Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nihče mi ni voščil božiča

Nihče mi ni voščil božiča

Evo. Tudi jaz sem tak idiot na katerega se nihče ni spomnil.

Vsako leto sem poslala ogromno sporočil, pisanih voščil z doma narejenimi voščilnicami…..in nazaj sem dobila samo kratek sms z besedami: tebi tudi, enako ali pa samo hvala. Na 1. smo vedno vzeli darila in šampanjec in se odpravili voščit novo leto mojim staršem, moževim staršem, pa njegovemu bratu….vse do lani, ko sem bila cele tri tedne bolna ravno v tem času in nisem bila ravno v stanju za izdelovanje voščilnic in pisanje sms-jev….

Razen moje matere in tašče se nihče ni spomnil name. Niti tistega…tebi tudi… nisem dobila. Žalostno je, da tega prej nisem niti opazila!

Torej letos namenoma nisem poslala ničesar…in zgodilo se ni nič. Nihče ni prišel, nihče ni klical, pa tudi voščit na vrata ni prišel nihče. To mi je bil totalni wake up call! Odprlo mi je oči in verjemite,  da se bo marsikaj govorilo da kakšna prasica sem postala… ampak moja malenkost ne bo več tako na uslugo kot sem bila do zdaj. Zdaj bom pa jaz slaba! Ampak me ne briga! Če niti enega sms-ja z voščilom nisem vredna ali pa, bog ne daj, celo klica, potem bom pa krepko premislila o tem kdo bo deležen moje pozornosti in prijaznosti in v koliki meri. Verjemite, ne bo jih veliko!

Auč, kakšna zamerljivka! Ti ne voščiš iz srca, ampak le zato, da voščilo dobiš nazaj. Preračunljivo.

Nekaterim to prisiljeno voščenje nič ne pomeni. Le še ena obveza, ki se ji izognejo, če morejo. Po tem soditi ljudi je neumno.

Meni so mi ga vsi voscili. Razen vodstvo zavoda med.over.net je nekak pozabilo mi ga voscit. Tudi novo leto 2022 so mi pozabili voscit. Pa se sprasujem. A sem jaz osamljen primer.

sama sem se za novo leto odločila, da ne pošiljam sms, mailov,.. prej sem vsako leto poslala voščilo individualno prilagojeno, prijateljem, znancem, sodelavcem.. in dobila povratna voščila; letos sem dobila le dve voščili in ti dve  sta bili serijsko posredovani 🙂

Ne praznujem, ne voščim nikomur in me ne zanima, če meni nihče ne. Od tega flancanja nič nimam, še tisti, vam to nekaj pomeni kao, se potem ukvarjate samo s tem, kdo je voščil, kdo ni in zakaj ne in bla bla. Samo ena dodatna stvar za cmizdenje in delanje špetirja. Brezveze totalno.

Za Novo leto vsako leto pišem prijateljem,   sorodnikom ( imam le 2), potem oni odgovarjajo in voščijo. Letos sem za hec rekla, da vidim, koliko imam res prijateljev, kdo se bo spomnil name,ker sem jaz letos pozna. Spomnili sta se dve dobri prijateljici,  dve dobri prijateljici se nista. Ostali pa…..so bolj znanci, daljni sorodniki- se tudi niso spomnili;).

Si jim že zoprna, da ti ne voščijo ???

Iskreno povem, da me zaboli k…c, ce mi nihce ne vosci.

. https://youtu.be/NhaEZHEXsdc

Ma ja menda nisi pricakoval, da bo žabar stajercu voscil božič

Hvala bogu, da nismo vsi vsakomur vsec. Tudi vi ste meni zoprni. Pa kaj zdaj.

Pa kaj je z vami ej. A je to resna tema? Resno če vam kdo ne vošči je to zdaj zamera do nebes? Jaz svoje odnose z ljudmi gledam malo bolj celostno. Ali se name spomnijo med letom, kako z mano komunicirajo skozi leto, kako se vse leto ob njih počutim. Če se počutim prijetno in smo v lepih odnosih, imam kar slabo vest, če jim pozabim voščit prva. In nikakor ne zamerim, če mi ne voščijo. Zato ker vem, da me sicer spoštujejo, mi pomagajo,me razumejo, me podpirajo. Prijateljice me večkrat pokličejo čez leto in se vabimo na dogodke. Če me recimo decembra ne, prava reč. Letos sem celi svoji familiji pozabila voščit. Hvalabogu niso kot vi tle gor.

