Niko
Pozdravljeni, (sedaj sva stara nkaj čez 30)
pred sestimi leti sem bil v petletni zvezi s cudovito zensko. Zal so se svari koncale, ker nisem bil pripravljen pri sebi razresiti dolocenih tezav, ki sem jih imel. Ne recem, da ni bila zveza zato kdaj tezka, ampak sem se vselej trudil po najboljsih moceh. Zvezo sem koncal jaz.
Ceprav sem v vmesnem casu hodil na zmenke in se dobival z dvema, nikoli nisem vec zacutil tako intenzivno in mocno, kot sem pri bivsi. In nikoli je nisem pozabil. Prav tako sem veliko tudi mislil nanjo. Vem, da me je tudi ona neverjetno mocno ljubila.
Mine sest let. Jaz je v tem casu nisem kontaktiral, ker je nisem zelel vznemirjati in kakorkoli razburkati njeno zivljenje. V tem casu sem veliko delal na sebi, ustvaril super kariero, dosegel veliko lastnih ciljev. In pred mesecem dobim njeno sporocilo. Pogovor je vodil do srecanja na pijaci. Vse je bilo super. Nic ni namigovala na karkoli. Bilo je cisto casual in na hitro. Ima super urejeno zivljenje, kot jaz. Jaz sem samski, mislim, da ona tudi, ampak o tem se nisva pogovarjala.
A menite, da je to z njene strani potreben “zakljucek”, zelja po prijateljstvu ali menite, da bi morda rada ponovno poizkusila, kako bi bilo, ce bi bila par.
Hvala.
Sporocilo bivse po 6 letih od razhoda, 05.01.2022 ob 01:26
Pozdravljeni, (sedaj sva stara nkaj čez 30)
pred sestimi leti sem bil v petletni zvezi s cudovito zensko. Zal so se svari koncale, ker nisem bil pripravljen pri sebi razresiti dolocenih tezav, ki sem jih imel. Ne recem, da ni bila zveza zato kdaj tezka, ampak sem se vselej trudil po najboljsih moceh. Zvezo sem koncal jaz.
Ceprav sem v vmesnem casu hodil na zmenke in se dobival z dvema, nikoli nisem vec zacutil tako intenzivno in mocno, kot sem pri bivsi. In nikoli je nisem pozabil. Prav tako sem veliko tudi mislil nanjo. Vem, da me je tudi ona neverjetno mocno ljubila.
Mine sest let. Jaz je v tem casu nisem kontaktiral, ker je nisem zelel vznemirjati in kakorkoli razburkati njeno zivljenje. V tem casu sem veliko delal na sebi, ustvaril super kariero, dosegel veliko lastnih ciljev. In pred mesecem dobim njeno sporocilo. Pogovor je vodil do srecanja na pijaci. Vse je bilo super. Nic ni namigovala na karkoli. Bilo je cisto casual in na hitro. Ima super urejeno zivljenje, kot jaz. Jaz sem samski, mislim, da ona tudi, ampak o tem se nisva pogovarjala.
A menite, da je to z njene strani potreben “zakljucek”, zelja po prijateljstvu ali menite, da bi morda rada ponovno poizkusila, kako bi bilo, ce bi bila par.
Hvala.
Kolikokrat boste dopustili, da gre življenje “mimo vas”, brez da bi pravočasno naredili korak? Če ga ne naredi nihče, nikoli ne veš, kaj bi bilo – če bi bilo.
če mene vprašaš, 05.01.2022 ob 11:02
Kolikokrat boste dopustili, da gre življenje “mimo vas”, brez da bi pravočasno naredili korak? Če ga ne naredi nihče, nikoli ne veš, kaj bi bilo – če bi bilo.
Kar ima “za biti” pride spontano, naravno, brez posebnega truda. Se enostavno zgodi. Dva, ki sta si namenjena se nikoli ne zgrešita, preverjeno. Vse ostalo je nepotrebno izgubljanje časa, energije in čustev na napačnih ljudeh in s tem povzročanje srčnih ran, zaradi katerih se po nepotrebnem zapiraš, da bi se v prihodnje zaščitil. Skozi zid enostavno ne gre, pa če se še tako trudiš. Prepusti se raje toku življenja, ki ti bo prinesel točno to kar potrebuješ in ne tisto, kar ti misliš (morda zaradi trenutne osamljenosti) da bi bilo dobro zate.
