.

Drugače pa takole – mi hodimo na dopust sami in včasih tudi z agencijo. Z Globtourjem sem imel sicer sam pozitivne izkušnje, sem se pa pošteno jezil na Van Gogh. Katastrofa. Ko pa sem se pritiožil, so se pa obnašali, kot da bi bil jaz nor. Njihove metode so se jim zdele najbolj normalne. Meni je šlo pa na k. recimo to, da smo se ustavili za kosilo na najbolj nemogočem mestu, z eno obupno in drago restavracijo, pri tem, da je bilo 10 km naprej mesto z desetimi normalnimi oštarijami. Pa se dobro ve zakaj, vodič pri tem dobro pokasira.

No, pa še druge pizd.rije so bile, sem zahteval delno povračilo denarja, pa so se res obnašali, ko da bi bil zadnji lolek. Vendar se potem tudi jaz nisem odločil za tožbo. Se mio ne da.

lordwales svetuje :

1.poišči na webu destinacijo , preveri ceno , ponudbo !
2. rezervacija !
3. odhod ! / ne več kot 10 kg prtljage /
4. uživate !
5. plačate na hotelski recepciji z evro card / aktiva !

to je vsa znanost !

Tudi mi smo bili letos v Egiptu z Globtourjem(last minute) in pri vplačevanju so tudi nam rekli, da plaža ne bo odaljena od hotela več kot 500 metrov(imava namreč majhnega otroka in se je z njim in vozičkom težko po vročini sprehajaš).No padli smo v hotel(ki naj bi bil tudi 4*), ki je bil tudi 2.5 Km oddaljen od plaže in avtobus je peljal 3-krat zjutraj na plažo in 3-krat nazaj popoldne.Vmes si pa pač moral biti z majhnim otrokom na plaži, ali pa plačat taksi.
Tudi mi smo imeli Heleno za vodičko in od nje res ni bilo prav posebne koristi.Ko smo jo prosili, če nas lahko premesti v drug hotel, ki je imel tudi 4*(Noria Resort), nam je rekla, da bi bilo potrebno doplačati.Poslovanje tega Globtourja res ne razumem.Kot kaže je njim gost zadnja briga in vodička bi se res morala vsaj malo bolj potruditi in poiskati možnost za zamenjavo(oba hotela sta imela 4 * in na napotnici je pisalo samo hotel 4*).Tudi jaz ne grem nikoli več z Globtourjem!!

jaz sem bila 3x z njimi in sem 2x imela reklamacijo. Katastrofa. Enkrat so mi dali nekaj malega, enkrat le dopis. Zelo sem jim tudi zamerila aroganco pri reševanju reklamacij. Zato z njimi nikoli več.

Jaz sem bila letos z Globtourjem v Turčiji in razen tega da smo z Brnika štartali z 2 urno zamudo, nimam nobenih pripomb. Aha, mogoče samo na njihovega vodiča ki je v Turčiji forsiral samo 1 izlet – Kapadokijo, ki je bil za 2 dni in zato najdražji! Hotel je bii mega, sploh glede na last minute, plaža blizu… vse cool!
Vem da nisem pripomogla z odvetnikom, ampak si ne morem kaj da ne povem da se verjetno tudi pri njih kdo trudi!!!

Jaz sem bila zdaj za Božič z njimi.Imeli vodiča katastrofa.Preden smo štartali,je skritiziral mesto,ki smo ga imeli za obiskat(prestolnico).Da kaj gremo v to prestolnicio,ki je bala!
Sploh ni počakal 2 ki sta se izgubila.Hotel 4 zvezdice,na sliki full lep,pol pridemo tam in čez nek gozdiček smo prišli v neke sobe.Zajtrk zmanjkal…
Ma….niti nočem se več spominjat.

sem bil za novo leto v bratislavi z avanturo

to ni normalno

pred odhodom dobimo razpored kje bomo spali in ostalo

na pol poti nam vodic
rece
da je prislo do spremembe da bomo sli v drug hotel boljsi

prosim lepo pridemo v bratislavo pa recejo da jih mora 6 iz avtubusa v en cist tretji hotel

potem je se rekel ce ne gremo sami nas bo po spisku dolocil

halo a smo ovce

glavno jaz ne grem vec z nobeno agencijo

Jaz grem rada z agencijo, posebno s KOmpasom, do zdaj se mi še niso izneverili, pa sem že nekaj denarja pustila pri njih – tako za potovanja kot za sejme.

Sem pa slišala vse najslabše o Globturju in Iliriki. Ja, bo že nekaj na tem. Sočustvujem. Prav pa je, da ste vztrajali, tako ste jim dali vedeti, da ne morejo ljudi kar tako, malo za hec zajeb***. Saj jim vendar plačamo!

Mislim, da bi bilo dobro še enkrat kontaktirati Zvezo potrošnikov, pa bodo oni dali kakšen predlog.
Ne imejte pa slabe vesti, če vas nadobudni popotniki kregajo, da podpirate turistične agencije. Na svetu so pač različni ljudje, eni nimajo čase ne energije (znanaja), da bi sami organizirali potovanja! Zato pa obstojajo agencije!
Važno je, da se Slovenci odpravimo od doma, pogledati preko plank – pa naj bo to z agencijo ali v lastni režiji!
Zagotovo pa tisti, ki potuje kot popotnik ne more za svoje ponesrečeno potovanje nikogar kriviti – kakor samega sebe!
Je pa res, da se je meni priskutilo turistično preganjanje, pa sem bil vodič, kaj bi šele bilo če bi bil – turist?

Se strinjam s teboj glede različnih pogledov na potovanja. Pogosto pa opažam, da nekateri ( da ne bom spet v nemilosti ta pravih popotnikov ) ” samoorganizacijski ” popotniki tudi v svojih očeh niso krivi, če se jim kaj zgodi. Vedno jin namreč nekdo ” nategne “. Torej niso sami krivi ampak nekdo drug – in navadno se seveda jezijo nanj in ne nase.

Kaj ni nekaj takega tudi z agencijskimi popotniki, dopustniki itd. Nismo mi krivi, ker smo izbrali točno TO agencijo, ampak je kriva agencija, ki ni izpolnila našega pričakovanja. ( govorim splošno in ne o kakšnih resnično upravičenih in v nebo vpijočih kiksov )

Kaj ni lepo v vsakem primeru nismo krivi mi ampak nas je ” nategnila” agencija ali pa kdo tretji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close