Mrzim pa, da me kdo ignorira vse leto ali pa si sploh nismo nekaj blizu, pol me pa gnjavi decembra kao na kuhančka bla bla. Mrzim to. Pa voščilnice pa kar nekaj. Vošči se ob priliki najbližji žlahti, z katero si v pristnih odnosih in dobrim frendom, s katerimi si si blizu. Drugim ne teži. Pa ne vsiljuj se na nepozvane obiske 1. januarja. Noben noče tvojih prisiljenih daril in šampanjca.

Ljudje ne znate več imeti pristnih stikov z ljudmi, pol se pa čudite, da jih nimate. Pol vam je pa 1. januar čist iz proporca in prepomemben. Mislite, da boste vsaj takrat center pažnje. Brezveze.

Odgovor na objavo uporabnika
dreaminofthewhitechristmas, 25.12.2020 ob 08:50

Predno zapišete “Koliko ljudi si se pa ti spomnila in jim voščila” naj povem da eno leto nazaj ogromno bližnjim in prijateljem in znancem in nekateri sporočil niso odprli še do danes ne! // Sem rekla da bom počakala da vidim koliko se jih bo spomnilo samih od sebe name in evo dobesedno nihče // Ne sorodniki ne znanci ne prijatelji niti enega sporočila ne kartice ne nič kot da me ni in ne obstajam // Pa nisem zagrenjena in za vsako stvar vsem na voljo in prijazna z vsemi samo to danes za ljudi ni dovolj! Dajte za hudiča si vzet vsaj vi malo cajta pa voščite komu ker bo mogoče vaše voščilo edino med vsemi prazniki! Nihče ne bi smel ostat brez voščila zato naredite in spremenite to za nekoga!!!!

In kaj zdaj, če ti nihče ni voščil božiča? Pa si ga sama vošči, nalij kozarček in nazdravi sebi. Jao bože, jokaš ker ti noben ni voščil božiča. Ozri se okrog sebe, poglej pozitivno kakšne dragocenosti so ti vsak dan podarjene (hodiš, dihaš, živiš, si na toplem, imaš hrano in streho nad glavo,..) ti pa jokaš ker se noben ni spomnil nate. Zdaj vsaj veš koliko jim pomeniš. Skenslaj ljudi, ki te ne cenijo in niso hvaležni za tvojo prisotnost.

Vesel in srečen božič z zamudo ti želim. Če ti kaj pomeni, še ti voščim srečno in zdravo novo leto z veliko mero optimizma in vse najboljše za rojstn dan, ki ga praznuješ v tem letu, naj se ti izpolnijo majhne in velike želje. Glavo pokonci in ne dovoli si, da te razžalostijo takšne malenkosti 🙂

Se mi zdi, da k sreči kroži vsako  leto manj teh voščil iz vseh vetrov, pa posebej za božič, nato spet za silvestrovo, pa po mailu, smsju, na FB od enih in istih besed. In potem moraš pazit, da kaj ne prezreš, da ne bo zamere. Veliko ljudi pošilja voščila čisto kot obveznost, da ne izpade nevljudnih. K sreči zdaj vsaj ni tistega cmokanja vsevprek v živo. Voščiš najožjem krogu žlahtne, sosedov, sodelavcev in to je čisto dovolj.

zakaj ne imensko ne poveš katera vam je tako zoprna.

Celo Slavoj Žižek pa J.J. M. Šarec, Z. Janković, Mario Galunič, M. Kučan … so mnogim ljudem zoprni. Tudi moderatorji ste marsikateremu monovcu zoprni. Ne moremo vsi bit vsem všečni. A je tak?

tudi meni ste monovci in moderatorji zoprni, pa sem kljub temu voščil SREČNO NOVO LETO 2022

A to se  vošči al kaj?

Delat se spravi, ti ne bo dolgcajt na socialki in bluzit naokoli.

. https://youtu.be/t559IVQ5E6E

Seljacino anonimna. Jedi govna.

Anonimni, najprej nehaj pit. Potem si pa poisci eno sluzbo, da ne bos gnil na temu forumu.

a ti govno levičarsko mogoče pišeš po mojem avtomobilu ( je treba delat) ?

Ti jaz voščim pa čeprav se ne poznava . Vse lepo v novem 2022 .???

to je vse odvisno od kulture ljudi. Slovenci še svojim najbližjim ne voščimo za roj. dan. Kaj šele kaj drugega. Ka te češ. Zagaman narod.

. https://youtu.be/BUi4ofQB2dY

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close