Kaju, 05.01.2022 ob 11:06
Kar ima “za biti” pride spontano, naravno, brez posebnega truda. Se enostavno zgodi. Dva, ki sta si namenjena se nikoli ne zgrešita, preverjeno. Vse ostalo je nepotrebno izgubljanje časa, energije in čustev na napačnih ljudeh in s tem povzročanje srčnih ran, zaradi katerih se po nepotrebnem zapiraš, da bi se v prihodnje zaščitil. Skozi zid enostavno ne gre, pa če se še tako trudiš. Prepusti se raje toku življenja, ki ti bo prinesel točno to kar potrebuješ in ne tisto, kar ti misliš (morda zaradi trenutne osamljenosti) da bi bilo dobro zate.
Dva, ki sta si namenjena se nikoli ne zgrešita, preverjeno.
Ah, tudi tukaj vidiš samo rezultate tega, kar so ljudje storili. In ne tistega, čemur so se izognili.
A ne mene poslušat: sem nepopravljiv optimist in ne zapiram vrat za sabo. Ker skozi soočanje v odnosih rastemo. Ne takrat, ko se jim izogibamo zaradi predvidevanja – ki se je porodilo (zgolj?) v naši glavi na podlagi preteklih izkušenj. Če so bile nekoč trpke, verjamem, da sem lahko deležna tudi drugačnih.
če mene vprašaš, 05.01.2022 ob 11:19
Dva, ki sta si namenjena se nikoli ne zgrešita, preverjeno.
Ah, tudi tukaj vidiš samo rezultate tega, kar so ljudje storili. In ne tistega, čemur so se izognili.
A ne mene poslušat: sem nepopravljiv optimist in ne zapiram vrat za sabo. Ker skozi soočanje v odnosih rastemo. Ne takrat, ko se jim izogibamo zaradi predvidevanja – ki se je porodilo (zgolj?) v naši glavi na podlagi preteklih izkušenj. Če so bile nekoč trpke, verjamem, da sem lahko deležna tudi drugačnih.
Na neki točki se je avtor odločil zapustiti to žensko, očitno zaradi “nepremostljivih razlik” med njima. Nekaj mu že ni pasalo na njej, da se je tako odločil in ljudje se kaj dosti v osnovi ne spremenimo z leti. Ta problem se bo pojavil s časom spet, ko mine tista začetna romantika in se na eni točki spet naveliča njenih muh ali karkoli je že bilo narobe. Po prebranem menim, da je osamljen, boljše ni na vidiku trenutno in bi mu ustrezala kot rezerva oz mostiček. Če je pametna, se bo spomnila trenutka ko jo je zapustil in kako se je takrat ob njem počutila ter se distancirala od vseh nadaljnjih poskusov vzpostavitve stika in komunikacije. Če ni, bo nasedla mamljivi romantični pravljici, ki ji jo bo napletel in izgubila še teh par let preden ji dokončno uniči življenje, ko jo zapusti pri 35 ali 40 ko si najde “ta pravo”. Nekdo, ki te je sposoben enkrat tako globoko prizadeti, te drugič še lažje. Če pa on ve, da je ona še vedno zaljubljena vanj je to le njegova igra filanja ega, trenutne priročnosti in zavedanja, da lahko oz ta trenutek preverjanja “ali še lahko”. V kolikor se ženska ceni in spoštuje, ima dostojanstvo in goji zdravo mero ljubezni do sebe, zdravo samopodobo, ga bo gladko zavrnila in se nikoli več ne ozrla nazaj. Nikoli NIKOLI ne bi bila številka dva, rezervni plan ali dopustila nekomu, ki me je prizadel na kakršenkoli način, da se vrne v moje življenje, sploh pa ne po tem ko mi ga je enkrat uničil in sem se sama postavila nazaj na noge. Kje je bil 6 let? 6 rojstnih dni, 6 let vzponov in padcev, ko ga je potrebovala? Če ni bil ob njej in ji dal vedeti, da mu ni vseeno vdak dan, ni vreden nove priložnosti. Sem pa prepričana, da ga je po 6 letih že prerasla in prebolela, morda je tudi ona želela le preveriti ali sploh še kaj čuti do njega, ali pa ji je vendarle uspelo tisto najtežje in je premagala samo sebe pri eni najtežjih lekcij v življenju – kako odpustiti nekomu, ki mu niti ni žal in obrniti list.
Forum je zaprt za komentiranje.