Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika nikoli mi ne uspe..

nikoli mi ne uspe..

…narediti dobrih zelenjavnih zrezkov !! Ne vam,kaj je narobe? Delam po receptu,a se mi vedno “razmajejo”.Če naredim malo bolj kompaktno maso,se mi pa zdi,da so premalo sočni!? Kaj delam narobe? Mogoče imam pa slab recept? Marja

Sama jih ne delam, je pa tukaj Babi zapisala kako jih dela ona:

Morda bi napisala še svoj recept pa ti bodo deklice mogoče znale povedati kako in kaj?

vzameš buške, jih naribaš. Vzameš korenje, ga naribaš, zmrznjeno cvetačo, brokoli, naribaš, na kockice narezan dimljen sir, papriko narezano na majhna kockice, grah, koruzo in olive – jih sesekljaš. Dodaš eno jajce in eno staro žemljo, po želji lahko dooaš tudi pršut narezan na kockice. premešaš in z rokami oblikuječ kroglice. Na olju jih popečeš na štedilniku ali v pečici. Zraven pa ogormna skleda solate…..njami

Delam jih približno tako kot baja baja.Mogoče bi morala dati malo več kruha!? Tisti babini mi pa delujejo njami,kot pravite! Zlasti tisti z malancani!
Hvala ! Marja

Ja, pa ko bodo bučke probaj slavni recept za bučkine polpete od Backa:

Morda bi se dalo celo na enak način narediti tudi iz druge zelenjave?

O Marička,

k vsem naštetim sestavinam dodaj dva jajce, saj jajce je znano kot vezivo, če so ti premehki pa dodaj še kakšno žlica ali pest giza in pusti, da nekja časa stojijo. Potem namesto kroglic naredi polpete, se lepše pečejo in tudi njihov videz je lepši.

Veliko uspeha!

Hvala! Saj sem delala take plošnate. Malo več kruha pa bo,kajne!? 🙂 Marja

mi smo jih kupile v trgovini 1000 sit

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close